I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Mobillink [mobile_link]

Med attributtet for mobillink [mobile_link] kan du oppgi nettadressen til en mobiloptimalisert versjon av landingssiden din. Denne mobilversjonen blir vist til brukere på mobilenheter, for eksempel telefoner eller nettbrett. Når du bruker dette attributtet, får du også tilgang til ekstra rapporter i Merchant Center om potensielle problemer med de mobiloptimaliserte landingssidene dine.

Lag et mobiloptimalisert nettsted for å bidra til å sikre at landingssiden din ser riktig ut på mobilenheter. Slike nettsteder lastes ofte inn raskere på mobiltelefoner.

An illustration showing how an ad click on mobile leads to a mobile landing page

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Hvis du sender inn attributtet for mobillink [mobile_link] i tillegg til attributtet for link [link], sendes alle mobilbrukere til landingssiden som er spesifisert i attributtet for mobillink. Hvis du også sender inn en verdi for attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect], viderekobles brukere som klikker på Shopping-annonser, til denne nettadressen i stedet for nettadressen du sender inn for attributtene for link eller mobillink.

Brukere som klikker på kostnadsfrie produktoppføringer, blir fortsatt viderekoblet til nettadressen som er sendt inn via attributtene for link eller mobillink. Finn ut mer om hvordan attributtene for link, mobillink og annonseviderekobling fungerer sammen

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når du skal sende inn informasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Nettadresse (inkludert http eller https), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986
Begrensninger 1–2000 tegn
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder https://www.m.example.com/skrivesaker/fiji-penner
XML-feeder <g:mobile_link>https://www.m.example.com/skrivesaker/fiji-penner</g:mobile_link>

Dyplinker for appannonser

I ressursene nedenfor finner du veiledning om hvordan du implementerer dyplinker for mobilapper riktig i feeden din:

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Følg kravene for linkattributtet når du sender inn verdien for attributtet for mobillink [mobile_link].
  • Send inn en verdi for linkattributtet. Dette er siden brukere av datamaskiner ser.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Følg de anbefalte fremgangsmåtene for linkattributtet når du sender inn verdien for attributtet for mobillink [mobile_link].
  • Legg inn en link til en landingsside som gjengis riktig på mobilenheter. Det finnes noen elementer du bør unngå å bruke på landingssiden din, blant annet elementer med Flash, Silverlight og ActiveX. Finn ut mer om hvordan du lager mobiloptimaliserte nettsteder
  • Hvis du bruker sporingsparametere i attributtet for mobillink [mobile_link], anbefaler vi at du bruker attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link] i feeden for å oppgi en kanonisk nettadresse. Bruk attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link] for å sikre at produktene er knyttet til riktig nettadresse i Google Søk-indeksen. Dette gir Google bedre forståelse av produktet. Finn ut mer om kanoniske linker
    • Hvis attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link] ikke brukes, er det mulig at nettadressen i feedattributtet for mobillink [mobile_link] blir indeksert. For å forhindre indeksering kan du legge til noindex-taggen på sidene dine hvis det er aktuelt, eller bruke attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link] i feeden.

Eksempler

Produkter uten varianter

Når du bruker attributtet for mobillink [mobile_link], må du også oppgi attributtet for link [link]. Mobilbrukere sendes til nettadressen du oppgir med attributtet for mobillink, mens brukere av datamaskiner fortsatt sendes til nettadressen du oppgir med attributtet for link.

Produktinformasjon for Google-penner med svart blekk
Attributt Verdi
Mobillink [mobile_link] https://mobile.example.com/skrivesaker/google-penner
Link [link] https://example.com/skrivesaker/google-penner
Produkt med varianter

Når du oppgir en nettadresse for et produkt med varianter, må du sørge for at varianten velges automatisk basert på nettadressen.

Produktinformasjon for Google-penner med svart blekk
Attributt Verdi
Mobillink [mobile_link] https://mobile.example.com/skrivesaker/google-penner?farge=svart
Link [link] https://example.com/skrivesaker/google-penner?farge=svart

Produktinformasjon for Google-penner med rødt blekk
Attributt Verdi
Mobillink [mobile_link] https://mobile.example.com/skrivesaker/google-penner?farge=roed
Link [link] https://example.com/skrivesaker/google-penner?farge=roed