In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Aangepast label 0-4 [custom_label_0-4]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met aangepaste labels, aangepast label 0 [custom_label_0] tot en met aangepast label 4 [custom_label_4], kunt u specifieke filters maken voor uw Performance Max- of Shopping-campagnes. Gebruik deze filters voor rapportage en biedingen op groepen producten. De gegevens die u opneemt in dit kenmerk worden niet weergegeven aan klanten.

Hiermee kunt u bijvoorbeeld een groep producten labelen op basis van seizoensgebondenheid, korting of verkooppercentage.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Als u uw producten adverteert via Performance Max- of Shopping-campagnes in Google Ads, kunt u aangepaste labels gebruiken om producten te groeperen voor rapportage en biedingen.

De kenmerken voor aangepaste labels zijn genummerd van 0 t/m 4:

• Aangepast label 0 [custom_label_0]
  • Aangepast label 1 [custom_label_1]
  • Aangepast label 2 [custom_label_2]
  • Aangepast label 3 [custom_label_3]
  • Aangepast label 4 [custom_label_4]

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens in het Engels indient

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII), niet hoofdlettergevoelig
Limieten

1-100 tekens, tot 1000 unieke waarden per account voor elk aangepast label (maximaal 5000 labels in totaal)

Herhaald veld Nee, maar u kunt tot 5 aangepaste labels maken, genummerd van aangepast label 0 [custom_label_0] tot en met aangepast label 4 [custom_label_4]

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv)

zomer

XML (feeds) <g:custom_label_0>zomer</g:custom_label_0>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Dien maximaal 1 waarde in per kenmerk voor aangepaste labels.
  • Maak tot 1000 unieke labels voor elk aangepast label in uw account (maximaal 5000 labels in totaal, 1000 labels per kenmerk). Als u producten met een aangepast label indient nadat u de limiet heeft bereikt, worden die aanvullende labels niet opgenomen in de rapporten en biedingen. Leden van productgroepen die na het overschrijden van de limiet aanvullende labels hebben gekregen, worden geëvalueerd alsof het aanvullende label niet is ingesteld. U kunt dit probleem oplossen door het aantal unieke labels te verkleinen en uw productgegevens daarna opnieuw in te dienen.
  • Gebruik de kenmerken voor aangepaste labels alleen voor Performance Max- of Shopping-campagnes. Voor display-campagnes met dynamische remarketing gebruikt u de kenmerken productgroeplabel voor display-advertenties [ads_labels] en productgroepering voor display-advertenties [ads_grouping].

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Maak maximaal 5 aangepaste labels per product: custom_label_0 tot en met custom_label_4
  • Kies uw eigen definitie voor elk van de 5 aangepaste labels. U kunt de waarden voor elk product op basis van uw definitie toevoegen in uw Merchant Center-account.
  • Gebruik feedregels om aangepaste labels automatisch toe te wijzen op basis van de waarden die u al heeft opgegeven in uw productgegevens. Als u bijvoorbeeld een aangepast label wilt voor verschillende prijsbereiken, kunt u een regel instellen waarmee automatisch een bepaalde waarde wordt toegepast op custom_label_0 [aangepast_label_0] op basis van het prijsbereik. U kunt bijvoorbeeld de volgende labels gebruiken: 0-5, 5-10, 10-20, 20+.

Voorbeelden

Definities voor aangepaste labels

Stel uw eigen definities voor aangepaste labels in en neem slechts één type label per kenmerk op. Deze definities worden niet gebruikt in Google Ads of Merchant Center, maar zijn bedoeld om u eraan te helpen herinneren welke waarden u moet opnemen.

Kenmerk custom_label_0 [aangepast_label_0]
Uw definitie Seizoen
Voorbeelden van waarden Winter, lente, zomer, herfst

Kenmerk custom_label_1 [aangepast_label_1]
Uw definitie Verkooppercentage
Voorbeelden van waarden Bestseller, lowseller

Kenmerk custom_label_2 [aangepast_label_2]
Uw definitie Prijsklassen
Voorbeelden van waarden 0-5, 5-10, 10-20, 20+

Kenmerk custom_label_3 [aangepast_label_3]
Uw definitie Marge
Voorbeelden van waarden Lage marge, hoge marge

Kenmerk custom_label_4 [aangepast_label_4]
Uw definitie Releasejaar
Voorbeelden van waarden 1998, 2000, 2010, 2016
Voorbeelden van waarden

Voor elk product dat u indient, kunt u slechts 1 label (bijvoorbeeld 'zomer') per kenmerk opnemen (bijvoorbeeld aangepast label 0 [custom_label_0]). Als u meerdere labels wilt opnemen, voegt u de kenmerken voor aangepaste labels toe.

Al deze kenmerken zijn optioneel. Voeg daarom alleen een aangepast label toe als dat nuttig is voor u.

Productgegevens voor Google Malibu zonnebril

Kenmerk

Waarde

Aangepast label 0 [custom_label_0]

Zomer

Aangepast label 2 [custom_label_2]

Aangepast label 4 [custom_label_4]