google_product_category [googlen_tuoteluokka]: Määritelmä

Näytä tuotteen Googlen tuoteluokan mukainen luokka käyttämällä google_product_category [Googlen tuoteluokka] ‑määritettä. Tuotteen luokittelu auttaa varmistamaan, että tuotteet näkyvät oikeiden hakutulosten yhteydessä.

Käyttö

Valinnainen kullekin tuotteelle.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tuetut arvot

Ennalta määritetty Googlen tuoteluokka: tuoteluokan tunnus tai koko polku

Lataa luettelo kaikista Googlen tuoteluokista:

Lataa luettelo toisella kielellä:

• Valitse kieli artikkelin lopussa olevasta valikosta. Linkit päivittyvät valitsemallesi kielelle.

Voit estää tekstin sotkeentumisen .txt-versiossa jommallakummalla seuraavista tavoista:

Rajoitus

1 luokka tuotetta kohti

Toistuva kenttä Ei

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet

2271
tai
Vaatteet ja asusteet > Vaatteet > Mekot

XML-syötteet <g:google_product_category>2271</g:google_product_category>
tai
<g:google_product_category>Vaatteet ja asusteet &gt; Vaatteet &gt; Mekot</g:google_product_category>

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Näiden ohjeiden avulla voit lisätä tuotteillesi laadukkaita tietoja ja varmistaa, että mainoksesi toimivat parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Käytä vain ennalta määritettyjä Googlen tuoteluokkia. Voit ilmoittaa joko tuoteluokan tunnuksen tai koko polun. Jos haluat käyttää omaa tuoteluokkaasi, käytä määritettä product_type [tuotetyyppi].
  • Käytä luokkaa, joka kuvaa tuotettasi parhaiten. Valitse luokka tuotteesi päätarkoituksen perusteella. Esimerkiksi MP3-soitinta voi käyttää kellona, mutta sen päätarkoitus on toimia MP3-soittimena. MP3-soittimen luokka valittaisiin siis näin: Electronics > Audio > Audio Players & Recorders > MP3 Players [Elektroniikka > Audio > Soittimet ja nauhurit > MP3-soittimet] (233).
  • Käytä tarkinta mahdollista luokkaa. Tarkan luokan valitsemalla varmistat, että mainoksesi näytetään mahdollisimman osuvissa tilanteissa. MP3-soittimen laturin luokka valittaisiin siis näin: Electronics > Audio > Audio Accessories > MP3 Player Accessories [Elektroniikka > Audio > Audiotarvikkeet > MP3-soitintarvikkeet] (232). Älä käytä pelkkää ylätason luokkaa, tässä tapauksessa Electronics [Elektroniikka] (222).
  • Käytä luokkia, jotka on julkaistu elokuun 2011 jälkeen. Älä käytä luokkia, jotka on julkaistu ennen elokuuta 2011. Löydät viimeisimmät arvot yllä olevista linkeistä.
  • Jokaisella tuotteella on oltava luokka. Jos jollekin tuotteistasi ei ole lisätty luokkaa, Google määrittää tarjouksellesi relevantin luokan. Automaattisesti määritetty luokka näytetään Kauppiaskeskuksen tuotesivun yläreunassa. Tätä luokkaa voidaan käyttää vahvistukseen tai joissain tapauksissa täytäntöönpanoon.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä uusimpia luokkia. Google Adsissa Shopping-kampanjoiden hintatarjoukset perustuvat uusimpiin luokkiin. Jos käytät luokkana jotakin elokuun 2011 jälkeen julkaistua versiota, muunnamme sen uusimpaan versioon. Jos siis käytät vanhaa luokkaa, asettamasi tiedot eivät välttämättä vastaa palvelussa näkyviä tietoja.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sinua koskevia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskuksen diagnostiikkasivulla.

Yhdysvallat
Huom. Google käyttää Shopping Actionsissa osavaltioiden veroprosentin määrittämiseen mitä tahansa määritteen google_product_category [googlen_tuoteluokka] arvoja, jotka olet antanut syötteessäsi. Lue lisää marketplace facilitator ‑verosta.

Alankomaat, Australia, Brasilia, Iso-Britannia, Italia, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Turkki

Arabiemiirikunnat, Argentiina, Belgia, Chile, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Filippiinit, Hongkong, Indonesia, Intia, Irlanti, Israel, Itävalta, Japani, Kanada, Kolumbia, Malesia, Meksiko, Portugali, Puola, Saudi-Arabia, Singapore, Sveitsi, Uusi-Seelanti, Taiwan, Tanska, Thaimaa, Tšekki, Ukraina, Vietnam, Venäjä
Alkoholijuomat
  • Varmista, että tuotteesi noudattaa alkoholijuomia koskevaa käytäntöä.
  • Käytä seuraavia Googlen tuoteluokkia, kun lisäät alkoholiin liittyviä tuotteita:
    • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Ruoka, juomat ja tupakkatuotteet > Juomat > Alkoholijuomat] (499676) tai jokin sen alaluokista
    • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Taide ja viihde > Harrastukset ja luovat taiteet > Oluen paneminen kotona ja viininvalmistustarvikkeet] (3577) tai jokin sen alaluokista
Kauppiaan määrittämät tuotepaketit
  • Käytä Googlen tuoteluokkaa, joka vastaa parhaiten erilaisista tuotteista muodostuvaa pakettiasi. Jos tuotepaketissa on päätuote, käytä sen luokkaa. Jos esimerkiksi myyt digitaalikameran yhdessä kameralaukun kanssa, valitse luokka seuraavasti: Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras [Kamerat ja optiikka > Kamerat > Digitaalikamerat] (152).
Matkapuhelimet tai tabletit sopimuksella tai osamaksusuunnitelmalla
  • Käytä seuraavia Googlen tuoteluokkia, kun lisäät matkapuhelimen tai tabletin, johon liittyy sopimus tai osamaksusuunnitelma (vain Yhdysvalloissa):
    • Electronics > Communications > Telephone > Mobile Phones [Elektroniikka > Viestintä > Puhelimet > Matkapuhelimet] (267
    • Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektroniikka > Tietokoneet > Tablettitietokoneet] (4745)
Lahjakortit
  • Käytä seuraavaa Googlen tuoteluokkaa, kun lisäät lahjakortin:
    • Arts & Entertainment > Party & Celebration [Taide ja viihde > Juhlat > Lahjat > Lahjakortit] (53)
Ohjelmistotilaukset
  • Käytä luokkaa Software > Computer Software [Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot] (313) tai jotain sen alaluokista, kun lisäät ohjelmistotilauksen. Esimerkki:
    • Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot > Virustentorjunta- ja tietoturvaohjelmistot (5299)

Esimerkkejä

Vaatteet

An illustration of a woman wearing a black dress

Tuote Lyhyt mekko
title [nimi] Lyhyt mekko – musta
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet > Vaatteet > Mekot

Google Malibu Sunglasses

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
title [nimi] Google Malibu ‑aurinkolasit – ruskea
google_product_category [googlen_tuoteluokka] 178
Takit
Tuote Musta Google-takki
title [nimi] Miesten musta vetoketjullinen Google-urheilutakki
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet > Vaatteet > Ulkoiluvaatteet > Takit

Tuote Google-neulepusero
title [nimi] Miesten Google-neulepusero, 1/4-vetoketju, kanerva/musta
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet > Vaatteet > Ulkoiluvaatteet

Tuote Google-huppari
title [nimi] Harmaa Google-huppari, puuvillasekoitetta
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet > Vaatteet
Sormukset ja korut
Tuote Valkokultainen vihkisormus
title [nimi] Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 3 mm
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet > Korut > Sormukset
color [väri] valkokulta
material [materiaali] valkokulta

Tuote Platinoitu kihlasormus
title [nimi] Pyöreäreunainen platinoitu klassinen kihlasormus
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet > Korut
color [väri] hopea
material [materiaali] platina

Tuote Monen sormen kvartsisormus
title [nimi] Monen sormen hopeanvärinen kvartsisormus
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Vaatteet ja asusteet
color [väri] hopea
material [materiaali] hopea/kvartsi
Matkapuhelimet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuote Google Nexus 6
title [nimi] Google Nexus 6 – 32 Gt – Midnight Blue – sopimuksella
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Elektroniikka > Viestintä > Puhelimet > Matkapuhelimet
gtin 00723755006386
brand [brändi] Google
Ohjelmistotilaus
Tuote Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
title [nimi] Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
price [hinta] 29,90 USD
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot > Virustentorjunta- ja tietoturvaohjelmistot
brand [brändi] Google
gtin 1234567890123
shipping [toimitus] 0,00 USD
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/logo.jpg