Koko [size]

Koko [size] ‑määritteellä voit kertoa tuotteesi standardoidun koon. Kun käytät tätä määritettä, tuotteesi voi näkyä koon mukaan suodatetuissa tuloksissa. Ilmoittamasi koko vaikuttaa myös siihen, miten tuotteesi eri versioita näytetään.

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Käyttö

Pakollinen kaikkien kategorioihin Apparel & Accessories > Clothing (ID 1604) ja Apparel & Accessories > Shoes (ID 187) kuuluvien tuotteiden laajemmille maksuttomille listauksille

Pakollinen kategorioihin Apparel & Accessories > Clothing (ID 1604) ja Apparel & Accessories > Shoes (ID 187) kuuluvien tuotteiden Shopping-mainoksissa seuraavissa kohdemaissa:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit – suositus: vain ASCII)
Rajoitukset 1–100 merkkiä
Toistuva kenttä Ei

Schema.org-
ominaisuus

(Lisätietoja)
Product.size, tyyppi: Text
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet XL
XML-syötteet <g:size>XL</g:size>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit varmistaa tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Käytä myyntimaan koon vakioarvoa. Lue lisää käytetyistä arvotyypeistä
  • Lisää vain yksi määrite tuotetta kohti. Jos annat samalle tuotteelle useita koon määritteitä, vain ensimmäistä käytetään. Muut kokomääritteet hylätään ja sinulle lähetetään varoitus.
  • Käytä vain kokoarvoa. Älä esimerkiksi lisää arvoja "–", "ei ole" tai "monta".
  • Varmista, että merkitset muut kuin kokoon liittyvät tiedot oikeaan määritteeseen , kuten väri [color], materiaali [material] ja kuvio [pattern].
  • Lisää tämä määrite kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat koon mukaan.
    • Käytä tätä määritettä vaatteille, kun tuotteestasi on saatavilla erikokoisia versioita. Aseta esimerkiksi "S-kokoisen punaisen T-paidan" arvoksi "S" ja "L-kokoisen punaisen T-paidan" arvoksi "L". Lisää jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‐määritteessä samaa arvoa.
    • Älä erota useita kokoja toisistaan pilkulla ( , ). Käytä sen sijaan vinoviivaa. Kirjoita esimerkiksi "pieni/keskikokoinen/iso" (ei "pieni, keskikokoinen, iso").
    • Jos tuotteessa on useita mittoja, älä erota niitä toisistaan pilkuilla ( , ). Yhdistä sen sijaan mitat yhteen kokoarvoon käyttämällä vinoviivaa. Voit esimerkiksi käyttää kokoa 16/34, jos kaulanympärys on 16 tuumaa ja hihan pituus 34 tuumaa.
    • Muille kuin vaatetuotteille käytä asianmukaista kokoa. Erityyppisten tuotteiden koot vaihtelevat paljon, mutta näiden tietojen toimittaminen auttaa varmistamaan, että tuotteitasi näytetään juuri oikeille käyttäjille.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä arvoja, jotka käyttäjäsi ymmärtävät. Toimittamiasi arvoja saatetaan näyttää käyttäjille, joten käytä sellaisia, jotka ovat ymmärrettävissä.
  • Käytä johdonmukaista muotoa koolle. Oletetaan esimerkiksi, että myyt paitaa, josta on olemassa pieni (small), keskikokoinen (medium) ja suuri (large) koko. Käytä näille versioille arvoja "S", "M" ja "L". Älä käytä arvoja "S", "Medium" ja "Lrg". Määrittämäsi koko standardoidaan, ennen kuin se näytetään käyttäjille. Kun määrität koot johdonmukaisesti, ne voidaan standardoida oikein.
  • Anna lisätietoja koosta käyttämällä muita kokomääritteitä. Ilmoita vaatteen leikkaus kokotyyppi [size_type] ‑määritteellä. Ilmoita kokojärjestelmän maamääritys kokojärjestelmä [size_system] ‑määritteellä.
  • Ilmoita tuotteen koko kokonaisuudessaan. Jos tuotteesi koko koostuu useista osista, lisää kaikki nämä tiedot. Muussa tapauksessa koko voidaan ymmärtää väärin, eikä sitä välttämättä standardoida tai näytetä oikeille käyttäjille. Jos esimerkiksi myymäsi kengät ovat saatavilla erilaisilla leveyksillä, täsmennä leveys koko[size] ‑määritteellä. Älä siis käytä pelkkää kokoa "8", vaan kokoa "8 N", jossa N tarkoittaa kapeaa (narrow).
  • Jos kyseessä on jälleenmyyjän määrittämä monipakkaustuote, ilmoita monipakkauksen tuotemäärä monipakkaus [multipack] ‑määritteellä. Älä ilmoita monipakkauksen tuotemäärää osana kokoa.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Standardikoot (kaikki maat ja vaateluokat)

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
Yksi koko, joka sopii kaikille
  • OSFA

• OS

• one size

Pienet, keskikokoiset ja suuret koot (mukaan lukien kokoalueet): XXS, XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
  • XS
  • S
  • 2XL
  • S-M
  • XL/2XL
Vauvojen koot kuukausina (mukaan lukien kokoalueet)
  • 6 Mo
  • 3-6 Mo
  • 12-18 Mo
Koko, jonka perässä lukee Toddler
  • 2 Toddler
  • 3 Toddler
Yleiset numerokoot, mukaan lukien puolikkaat (standardialueet tietyissä maissa ja luokissa): 000100
  • 00
  • 12
  • 48.5
  • 48 1/2
  • 75

Standardit numeroalueet (kaikki maat ja luokat)

Tuemme kaikkia kokonaislukuja (0–100). Hyväksymme myös joitakin murtolukuina ilmoitettavia kokoja (1/2, 1/3, 1/4 jne.). Huomaa, että tämä ohje koskee kaikkia maita.

Maat Luokka Järjestelmät Numeroalue
BR Takit ja jakut BR
  • 34–60
  • 1–16
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Takit ja jakut DE, EU, FR, IT
  • 24–64
AU, GB, IN Takit ja jakut UK
  • 4–64
CA, US Takit ja jakut US
  • 00–64
BR Mekot ja jakut BR
  • 34–60
  • 1–16
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Mekot ja jakut DE, EU, FR, IT
  • 26–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Mekot ja jakut UK, US
  • 000–34
CA, US Korut US
  • 00–40
AT, AU, BE, BR, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Housut (sisäsauma) Käytä kunkin maan yleisintä järjestelmää
  • 27–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Housut ja shortsit (vyötärö) Käytä kunkin maan yleisintä järjestelmää
  • 000–60
BR Paidat ja topit BR
  • 1–10
  • 30–54
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Paidat ja topit DE, EU, FR, IT
  • 30–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Paidat ja topit US
  • 000–34
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Paidat ja topit UK
  • 0–40
BR Kengät BR
  • 28–51
  • 25–35
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kengät US
  • 1–20
  • 0–13
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kengät UK
  • 1–14
  • 0–13
AT, AU, BE, BR, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kengät EU
  • 30–53
  • 15–35
BR Alusvaatteet ja uima-asut BR
  • 34–60
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Alusvaatteet ja uima-asut DE, EU, FR, IT
  • 30–60
  • 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100
  • 104, 116, 128, 140, 152, 164
AU, GB, IN Alusvaatteet ja uima-asut UK
  • 4–38
CA, US Alusvaatteet ja uima-asut US
  • 00–60
Muut maat Muut luokat Käytä kunkin maan yleisintä järjestelmää
  • 000–100

Kengät

Myyntimaasta riippuen voit ilmoittaa kengille numerokoon ja leveysmitan.

Käytettävissä kaikissa myyntimaissa

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
Kengän leveys: XXN (erittäin kapea), XN, N, M (keskikoko), W (leveä), XW, XXW
  • 6 XN
  • 10½ M
  • 11.5 W

Saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
Shoe letter width: 4A, 3A, 2A, A, B, C, D, E, 2E, 3E, 4E, 5E, 6E
  • 6 4A
  • 10½ C

Housut

Voit määrittää numerokoon ja kuvaussanan. Jos tarvitset lisäsanan kuvaukseen, suosittelemme määrittämään arvon englanniksi.

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
Sisäsauma käyttämällä numeroita tai näitä kokotyyppejä: x-short, short, regular, long, x-long
  • 32 Regular
  • 00 Short
  • 32 x 34
  • 32W 34L
  • 00 Waist / 29 Inseam

Takit

Voit määrittää numerokoon ja kuvaussanan. Jos tarvitset lisäsanan kuvaukseen, suosittelemme määrittämään arvon englanniksi.

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
short, regular long
  • 38 regular
  • 42 short
  • 12 long

Alusvaatteet ja uima-asut

Voit määrittää numerokoon ja kuppikoon.

Esimerkkiarvot Esimerkkejä

Kuppikoot

• 32 B
  • 38 DD
  • 30 AA

Urheiluvälineet

Jos tuote on oikea- tai vasenkätinen (esim. baseball-hanska tai golfmaila), kerro lisätietoja kätisyydestä koko [size] ‑määritteen arvossa.

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
Vapaamuotoinen teksti, joka osoittaa kätisyyden (oikea/vasen)
  • 26,6–28,5 cm / vasen käsi

Vauvat ja taaperot (vain Yhdysvalloissa)

Voit määrittää numerokoon ja kuvaussanan. Jos tarvitset lisäsanan kuvaukseen, suosittelemme määrittämään arvon englanniksi.

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
preemie, newborn
  • Preemie
  • Newborn

Korut (vain Isossa-Britanniassa)

Voit määrittää kirjainkokoarvon sekä neljännes- tai puolikasmitan.

Esimerkkiarvot Esimerkkejä
Kirjainkoot AZ ja valinnainen neljännes- tai puolikaskoko
  • D
  • E 1/2
  • J 3/4

Esimerkkejä

Vaatteet

Vaatteet vaihtelevat koon mukaan. Käytä jokaiselle versiolle samaa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä. Tässä on esimerkki vaatteesta, jonka kahta väriä on kolme kokoa jokaista. Esimerkissä määrität nämä kuusi versiota:

Tuotetiedot: Google-logollinen T-paita, koko S, valkoinen
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-logollinen T-paita – S – valkoinen
Tunnus [id] 12345-P-V
Väri [color] Valkoinen
Koko [size] S
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Google-logollinen T-paita, koko S, musta
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-logollinen T-paita – S – musta
Tunnus [id] 12345-S-M
Väri [color] musta
Koko [size] S
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Google-logollinen T-paita, koko M, valkoinen
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-logollinen T-paita – M – valkoinen
Tunnus [id] 12345-M-V
Väri [color] valkoinen
Koko [size] M
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Google-logollinen T-paita, koko M, musta
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-logollinen T-paita – M – musta
Tunnus [id] 12345-M-M
Väri [color] musta
Koko [size] M
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Google-logollinen T-paita, koko L, valkoinen
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-logollinen T-paita – L – valkoinen
Tunnus [id] 12345-L-V
Väri [color] valkoinen
Koko [size] L
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Google-logollinen T-paita, koko L, musta
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-logollinen T-paita – L – musta
Tunnus [id] 12345-L-M
Väri [color] musta
Koko [size] L
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 12345

Koot useilla mitoilla

Tietyt koot koostuvat useista mitoista, kuten "16/34 pitkä", jossa kaulanympärys on 16 tuumaa, hihan pituus on 34 tuumaa ja malli on pitkä. Tällaisissa tapauksissa nämä tiedot on määritettävä yhtenä arvona.

Tuotetiedot: Android-logollinen paita, kaulanympärys 16", hihan pituus 34", pitkä malli
Määrite Arvo
Koko [size] 16/34 pitkä
Kokojärjestelmä [size_system] US
Nimi [title] Android-logollinen paita, 16/34, pitkä
Tunnus [id] 3131-16_34-pitka
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 3131

Vaatteet erikoisleikkauksilla

Kun tuote kuuluu kooltaan erikoisryhmään, kuten petite (pieni), oversize (ylimittainen) tai maternity (äitiys), käytä kokotyyppi [size_type] ‑määritettä.

Jos tuotteessa on erilainen sisäsauman pituus, ilmoita tämä tieto koko [size] ‑määritteessä.

Tuotetiedot: Android-logollinen takki, koko XL, ylimittainen, musta
Määrite Arvo
Koko [size] XL
Kokotyyppi [size_type] oversize
Nimi [title] Android-logollinen takki, koko XL, ylimittainen, musta
Tunnus [id] 4567-xli-mst
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 4567

Tuotetiedot: Android-logollinen takki, koko XL, musta
Määrite Arvo
Koko [size] XL
Kokotyyppi [size_type] regular
Nimi [title] Android-logollinen takki, koko XL, musta
Tunnus [id] 4567-ml-mst
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 4567

Kengät

Lisää kaikki tiedot, jotka liittyvät tuotteesi kokoon. Kenkien todellinen koko perustuu vaatteiden tapaan useisiin määritteisiin, kuten koko [size], sukupuoli [gender] ja kokojärjestelmä [size_system].

Tuotetiedot: Google-juoksukengät, miesten, koko 8,5
Määrite Arvo
Koko [size] 8,5
Kokojärjestelmä [size_system] US
Sukupuoli [gender] male
Nimi [title] Google-juoksukengät, miesten, US-koko 8,5
Tunnus [id] 09876-8_5-M-US
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 09876

Tuotetiedot: Google-juoksukengät, naisten koko 9
Määrite Arvo
Koko [size] 9
Kokojärjestelmä [size_system] US
Sukupuoli [gender] female
Nimi [title] Google-juoksukengät, naisten, US-koko 9
Tunnus [id] 09876-9-N-US
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 09876

Korut

Koruja on monenkokoisia. Käyttäjälle näkyvä koko perustuu yleensä useisiin määritteisiin, kuten koko [size] ja kokojärjestelmä [size_system].

Tuotetiedot: Valkokultainen vihkisormus 14 K, 41½
Määrite Arvo
Koko [size] 41 ½
Kokojärjestelmä [size_system] FR
Nimi [title] Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 41 ½
Väri [color] valkokulta
Materiaali [material] valkokulta
Tunnus [id] 909090-41_5
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 909090

Taidejulisteet

Muiden tuotteiden kuin vaatteiden kokoja ei usein ole standardoitu. Jos tuotettasi on useita kokoja, kuten taidejulisteiden tapauksessa, määritä jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä samaa arvoa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteessä.

Tuotetiedot: Android-logollinen juliste, koko 16 × 12 tuumaa
Määrite Arvo
Koko [size] 16 × 12 tuumaa
Nimi [title] Android-logollinen juliste – 16 × 12 tuumaa
Tunnus [id] 232323-16x12
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 232323

Hajuvedet

Muiden tuotteiden kuin vaatteiden kokoja ei usein ole standardoitu. Jos tuotettasi on useita kokoja, kuten hajuvesien tapauksessa, määritä jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä samaa arvoa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteessä.

Tuotetiedot: Petites Fleurs ‑eau de toilette, suihkepullo, 100 ml:n pullo
Määrite Arvo
Koko [size] 100 ml
Kokojärjestelmä [size_system] US
Nimi [title] Petites Fleurs Eau de Toilette – suihkepullo – 100 ml
Tunnus [id] 454545-100_ml
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 454545

Matkapuhelimen muistikortti

Muiden tuotteiden kuin vaatteiden kokoja ei usein ole standardoitu. Jos tuotettasi on useita kokoja, kuten matkapuhelimen muistikorttien tapauksessa, määritä jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä samaa arvoa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteessä.

Tuotetiedot: Google Pixel 3, 16 Gt, Midnight Blue, lukitsematon
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Pixel 3 – 16 Gt – Midnight Blue – lukitsematon
Tunnus [id] 676767-16gt
Väri [color] midnight blue
Koko [size] 16 Gt
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 676767

Tuotetiedot: Google Pixel 3, 32 Gt, Midnight Blue, lukitsematon
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Pixel 3 – 32 Gt – Midnight Blue – lukitsematon
Tunnus [id] 676767-32gt
Väri [color] midnight blue
Koko [size] 32 Gt
Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id] 676767