I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Grupp [is_bundle]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet paket [is_bundle] för att ange att du har grupperat en huvudprodukt med andra olika produkter och att de säljs tillsammans som ett paket till ett och samma pris.

Med det här attributet kan du visa din produkt i rätt situationer genom att särskilja produkten från paket, flerpack och andra produkter utan tillbehör som tillverkaren har skapat.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Innehåll

Användningsområde

RequiredObligatoriskt för att visa produkter i gratisannonser på Google om du har skapat ett paket som innehåller en huvudprodukt.

RequiredObligatoriskt för Shopping-annonser om du har skapat ett paket som innehåller en huvudprodukt och inriktar dig på något av följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Tjeckien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Italien
  • Japan
  • Nederländerna
  • Spanien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

Huvudprodukten i paketet är produkten som lyfts fram, medan andra produkter ska räknas som accessoarer eller tillägg som kompletterar huvudprodukten.

Exempel:

• Om en docka säljs med en uppsättning kläder som inte förpackas tillsammans med dockan är dockan huvudprodukt och kläderna ett komplement.
  • Om en spelkonsol säljs tillsammans med tre tv-spel är spelkonsolen huvudprodukten.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Boolesk
Värden som stöds
(Text och XML-flöden)
yes
true
no
false
Värden som stöds
(Content API-flöden)
yes
true
no
false
Upprepat fält nej

Filformat Exempelpost
Textflöden

Ja

XML-flöden <g:is_bundle>[yes]</g:is_bundle>
Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.
Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Om din produkt är ett anpassat paket som består av olika produkter du har skapat och paketet innehåller en huvudprodukt skickar du in yes för det här attributet. Till exempel en kamera med objektiv och en väska. Om du inte skickar attributet används standardvärdet no.
  • Skicka inte in attributet grupp för ett tillverkardefinierat paket.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

Anpassade produkter

Använd attributet grupp [is_bundle] för att informera oss om att produkten har anpassats, till exempel med gravyr eller andra egenskaper.

Exempel

Paket definierat av återförsäljaren

Produktdata för Chromebook-paket med 11,6-tumsskärm, laptopfodral och extra batteri
Attribut Värde
titel [title] Chromebook med 11,6-tumsskärm – 16 GB SSD, laptopfodral och 3 990 mAh batteri
grupp [is_bundle] yes

Produktdata för digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel med tillbehör
Attribut Värde
titel [title] Paket med kamerahus och tillbehör till digital Google-systemkamera med 25,3 megapixlar
pris [price] 4325.00 SEK
Varumärke [brand] Google
grupp [is_bundle] yes

Produktdata för mössa och halsduk med Googles logotyp
Attribut Värde
titel [title] Mössa och halsduk med Googles logotyp
grupp [is_bundle] no

Leksaker

Produktdata för 18” Android-docka + matchande paljettröja och -byxor
Attribut Värde
titel [title] 18-tums Android-docka + matchande tröja och byxor med paljetter
grupp [is_bundle] yes