Advertentie-omleiding [ads_redirect]

Gebruik het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] om op uw productpagina extra parameters voor bestemmingspagina's op te geven voor uw Shopping-advertenties. Als u een tracking-URL opgeeft voor het kenmerk advertentie-omleiding, worden klanten naar die URL geleid en niet naar de URL die u heeft opgegeven voor de kenmerken link [link] of mobiele link [mobile_link].

Na de parameteruitbreiding moet het domein van het kenmerk advertentie-omleiding exact overeenkomen met het domein van het kenmerk link (en het kenmerk mobiele link, indien aanwezig). Dit maakt parallelle tracking mogelijk, waarmee mensen rechtstreeks vanuit uw advertentie naar uw website worden geleid en waardoor uw bestemmingspagina sneller wordt geladen.

Als u een klikmeetsysteem van derden wilt gebruiken, kunt u de trackingtemplate in Google Ads instellen om de URL van een trackingserver op te geven.

BELANGRIJK

Met de lancering van parallelle tracking moeten de domeinen voor de kenmerken link [link], mobiele link [mobile_link] (indien aanwezig) en advertentie-omleiding [ads_redirect] overeenkomen. Als de domeinen voor deze kenmerken niet overeenkomen, kunt u tracking mogelijk niet meer gebruiken. Meer informatie over parallelle tracking

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product

Niet beschikbaar voor producten die gratis op Google worden vermeld

U kunt campagnestatistieken bijhouden door aanvullende parameters voor bestemmingspagina's op uw productpagina op te geven. Meer informatie over hoe de kenmerken link, mobiele link en advertentie-omleiding samenwerken

Gebruik het kenmerk link voor display-advertenties [display_ads_link] als u voor uw producten adverteert met een display-campagne.

Met Google Ads kunt u een trackingtemplate gebruiken waarmee u trackingparameters (naar de opgegeven URL) aan de campagne-, advertentiegroep- en productgroepniveaus toevoegt. Meer informatie over het toevoegen van trackingtemplates

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en conform RFC 3986
Limieten 1–2000 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds https://tracking.example.com?product=ballpoint-pens
XML-feeds <g:ads_redirect>https://tracking.example.com?product=ballpoint-pens</g:ads_redirect>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Leid gebruikers om naar een landingspagina die aan de vereisten voor landingspagina's voldoet. Meer informatie over vereisten voor landingspagina's van Shopping-advertenties
  • Leid gebruikers om naar dezelfde landingspaginacontent die voor het kenmerk link of mobiele link is opgegeven. Klanten op uw trackingpagina worden omgeleid naar dezelfde landingspaginacontent die u voor het kenmerk link [link] of mobiele link [mobile_link] heeft opgegeven.

• Gebruik de geaccepteerde ValueTrack-parameters als uw tracking-URL parameters bevat. Meer informatie over ValueTrack-parameters
  • Gebruik een waarde die naar een geldige URL zal omleiden nadat u parameters of trackingtemplates door hun uiteindelijke waarden heeft vervangen. Zo zal bijvoorbeeld de waarde {ifmobile:ht}tp://example.com niet als een geldige URL voor desktops worden getoond.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Vermijd het gebruik van omleidingen. Omleidingen leiden tot meer tijd tussen het moment dat een gebruiker op uw advertentie klikt en het moment dat uw bestemmingspagina is geladen. Lange laadtijden leiden tot een negatieve gebruikerservaring. Gebruik de trackingtemplate van Google Ads om advertentieklikken bij te houden.

Neem in dit kenmerk uw mobielspecifieke bestemmingspagina met tracking op. Gebruik de ValueTrack-parameter {ifmobile} (met de waarde die u voor het kenmerk advertentie-omleiding gebruikt) om alleen mobiele klanten om te leiden.

Bijvoorbeeld: https://tracking.example.com?p=ballpoint-pens&m={ifmobile:true}{ifnotmobile:false}

https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc

Voorbeelden

Opmerking: alle voorbeelden met het kenmerk link [link] zijn ook van toepassing op het kenmerk mobiele link [mobile_link].

Met Google Ads-trackingtemplates

Als u Google Ads-trackingtemplates wilt gebruiken, geeft u het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] op met de juiste waarden.
Link [link] https://www.example.com/product?id=123
Advertentie-omleiding [ads_redirect] https://www.example.com/product?id=123&param=abc
Google Ads-trackingtemplate https://tracking.com?url={lpurl}&src=google
Als u zowel een trackingtemplate als advertentie-omleiding gebruikt, wordt de waarde van de advertentie-omleiding gebruikt als {lpurl} in de Google Ads-trackingtemplate.
Zonder parallelle tracking:
  • Klanten worden omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fwww.example.com%2Fproduct%3Fid%3D123%26param%3Dabc%0A&src=google
Met parallelle tracking:
  • Klanten worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123&param=abc
  • Het trackingverzoek wordt omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA&src=google
Opmerkingen:
  • Als parallelle tracking wordt toegepast, wordt de parameter {lpurl} in de tracker-aanroep vervangen door een vervangende URL die lijkt op https://google.com/asnc/dGVzdA. Als u {lpurl} vervangt door een vervangende URL van Google, zorgt u ervoor dat uw webpagina niet tweemaal wordt gepingd (eenmaal vanaf de klik van de gebruiker en nogmaals vanuit de parallelle trackingomleiding). Meer informatie
Nadat het veld finalUrlSuffix in Google Ads is aangeroepen, bevat de vervangende URL alle parameters die naar de bestemmingspagina worden verzonden, zodat de trackingserver deze naar behoefte kan verwerken. Meer informatie
Link [link] https://www.example.com/product?id=123
Advertentie-omleiding [ads_redirect]
Google Ads-trackingtemplate https://tracking.com?url={lpurl}&src=google
Als er geen waarde wordt opgegeven voor het kenmerk advertentie-omleiding, worden de kenmerken link en mobiele link gebruikt als {lpulr} in de Google Ads-trackingtemplate. Zonder parallelle tracking:
  • Klanten worden omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fwww.example.com%2Fproduct%3Fid%3D123&src=google
Met parallelle tracking:
  • Klanten worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123
  • Het trackingverzoek wordt omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA%26
    id%3D123%26param%3Dabc&src=google
Opmerking:
  • Als parallelle tracking wordt toegepast, wordt de parameter {lpurl} in de tracker-aanroep vervangen door een vervangende URL die lijkt op https://google.com/asnc/dGVzdA. Als u {lpurl} vervangt door een vervangende URL van Google, zorgt u ervoor dat uw webpagina niet tweemaal wordt gepingd (eenmaal vanaf de klik van de klant en nogmaals vanuit de parallelle trackingomleiding). Meer informatie
Nadat het veld finalUrlSuffix in Google Ads is aangeroepen, bevat de vervangende URL alle parameters die naar de bestemmingspagina worden verzonden, zodat de trackingserver deze naar behoefte kan verwerken. Meer informatie

Zonder Google Ads-trackingtemplates

Als u het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] gebruikt, worden gebruikers naar deze URL gestuurd en niet naar de URL die u heeft opgegeven voor de kenmerken link [link] of mobiele link [mobile_link].
Link [link] https://www.example.com/product?id=123
Advertentie-omleiding [ads_redirect]
Google Ads-trackingtemplate

• Klanten worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123
Link [link] https://www.example.com/product?id=123
Mobiele link [mobile_link] https://m.example.com/product?id=123
Advertentie-omleiding [ads_redirect] https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc
Google Ads-trackingtemplate

Als u het kenmerk advertentie-omleiding gebruikt, overschrijft de opgegeven waarde die van de kenmerken link en mobiele link.
  • Desktopklanten worden omgeleid naar https://www.example.com/product?id=123param=abc
  • Mobiele klanten worden omgeleid naar https://m.example.com/product?id=123&param=abc

Voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina's

Link [link] https://www.example.com/product?id=123
Mobiele link [mobile_link] https://m.example.com/product?id=123
Advertentie-omleiding [ads_redirect] https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc
Google Ads-trackingtemplate
Als u het kenmerk advertentie-omleiding gebruikt, overschrijft de opgegeven waarde die van de kenmerken link en mobiele link. Desktopklanten worden omgeleid naar https://www.example.com/product?id=123param=abc Mobiele klanten worden omgeleid naar https://m.example.com/product?id=123&param=abc