Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

MPN-koodi [mpn]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Käytä MPN [mpn] ‑määritettä, kun haluat ilmoittaa tuotteen valmistajan osanumeron (MPN-koodin). MPN-koodi yksilöi tietyn tuotteen saman valmistajan kaikista muista tuotteista. Asiakkaat saattavat tehdä hakuja tietyllä MPN-koodilla, joten lisäämällä tämän määritteen voit auttaa heitä löytämään listauksesi.
An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Sisällys

Käyttö

RequiredPakollinen kaikille tuotteille, joilla ei ole valmistajan antamaa GTIN-tunnusta. Lue lisää GTIN-tunnuksesta [gtin].

Jos tuotteeseen ei liity selvästi tiettyä MPN-koodia tai kyseessä on yksilöity tuote (esim. taideteokset, yksilöidyt T-paidat, lahjatavarat ja käsityötuotteet), määrite on valinnainen.

Ilmoita MPN-koodi vain, jos olet varma, että se on oikein. Jos et ole varma, älä lisää MPN-koodia (älä esimerkiksi arvaile tai keksi arvoa).

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi Merkkijono (aakkosnumeeriset merkit, Unicode-merkit – suositus: vain ASCII)
Rajoitukset 1–70 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.org-ominaisuus (Lisätietoja) Product.mpn, tyyppi: Text

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti GO12345OOGLE
XML-syötteet <g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>
Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.
Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Ilmoita tarvittavat tuotetunnisteet. Sinun on ehkä ilmoitettava brändi [brand]- ja GTIN [gtin] ‑määritteet. Näiden tuotetunnisteiden ilmoittaminen auttaa meitä ymmärtämään paremmin, mitä myyt. Kun ymmärrämme, mitä myyt, mainoksesi ja maksuttomat listauksesi voivat näkyä paremmin oikeille asiakkaille. Lue lisää tuotetunnistemääritteistä.
  • Käytä valmistajan MPN-koodia. Jos et ole valmistaja, älä käytä itse luomaasi arvoa.
  • Erottele versiot toisistaan.
    • Käytä oikeaa MPN-koodia kullekin tuotteelle. Jokaisella tuoteversiolla (eri värit tai koot) on tavallisesti oma MPN-koodinsa, joten varmista, että annat oikean arvon. Poikkeuksena tähän ovat vaatteiden eri koot: saman tuotteen eri kokoversioilla on yleensä sama MPN-koodi.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Yhteensopivat ja kunnostetut kolmannen osapuolen tuotteet
Paketit
  • Käytä paketin MPN-koodia, älä yksittäisten tuotteiden koodeja, jos valmistaja on luonut paketin.
  • Käytä päätuotteen MPN-koodia, jos olet luonut tuotepaketin itse. Jos esimerkiksi luot tuotepaketin, johon kuuluvat kamera, objektiivi ja kameralaukku, kerro kameran (eli päätuotteen) MPN-koodi. Lue lisää tuotepakettien lähettämisestä.
Monipakkaukset
  • Käytä monipakkauksen MPN-koodia, älä yksittäisten tuotteiden koodeja, jos valmistaja on luonut monipakkauksen.
  • Käytä yksittäisten tuotteiden MPN-koodeja, jos olet luonut monipakkauksen itse. Lue lisää monipakkausten lähettämisestä
Tulostinpatruunat

Esimerkkejä

Ruoka ja juoma

An illustration of a jug of milk with product data visible and highlighted

Tuotetiedot: 1 l vuohenmaitoa
Määrite Arvo

Nimi [title]

1 l vuohenmaitoa – 1 l

Brändi [brand]

MAITO

GTIN [gtin]

0614141123452

mpn [mpn]

H2G2-42

kunto [condition]

new
Elektroniikka

An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Tuotetiedot: Uusi Google Chromecast 2, väri musta, 1080p, Wi-Fi
Määrite Arvo

Nimi [title]

Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – musta

brändi [brand]

Google

mpn [mpn]

H2G2-42

GTIN [gtin]

7894892017139

kunto [condition]

new
Tuotepaketit ja monipakkaukset

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Tuotetiedot: Uusi 25,3 megapikselin Google-järjestelmäkamera, mukana 35 mm:n objektiivi ja sininen kameralaukku, hinta 435,00 USD

Määrite Arvo

Nimi [title]

Googlen 25,3 megapikselin järjestelmäkamera + 35 mm:n objektiivi + sininen kameralaukku

Hinta [price]

435 USD

Googlen tuotekategoria [google_product_category]

Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras (152)

brändi [brand]

Google

GTIN [gtin]

00652810118491

Paketti [is_bundle]

yes

Kunto [condition]

new

mpn [mpn]

00638HAY
Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla useita värejä ja kokoja, määritä eri versioille omat tuotetunnisteet. Esimerkki:

Esimerkki mainoksista ilman tilapäiskuvia

Tuotetiedot: Uusi Google-T-paita, väri vihreä, koko S, hinta 11,00 USD
Määrite Arvo

Nimi [title]

Google-t-paita – vihreä – S

Hinta [price]

11 USD

Väri [color]

Vihreä

Koko [size]

S

Tunnus [id]

9876-S-VHR

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

9876

brändi [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059424

Kunto [condition]

new

mpn [mpn]

00638HAY

Tuotetiedot: Uusi Google-T-paita, väri sininen, koko S, hinta 9,00 USD
Määrite Arvo

Nimi [title]

Google-t-paita – sininen – S

Hinta [price]

9 USD

Väri [color]

Sininen

Koko [size]

S

Tunnus [id]

9876-S-SIN

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

9876

brändi [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

kunto [condition]

new

mpn [mpn]

00638NIC

Tuotetiedot: Uusi Google-T-paita, väri keltainen, koko S, hinta 12,00 USD
Määrite Arvo

Nimi [title]

Google-t-paita – keltainen – S

Hinta [price]

12 USD

Väri [color]

keltainen

Koko [size]

S

Tunnus [id]

9876-S-KEL

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

9876

brändi [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059446

kunto [condition]

new

mpn [mpn]

00638ANG
Puhelin tai tabletti

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Määrite Arvo

Nimi [title]

Google Nexus 6 – 32 Gt – Midnight Blue – lukitsematon

Hinta [price]

199 USD

Googlen tuotekategoria [google_product_category]

Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones

Brändi [brand]

Google

Gtin [gtin]

0614141123452

mpn [mpn]

00638NAGPE

kunto [condition]

new
Kaupan omien merkkien tuotteet

An illustration of a couch with product staging

Tuotetiedot: Uusi MyStore-sohva, kolmenistuttava, väri ruskea/vihreä, hinta 799,00 USD
Määrite Arvo

Nimi [title]

Kolmenistuttava sohva – ruskea/vihreä

Hinta [price]

799 USD

brändi [brand]

MyStore

GTIN [gtin]

0614141123452

mpn [mpn]

00638NAGPE

kunto [condition]

new
Tuotteet, joilla ei ole MPN-koodia

Joillekin tuotteille ei ole määritetty MPN-koodia. Siinä tapauksessa sinun ei tarvitse ilmoittaa koodia. Jos tuotteelle kuitenkin on määritetty MPN-koodi etkä ilmoita sitä, tuote voidaan hylätä.

An illustration of a woman wearing a black dress

Tuotetiedot: Uusi mekko, yksilöity, väri musta, koko M, hinta 32,00 $
Määrite Arvo

Nimi [title]

Itse suunniteltu musta mekko – koko M

Hinta [price]

32 USD

Väri [color]

Musta

Koko [size]

M

Tunniste olemassa [identifier_exists]

no

Kunto [condition]

new

Paketti [is_bundle]

yes

mpn [mpn]

(Jätä tyhjäksi, koska mekko on yksittäiskappale eikä sillä siksi ole MPN-koodia.)

An illustration of a scarf that's in new condition

Tuotetiedot: Uusi villahuivi, yksittäiskappale, väri oranssi/musta, hinta 15,00 $
Määrite Arvo
Nimi [title] Käsin neulottu pilkullinen villahuivi – oranssi/musta
Tunniste olemassa [identifier_exists] no
Hinta [price] 15 USD
Väri [color] Oranssi/musta
kunto [condition] new
mpn [mpn] (Jätä tyhjäksi, koska huivi on yksittäiskappale eikä sillä siksi ole MPN-koodia.)