I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skick [condition]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Obs! Restaurerade och begagnade produkter visas inte i Demand Gen-annonser på ytan Förslag för närvarande.

Använd attributet skick [condition] för att ge potentiella kunder information om skicket på produkten du säljer. Det är viktigt att du anger värdet korrekt eftersom det används för att finjustera sökresultaten.

An illustration of a shoe that isn't in new condition

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för alla nya produkter

RequiredObligatoriskt för alla begagnade och restaurerade produkter

Följande värden stöds för attributet:

• ny [new]. Produkten är ny och har aldrig använts. Den ligger i oöppnad originalförpackning.
  • restaurerad [refurbished]. Produkten är inte ny men har reparerats på ett professionellt sätt, är i nyskick och har garanti. Förpackningen kan vara originalförpackningen eller inte. Det här kallas ibland för ”återtillverkad”.
  • begagnad [used]. Produkten är begagnad. Produkten har exempelvis använts tidigare eller originalförpackningen har öppnats eller saknas.

Obs! Dessa värden måste skickas in på engelska.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Värden som stöds
  • ny
  • restaurerad
  • begagnad

Observera att dessa värden måste skickas in på engelska

Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)

Offer.itemCondition, typ: OfferItemCondition

Mappning:

• new: NewCondition
  • refurbished: RefurbishedCondition
  • used: DamagedCondition, UsedCondition
Filformat Exempelvärde
Textflöden begagnad
XML-flöden <g:condition>begagnad</g:condition>
Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.
Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven som gäller för dig och meddelar dig om det i Merchant Center-kontot.

Skrivarpatroner
Skicket du anger beror på om skrivarpatronen du säljer är begagnad, restaurerad, påfylld eller ny. Läs mer om krav för skrivarpatroner

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

Du kan använda automatiska varuuppdateringar för att undvika felmatchningar i skicket. Automatiska varuuppdateringar är en funktion som jämför de värden du skickar in i andra delar av produktdatan med de värden som skickats in för attributet skick [condition] för att automatiskt uppdatera produkternas skick och förhindra underkännanden.

Exempel

Kläder

An illustration of a scarf that isn't in new condition

Produktdata för en ny orange storprickig halsduk
Attribut Värde
titel [title] Storprickig halsduk – orange och svart
skick [condition] ny
pris [price] 150.00 SEK
färg [color] Orange/svart

Produktdata för en begagnad orange storprickig halsduk
Attribut Värde
titel [title] Storprickig halsduk – begagnad – orange och svart
skick [condition] begagnad
pris [price] 50 SEK
färg [color] Orange/svart

An illustration of a shoe that isn't in new condition

Produktdata för nya cerise högklackade skor, storlek 6
Attribut Värde
titel [title] Högklackade skor – cerise – storlek 6
skick [condition] ny
pris [price] 590 SEK
färg [color] Cerise
storlek [size] 6

Produktdata för cerise högklackade vintageskor, storlek 6
Attribut Värde
titel [title] Cerise högklackade vintageskor – 1930-talet – storlek 6
skick [condition] begagnad
pris [price] 100 SEK
färg [color] Cerise
storlek [size] 6
Elektronik

Produktdata för en svart Chromecast 2, 1080p, wifi, ny
Attribut Värde
Titel [title] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – svart
skick [condition] ny
GTIN [gtin] 0811571016518
varumärke [brand] Google

Produktdata för en svart Chromecast 2, 1080p, wifi, restaurerad
Attribut Värde
titel [title] Restaurerad Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – Svart
skick [condition] restaurerad
GTIN [gtin] 0811571016518
varumärke [brand] Google
Telefon och surfplatta

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktdata för en Google Pixel 3, 32 GB, Midnight Blue, olåst, ny
Attribut Värde
titel [title] Google Pixel 3 – 32 GB – Midnight Blue – olåst
skick [condition] ny
GTIN [gtin] 3234567890126
varumärke [brand] Google
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]

Produktdata för en Google Pixel 2, 32 GB, Midnight Blue, olåst, restaurerad
Attribut Värde
titel [title] Google Pixel 2 – restaurerad – 32 GB – Midnight Blue – olåst
skick [condition] restaurerad
GTIN [gtin] 3234567890126
varumärke [brand] Google
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]