gender [geslacht]: definitie

Geef met het kenmerk gender [geslacht] aan voor welk geslacht uw product is bedoeld. Wanneer u deze informatie invoert, kunnen potentiële klanten op nauwkeurige wijze producten op geslacht filteren om hun zoekopdracht te verfijnen. Houd in gedachten dat we de geslachtsinformatie, samen met de waarden die u opgeeft voor size [maat] en age_group [leeftijdsgroep], gebruiken om de maten die aan gebruikers worden getoond te standaardiseren.

An illustration showing a person shopping online and filtering clothing options by gender

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten die variëren op geslacht

Vereist voor alle producten in de categorie Apparel & Accessories (166) [Kleding en accessoires (166)]) in de volgende doellanden:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Optioneel, maar niet vereist voor producten in de volgende subcategorieën van Apparel & Accessories [Kleding en accessoires]

• Pinback Buttons (4179) [Buttons (4179)]
  • Tie Clips (180) [Manchetknopen en dasspelden (180)]
  • Wristbands (1893) [Polsbanden (1893)]
  • Shoe Covers (5385) [Schoenhoezen (5385)]
  • Shoelaces (1856) [Schoenveters (1856)]
  • Spurs (2427) [Sporen (2427)]
  • Watch Bands (5123) [Horlogebanden (5123)]
  • Keychains (175) [Sleutelhangers (175)]
  • Wallet Chains (5841) [Portefeuillekettingen (5841)]
  • Lanyards (6277) [Sleutelkoorden (6277)]
  • Checkbook Covers (6460) [Chequeboekomslagen (6460)]
  • Badge & Pass Holders (6170) [Badge- en pashouders (6170)]
  • Watch Winders (6870) [Horloge-opwinders (6870)]
  • Watch Stickers & Decals (7471) [Stickers en transfers voor horloges (7471)]
  • Handkerchiefs (5207) [Pochetten (5207)]
  • Decorative Fans (5114) [Decoratieve waaiers (5114)]

Voer het kenmerk gender [geslacht] in als uw product varieert in geslacht. Gebruik dit kenmerk als uw product een variant is die wordt onderscheiden door het geslacht waarvoor het is bedoeld (bijvoorbeeld zwarte tennisschoenen voor heren en zwarte tennisschoenen voor dames). Voer ook elke variant in met dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id].

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Ondersteunde waarden male [heren], female [dames] of unisex [unisex]
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.audience.suggestedGender, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

male [heren]

XML-feeds <g:gender>male [heren]</g:gender>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimumvereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt, zodat de informatie die u indient, kan worden gebruikt.

Voorbeelden

Kledingproducten

Voor de meeste kledingproducten is het geslacht relevant. U kunt ook de kenmerken size [maat], size_system [matensysteem] en size_type [maattype] toevoegen om uw advertentie in de meest relevante zoekopdrachten te tonen.

Product T-shirt met Google-logo
gender [geslacht] unisex [unisex]
size [maat] m
size_system [matensysteem] US [US]
size_type [maattype] regular [normaal]

Product Hardloopschoenen
gender [geslacht] male [heren]
size [maat] 8.5
size_system [matensysteem] US [US]
size_type [maattype] regular [normaal]
Varianten

Voer voor elke variant het geslacht in als uw product voor elk geslacht in verschillende versies wordt geleverd.

Product Android-smartwatch
title [titel] Android-smartwatch voor heren - Goud
gender [geslacht] male [heren]
material [materiaal] goud
id [id] 9856-m-gld
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product Android-smartwatch
title [titel] Android-smartwatch voor dames - Goud
gender [geslacht] female [dames]
material [materiaal] goud
id [id] 9856-w-gld
item_group_id [productgroep_id] 12345