I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ads-omdirigering [ads_redirect]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet ads-omdirigering [ads_redirect] om du vill ange ytterligare målsideparametrar på din produktsida som du vill använda för dina Shopping-annonser. Tänk på att när du skickar en spårningswebbadress för attributet ads-omdirigering skickas kunderna till den webbadressen i stället för den webbadress du anger för attributen länk [link] eller mobillänk [mobile_link].

VIKTIGT

I och med införandet av parallell spårning måste domänen för attributen länk [link], mobillänk [mobile_link] (om det används) och ads-omdirigering [ads_redirect] stämma överens. Om domänerna för dessa attribut skiljer sig åt kan du förlora spårning. Läs mer om parallell spårning

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för varje produkt

Inte tillgängligt för produkter som visas kostnadsfritt på Google

Om du behöver spåra kampanjstatistik kan du ange fler målsideparametrar på produktsidan.

Om du annonserar produkter i en displaykampanj använder du i stället attributet länk för displayannonser [display_ads_link].

Du kan använda en spårningsmall via Google Ads om du vill lägga till spårningsparametrar (till webbadressen du skickar) på kampanj-, annonsgrupp- eller produktgruppnivå.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Webbadress (inklusive http eller https), endast ASCII-tecken och RFC 3986-kompatibel
Begränsningar 1–2 000 tecken
Upprepat fält nej
Filformat Exempelvärde
Text (TSV) https://tracking.example.com?product=ballpoint-pens
XML (flöden) <g:ads_redirect>https://tracking.example.com?product=ballpoint-pens</g:ads_redirect>
Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.
Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Omdirigera till en målsida som uppfyller kraven för målsidor.
  • Omdirigera till samma målsidinnehåll som skickats in för attributet länk eller mobillänk. Efter att kunderna har besökt spårningssidan omdirigerar du dem till samma målsidinnehåll som du skickat in för attributen länk [link] eller mobillänk [mobile_link].

• Använd de godkända ValueTrack-parametrarna om spårningsadressen innehåller parametrar. Läs mer om ValueTrack-parametrar.
  • Använd ett värde som fungerar som en giltig webbadress efter att parametrar eller spårningsmallar har ersatts med slutgiltiga värden. Följande värde skulle till exempel inte visas som en giltig webbadress för datorer: {ifmobile:ht}tp://example.com

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Undvik att använda omdirigeringar. Vid omdirigeringar tar det längre tid från att en användare klickar på din annons till att målsidan öppnas. Långa laddningstider ger negativa användarupplevelser. Om du vill spåra annonsklick använder du spårningsmallen för Google Ads.
  • Efter parameterutökningen måste domänen för attributet annonsomdirigering vara exakt samma som för attributet länk (samt attributet mobillänk om det finns). På det här sättet kan du använda parallell spårning, vilket leder personer direkt från din annons till din webbplats och gör att målsidan läses in snabbare.
  • Om du vill använda ett klickmätningssystem från tredje part kan du ställa in spårningsmallen i Google Ads och ange en webbadress för en spårningsserver.

Inkludera din mobilspecifika målsida med spårning i det här attributet. Använd ValueTrack-parametern {ifmobile} (i värdet som du skickar in för attributet ads-omdirigering) för att endast omdirigera mobilkunder.

Exempel: https://tracking.example.com?p=ballpoint-pens&m={ifmobile:true}{ifnotmobile:false}

https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc

Exempel

Använda Google Ads-spårningsmallar

Om du vill använda Google Ads-spårningsmallar skickar du in attributet ads-omdirigering [ads_redirect] med lämpliga värden.
länk [link] https://www.example.com/product?id=123
ads-omdirigering [ads_redirect] https://www.example.com/product?id=123&param=abc
Google Ads-spårningsmall https://tracking.com?url={lpurl}&src=google
Om både en spårningsmall och attributet ads-omdirigering används, tillämpas attributvärdet som {lpurl} i Google Ads-spårningsmallen.
Utan parallell spårning:
  • Kunderna skickas till: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fwww.example.com%2Fproduct%3Fid%3D123%26param%3Dabc%0A&src=google
Med parallell spårning:
  • Kunderna skickas till: https://www.example.com/product?id=123&param=abc
  • Spårningsbegäran skickas till: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA&src=google
Anteckningar:
  • När parallell spårning används ersätts parametern {lpurl} i spårningsanropet med en ersättningsadress som ser ut som https://google.com/asnc/dGVzdA. Genom att ersätta {lpurl} med en Google-ersättningsadress blir din webbsida inte pingad två gånger (en gång när användaren klickar och igen vid den parallella spårningsomdirigeringen). Läs mer
När fältet finalUrlSuffix i Google Ads används innehåller ersättningsadressen alla parametrar som skickas till målsidan så att spårningsservern kan bearbeta den korrekt. Läs mer
länk [link] https://www.example.com/product?id=123
ads-omdirigering [ads_redirect]
Google Ads-spårningsmall https://tracking.com?url={lpurl}&src=google
Om det inte anges något värde för attributet ads-omdirigering [ads_redirect] tillämpas attributen länk [link] och mobillänk [mobile_link] som {lpulr} i Google Ads-spårningsmallen. Utan parallell spårning:
  • Kunderna skickas till: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fwww.example.com%2Fproduct%3Fid%3D123&src=google
Med parallell spårning:
  • Kunderna skickas till: https://www.example.com/product?id=123
  • Spårningsförfrågan skickas hit: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA%26
    id%3D123%26param%3Dabc&src=google
Obs!
  • När parallell spårning används ersätts parametern {lpurl} i spårningsanropet med en ersättningsadress som ser ut som https://google.com/asnc/dGVzdA. Genom att ersätta {lpurl} med en Google-ersättningsadress blir din webbsida inte pingad två gånger (en gång när kunden klickar och igen vid den parallella spårningsomdirigeringen). Läs mer
När fältet finalUrlSuffix i Google Ads används innehåller ersättningsadressen alla parametrar som skickas till målsidan så att spårningsservern kan bearbeta den korrekt. Läs mer

Om du inte använder Google Ads-spårningsmallar

Om du skickar in attributet annonsomdirigering [ads_redirect] skickas kunderna till den webbadressen, inte till webbadressen som du skickar in för attributen länk [link] eller mobillänk [mobile_link].
länk [link] https://www.example.com/product?id=123
ads-omdirigering [ads_redirect]
Google Ads-spårningsmall

• Kunderna skickas till: https://www.example.com/product?id=123
länk [link] https://www.example.com/product?id=123
mobillänk [mobile_link] https://m.example.com/product?id=123
ads-omdirigering [ads_redirect] https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc
Google Ads-spårningsmall

Om du använder attributet ads-omdirigering åsidosätter värdet du anger både attributen länk och mobillänk.
  • Datorkunder skickas till: https://www.example.com/product?id=123param=abc
  • Mobilkunder skickas till: https://m.example.com/product?id=123&param=abc

Mobiloptimerade målsidor

länk [link] https://www.example.com/product?id=123
mobillänk [mobile_link] https://m.example.com/product?id=123
ads-omdirigering [ads_redirect] https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc
Google Ads-spårningsmall
Om du använder attributet ads-omdirigering åsidosätter värdet du anger både attributen länk och mobillänk. Datorkunder skickas till: https://www.example.com/product?id=123param=abc Mobilkunder skickas till: https://m.example.com/product?id=123&param=abc