is_bundle [är_paket]: Definition

Använd attributet is_bundle [är_paket] för att ange att du har skapat ett paket: en huvudprodukt som du har grupperat med andra produkter och säljer tillsammans som ett paket till ett pris.

Det här attributet gör att vi kan visa din annons i rätt situationer genom att särskilja ditt objekt från tillverkarskapade flerpack, paket och andra produkter.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Användningsområde

Krävs om du har skapat ett paket som innehåller en huvudprodukt och du inriktar dig på något av följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Tjeckien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Italien
  • Japan
  • Nederländerna
  • Spanien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

Huvudvaran i ett paket är produkten som lyfts fram bland varorna i paketet. De ytterligare varorna bör vara tillbehör eller tillägg som kompletterar huvudvaran. Exempel:

• Om en docka säljs med en uppsättning kläder som inte förpackas tillsammans med dockan är dockan huvudvara och kläderna ett komplement.
  • Om en spelkonsol säljs tillsammans med tre TV-spel är spelkonsolen huvudvaran.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Boolesk
Värden som stöds
(Text och XML-flöden)

yes [ja], true [sant], no [nej], false [falskt]

Värden som stöds
(Content API-flöden)
true [sant], false [falskt]
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelposter
Textflöden

ja

XML-flöden <g:is_bundle>ja</g:is_bundle>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka yes [ja] om din produkt är ett anpassat paket som består av olika produkter du har skapat, och om paketet innehåller en huvudprodukt. Till exempel en kamera med objektiv och fodral. Om du inte skickar attributet tillämpas standardvärdet no [nej].
  • Skicka inte in is_bundle [är_paket] för tillverkardefinierade paket.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Beskriv hela paketet. Skicka till exempel in innehåll för image_link [bildlänk], title [titel] och description [beskrivning] som beskriver hela paketet.
  • Skicka rätt tillstånd. Om någon vara i paketet till exempel är used [begagnad] anger du skicket som used [begagnad].

Anpassade produkter

Använd attributet is_bundle [är_paket] för att informera oss om att produkten har anpassats, till exempel med gravyr eller annat.

Exempel

Säljardefinierat paket

Produkt Chromebook-paket med laptopfodral och extra batteri
title [titel] 11,6" Chromebook – 16 GB SSD + Laptopfodral och 3 990 mAh batteri
is_bundle [är_paket] ja

Produkt Digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel med tillbehör
title [titel] Paket med kamerahus + tillbehör till digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel
price [pris] 4 325 SEK
brand [varumärke] google
is_bundle [är_paket] ja

Produkt Mössa och halsduk
title [titel] Mössa och halsduk med Googles logotyp
is_bundle [är_paket] nej (eller skicka inte attributet)

Leksaker

Du kan också gruppera leksaker ihop med tillbehör, till exempel en docka med kläder.

Produkt Android-docka med paljettkläder
title [titel] 18" Android-docka + matchande paljettröja och -byxor
is_bundle [är_paket] ja