availability [tillgänglighet]: Definition

Använd attributet availability [tillgänglighet] för att meddela Google och användarna om du har en produkt i lager.

Användningsområde

Obligatoriskt för alla produkter.

Följande värden stöds och kan väljas:

• in_stock [i_lager]
    • Du tar för närvarande emot beställningar av den här produkten och kan genomföra köpet. Du är säker på att produkten kommer att levereras (eller vara på väg till kunden) i god tid eftersom den är tillgänglig för försäljning. Du kan leverera produkten till alla platser du stödjer enligt din produktdata och kontots fraktinställningar.
  • out_of_stock [ej_i_lager]
    • Du tar för närvarande inte emot beställningar av den här produkten, eller så är produkten inte tillgänglig att köpa eller måste restnoteras.
  • preorder [förbeställning]
    • Du tar för närvarande emot beställningar av den här produkten, men den har inte lanserats än. Du måste ange attributet availability_date [tillgänglighetsdatum] för att ange dagen då produkten blir tillgänglig för leverans.
  • backorder [restnoterad]
    • Produkten är inte tillgänglig för tillfället, men du tar emot beställningar och skickar så snart den blir tillgänglig igen. Du måste ange attributet availability_date [tillgänglighetsdatum] för att ange dagen då produkten blir tillgänglig för leverans.

Obs! Värdet preorder [förbeställning] ska endast användas för nya produkter som inte har släppts än. Befintliga produkter som är slut i lager och kommer att finnas i lager igen vid ett senare datum och som du tar emot beställningar för ska använda värdet backorder [restnoterad] i stället.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Värden som stöds
  • in_stock [i_lager]
  • out_of_stock [ej_i_lager]
  • preorder [förbeställning]
  • backorder [restnoterad]
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)

Offer.availability, typ: ItemAvailability

Så här mappar du till Merchant Center-värden:

• in_stock [i_lager]: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out_of_stock [ej_i_lager]: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder [förbeställning]: PreOrder, PreSale
  • backorder [restnoterad]: BackOrder
Filformat Exempelvärde
Textflöden

in_stock [i_lager]

XML-flöden <g:availability>in_stock</g:availability>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Ange produkttillgängligheten på målsidan. Läs mer om krav för målsidor
  • Matcha availability [tillgänglighet] med kontots fraktinställningar. Läs mer om fraktinställningar
    • Leverera produkten till alla platser som du stödjer enligt din produktdata och kontots fraktinställningar. Då ser användarna den tillgänglighet som stämmer överens med det du skickar.
    • Se till att tillgängligheten i produktdatan stämmer överens med tillgängligheten som anges på målsidan och kassasidorna. När användarna kommer till din webbplats förväntar de sig att se samma tillgänglighet på målsidan och i kassan som i din produktdata. Ett vanligt problem är att fraktinställningarna inte återspeglar leveransplatserna korrekt. Till exempel ska du se till att du fysiskt kan leverera en produkt till delstaten Kalifornien genom att ange fraktkostnader för leverans till Kalifornien. Läs mer om fraktinställningar
    • Se till att produkten kan levereras, inte bara hämtas i butiken. Hämtning i butik stöds inte just nu med undantag för Argentina och Chile.
  • Tillhandahåll den mest aktuella informationen. Tillgänglighet och priser för dina produkter kan ändras ganska ofta. Läs mer om hur du håller hög kvalitet på din produktdata.
  • Ange attributet availability_date [tillgänglighetsdatum] om du skickar in värdet preorder [förbeställning] eller backorder [restnoterad] för tillgänglighet.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Ange availability [tillgänglighet] som out_of_stock [ej_i_lager] när produkten är tillfälligt otillgänglig i försäljningslandet och du inte tar emot beställningar av den. Om vi upptäcker att en produkt har status ej i lager på målsidan eller i kassan, men in_stock [i_lager] i din produktdata, underkänner vi produkten. Anledningen till detta är att du inte ska betala för klick på din produkt (om du använder Shopping-annonser och produktinformation) när du inte har möjlighet att sälja den. I stället för att bli underkänd eller göra potentiella kunder förvirrade, är det bäst att meddela oss om en produkt har tagit slut så att vi kan sluta visa produkten tills du kan sälja den igen.
  • Ange inte availability [tillgänglighet] som out_of_stock [ej_i_lager] när din webbplats ska stängas för underhåll eller semester. Använd i stället attributet excluded_destination [undantagen_destination]. Med den här metoden undviker du onödiga underkännanden på ditt konto, och dina produkter börjar visas igen snabbare än om de hade underkänts. Läs mer om de bästa metoderna för underhåll av målsidan eller avbrott på webbplatsen.
  • Använd inte out_of_stock [ej_i_lager] när du vill förhindra att produkten visas. Om produkten är tillgänglig för försäljning men du vill sluta visa produkten på vissa destinationer använder du attributet excluded_destination [undantagen_destination]. På så sätt kan du till exempel inaktivera produkten så att den inte visas i Shopping-annonser, men ändå visa dina produkter via andra format, till exempel displayannonser för dynamisk remarketing eller gratisannonser. Läs mer om attributet excluded_destination [undantagen_destination].
  • Använd inte out_of_stock [ej_i_lager] för produkter som du inte längre säljer. Ta bort alla produkter som inte längre säljs från din produktdata.
  • Du kan använda automatiska varuuppdateringar för att undvika felmatchningar i tillgängligheten. Automatiska varuuppdateringar är en funktion där målsidans status tillämpas för att automatiskt uppdatera produktdata så att underkännanden förhindras. Läs mer om hur du ställer in automatiska varuuppdateringar.

Exempel

Produkten är tillgänglig för försäljning

An illustration of an android plush

Produkt Android Squishable
availability [tillgänglighet] in_stock [i_lager]
Inga fler produkter i lager

An illustration of an android plush

Produkt Android Squishable
availability [tillgänglighet] out_of_stock [ej_i_lager]
Restnoterat produktlager

An illustration of an android plush

Produkt Android Squishable
availability [tillgänglighet] backorder [restnoterad]
availability_date [tillgänglighetsdatum] 2021-05-24T13:00-0800
Förhindra tillfälligt att en produkt visas på Google

Om du vill sluta visa en produkt på vissa platser på Google tillfälligt men fortfarande har den markerad som ”i lager” på målsidan kan du använda attributet excluded_destination [undantagen_destination]. På så sätt kan du styra vilka program som används för att visa din produkt.

An illustration of an android plush

Produkt Android Squishable
Tillgänglighet på målsidan i lager
availability [tillgänglighet] in_stock [i_lager]
excluded_destination [undantagen_destination] Shopping-annonser*
Visas i Shopping-annonser? Nej
Visas i gratisannonser? Ja
Produkt Android Squishable
Tillgänglighet på målsidan i lager
availability [tillgänglighet] in_stock [i_lager]
excluded_destination [undantagen_destination] Gratisannonser
Visas i Shopping-annonser? Ja
Visas i gratisannonser? Nej
Produkt Android Squishable
Tillgänglighet på målsidan out of stock [ej_i_lager]
availability [tillgänglighet] out_of_stock [ej_i_lager]
Visas i Shopping-annonser? Nej
Visas i gratisannonser? Ja

*Obs! Se till att utesluta alla destinationer som du inte vill använda. Läs mer om attributet excluded_destination [undantagen_destination].

Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha olika tillgänglighet för varje variant. Till exempel:

Ett exempel på annonser utan platshållarbilder

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – grön – small
price [pris] 100.99 SEK
availability [tillgänglighet] in_stock [i_lager]
color [färg] grön
size [storlek] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – blå – small
price [pris] 100.99 SEK
availability [tillgänglighet] in_stock [i_lager]
color [färg] blå
size [storlek] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – gul – small
price [pris] 100.99 SEK
availability [tillgänglighet] out_of_stock [ej_i_lager]
color [färg] gul
size [storlek] s
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [varugrupp-id] 9876