installment [avbetalning]: Definition

Använd attributet installment [avbetalning] för att informera användarna om månadsavbetalningsplanen som du erbjuder för betalning av produkten.

Användningsområde

Använd det här attributet för att informera användarna om att det finns en månadsavbetalningsplan för att betala för produkten. I alla länder förutom Brasilien och Mexiko betraktas price [pris] som direktbetalning och installment [avbetalning] som den månatliga avbetalningen som tillkommer.

I länder utanför Latinamerika kan du bara använda avbetalning för mobiltelefoner och surfplattor. Attributet price [pris] (så lågt som 0) behandlas som handpenningen (inklusive eventuell handpenning för enheten och aktiveringsavgifter) och installment [avbetalning] utgör återkommande månatliga avbetalningar för den trådlösa enheten. Kostnader som är förknippade med ett abonnemang kan också läggas till med attributet subscription_cost [prenumerationskostnad]. Läs mer om subscription_cost [prenumerationskostnad]

Endast Latinamerika: Ett erbjudande som använder attributet installment [avbetalning] behandlas som ett erbjudande där produkten kan köpas genom att man antingen betalar ett fast pris eller gör avbetalningar. Ange totalpriset med price [pris] och ange alternativt avbetalningsbelopp och antal avbetalningar med installment [avbetalning].

Attributet installment [avbetalning] använder två underattribut:

• months [månader] (obligatoriskt)
    Antalet avbetalningar (heltal) som köparen måste göra.
  • amount [belopp] (obligatoriskt)
    ISO 4217, det belopp köparen måste betala varje månad.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Siffror plus valuta
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelposter
Textflöden

Formatera värdet genom att skicka in months [månader] och amount [belopp] avgränsade med ett kolon (:). Använd inte citattecken. För sex månadsavbetalningar om 50 BRL vardera skickar du in:

6:50 BRL

XML-flöden

<g:installment>

<g:months>6</g:months>

<g:amount>50 BRL</g:amount>

</g:installment>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Matcha avbetalningsplanen som du visar på målsidan. Du kan också visa andra avbetalningsalternativ på målsidan, men den plan som du skickar in måste vara lätt att hitta på målsidan.
  • Kräv inte att användare måste ha ett lojalitetskort för att kunna välja det avbetalningsalternativ som du skickar in.
  • Använd inte attributet installment [avbetalning] för programvaruabonnemang. Programvaruabonnemang måste betalas i förskott och du skickar in den årliga förbetalda kostnaden med hjälp av attributet price [pris].
  • Inkludera inte aktiveringsavgifter i attributet price [pris] för produkter som säljs i USA. Abonnemang stöds inte för Shopping-annonser i USA.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka in exakta värden för avbetalningskostnaderna i enlighet med ISO 4217. Skicka exempelvis in 1.01 MXN istället för 1.0012 MXN, annars behöver vi avrunda det inskickade värdet.

Exempel

Varianter (endast Latinamerika)

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha olika priser för varje variant. Exempel:

An example of ads without placeholder images

Produktdata för grön Android-t-shirt
Attribut Produktdata
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android-t-shirt – grön – small
price [pris] 30 MXN
installment [avbetalning] 3:10 MXN
color [färg] grön
size [storlek] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varugrupp-id] 9876

Produktdata för blå Android-t-shirt
Attribut Produktdata
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android-t-shirt – blå – small
price [pris] 30 MXN
installment [avbetalning] 3:10 MXN
color [färg] blå
size [storlek] s
item_group_id [varugrupp-id] 9876

Produktdata för gul Android-t-shirt
Attribut Produktdata
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android-t-shirt – gul – small
price [pris] 30 MXN
installment [avbetalning] 3:10 MXN
color [färg] gul
size [storlek] s
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Mobiltelefon eller surfplatta som säljs med månadsavbetalning

Du kan ange ett pris så lågt som 0 för mobiltelefoner eller surfplattor med en månadsavbetalningsplan. Läs mer om krav på pris.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – med avbetalning
price [pris] 36.95 USD (handpenning)
installment [avbetalning] 24:29.95 USD
google_product_category [google-produktkategori] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner

Produkt Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 – 32 GB – svart – med avbetalning
price [pris] 0 EUR
installment [avbetalning] 12:30 EUR
google_product_category [google-produktkategori] Elektronik> Datorer> Surfplattor

Mobil eller surfplatta som säljs på avbetalning och har ett medföljande abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet price [pris] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange noll i attributet price [pris] om det inte finns någon handpenning. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid och avbetalningar. Läs mer om attributet price [pris].

Obs! subscription_cost [prenumerationskostnad] är inte tillgängligt i USA eller Latinamerika.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – med abonnemang och 12 avbetalningar
price [pris] 40 EUR
installment [avbetalning] 12:18 EUR
subscription_cost [prenumerationskostnad] månad:12:10.00 EUR
google_product_category [google-produktkategori] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner

Produkt Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 – 32 GB – svart – med abonnemang och 24 avbetalningar
price [pris] 0 EUR
installment [avbetalning] 24:10 EUR
subscription_cost [prenumerationskostnad] månad:24:10.00 EUR
google_product_category [google-produktkategori] Elektronik> Datorer> Surfplattor

Mobil eller surfplatta som säljs på avbetalning (endast Latinamerika)

Ange ett totalt värde för köpesumman i price [pris]. Ge också ett alternativ för månatlig avbetalning med attributet installment [avbetalning]. Ange i titeln att den trådlösa produkten säljs med en avbetalningsplan. Läs mer om attributet price [pris].
An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – 12 månadsvisa avbetalningar
price [pris] 1 080 BRL
installment [avbetalning] 12:95 BRL
subscription_cost [prenumerationskostnad] (måste vara tomt eftersom det inte finns något serviceavtal)
google_product_category [google-produktkategori] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner

Produkt Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 – 32 GB – svart – 24 månadsvisa avbetalningar
price [pris] 1 800 BRL
installment [avbetalning] 24:10 BRL
subscription_cost [prenumerationskostnad] (måste vara tomt eftersom det inte finns något serviceavtal)
google_product_category [google-produktkategori] Elektronik> Datorer> Surfplattor