title [titel]: Definition

Identifiera tydligt produkten som säljs med attributet title [titel]. Titeln är en av de mest framträdande delarna i annonsen. En specifik och korrekt titel hjälper oss att visa din produkt till rätt användare.

An example ad showing where you might see the title in an ad

Användningsområde

Krävs för alla produkter

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–150 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)
Product.name, typ: text

Filformat Exempelvärde
Textflöden Google-t-shirt för män i ekologisk bomull, blå, storlek M
XML-flöden <title>Google-t-shirt för män i ekologisk bomull, blå, storlek M</title>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Obs! Om titeln överstiger teckenbegränsningen kortas den av för att få plats. Du får en varning när titeln har kortats av.
  • Välj en relevant titel som beskriver produkten tydligt.
  • Beskriv produkten som visas på målsidan. Se till att titeln beskriver produkten som du länkar till.
  • Skilj mellan varianter.
    • Lägg till utmärkande detaljer för varje variant i titeln. Till exempel: Google-t-shirt, röd. Kom ihåg att skicka in de här uppgifterna med rätt attribut som color [färg], size [storlek] eller age_group [åldersgrupp]. Om ett produktelement inte har något lämpligt attribut, till exempel smak, lägger du till det i titeln.
    • Var specifik. Ju mer specifik titeln är desto lättare är det för användarna att hitta rätt produkt på målsidan, samt eventuella varianter. Om du till exempel säljer gardiner och har listat sju olika gardiner på målsidan, särskiljer du dem genom olika storlekar och färger. Användarna ska kunna identifiera produkten de sökte efter från början snabbt och enkelt. En specifik titel kan underlätta detta.
  • Använd professionellt och grammatiskt korrekt språk. Korrekt grammatik är lättare att förstå och ger dig ett mer professionellt rykte. Det kan även leda till fler klick. Undvik jippobetonade sätt att väcka uppmärksamhet med sådant som enbart versaler, symboler, HTML-taggar och reklamtext. Läs mer om kraven för redaktionellt och professionellt innehåll.
  • Använd inte ord från främmande språk såvida de inte är vanliga, som en produkt med ett utländskt namn eller titel.
    • Ordet ”sushi” är till exempel mycket vanligt även utanför Japan.
    • Skriv utländska ord med målspråkets alfabet. Använd till exempel inte japanska tecken när du riktar dig till den amerikanska marknaden. Bokstäver med accenter som i frasen ”Les Clés” är tillåtet.
    • Använd inte främmande tecken i jippobetonat syfte. Det är vanligt förekommande i skräppost och bedrägliga annonser. Till exempel: (ಠ_ಠ)
  • Använd inte versaler för att betona något. Text i enbart versaler är vanligt förekommande i skräppost och bedrägliga annonser. Använd istället versaler när det är lämpligt – som i förkortningar, telefonnummer, eller lands- och valutakoder. Till exempel: ADHD, UNICEF, 1-555-CALL-NOW, USA och SEK.
  • Lägg inte till marknadsföringstext. Lägg inte till information som pris, försäljningspris, försäljningsdatum, frakt, leveransdatum, annan tidsrelaterad information eller ditt företags namn. Den här informationen läggs till med andra attribut för sådant som försäljningspris och frakt.
  • Använd inga extra blanksteg. Utnyttja istället utrymmet till att beskriva produkten på ett bättre sätt.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Använd alla 150 tecken. Titeln används för att matcha din produkt med en användares sökning. Inkludera viktiga detaljer som definierar produkten.
  • De viktigaste detaljerna bör stå först. Användarna ser vanligtvis bara de första 70 eller färre tecknen i titeln, beroende på skärmstorleken.
  • Använd sökord. Sökord hjälper till att matcha produkten med en användares sökning och gör det lättare för användaren att känna igen det du säljer. Dina sökord kan innehålla följande typer av produktdetaljer:
    • Produktnamn
    • Varumärke
    • Specifika detaljer om produktområdet som ”mammakläder” för kläder eller ”vattenfast” för mascara.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Gäller endast för Ryssland
  • Lägg till åldersgränsen i början av titeln för informationsprodukter som böcker, tryckta medier, digitala medier och produkter som innehåller åldersbegränsad information. Välj en av följande åldersgränser:
    • 18+
    • 16+
    • 12+
    • 6+
    • 0+
  • Lägg till åldersgränsen så här: (åldersgräns) + produktens titel
    Exempel: (18+) Братья Карамазовы
Mobiltelefon eller surfplatta med abonnemang
  • Förklara i din titel att din produkt kräver ett avtal med en viss löptid. Inkludera till exempel fraser som:
    • med avtal, månadsbetalning i 12 månader
    • med abonnemang, månadsbetalning i 24 månader
    • med prenumeration, månadsbetalning i 18 månader

Skrivarpatroner

Vilken titel du ska skicka in beror på skrivarpatronens typ, skick och tillverkare.
Läs mer om krav för skrivarpatroner

Kompatibla eller restaurerade produkter från tredje part

Vilken titel du ska skicka in beror på tredjepartsproduktens typ, skick och tillverkare. Läs mer om krav på kompatibla eller restaurerade produkter från tredje part

Endast för USA – mobiltelefon eller surfplatta med bindningstid

• Förklara i titeln att produkten kräver en avbetalningsplan med en viss löptid. Inkludera till exempel fraser som:
    • med månadsbetalning i 12 månader
    • med 10 månaders avbetalning
Anpassade varor

Produktprover

Om den produkt du vill annonsera endast säljs i stora kvantiteter men du också tillåter köp av individuella prover kan du annonsera produktprovet istället för partimängden. Då skickar du in priset på provet i flödet och inleder titeln med prov.
Säljardefinierade paket och multipack
  • Beskriv hela produktpaketet eller multipack-paketet. För ett paket lägger du exempelvis till en beskrivning av allt som säljs tillsammans med huvudprodukten. För en multipack kan du lägga till information om hur många produkter som säljs tillsammans.
Programvaruabonnemang
  • Inkludera ordet ”abonnemang” och abonnemangsperioden i titeln för programvaruabonnemang. För en produkt med ett års abonnemang kan du till exempel skicka in: Google Chrome (ett års abonnemang). Läs mer om kraven för programvaruabonnemang.

Exempel

Relevant titel

Se till att titeln beskriver produkten på målsidan.

Blue and orange shoe

Produkt Google-skor
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 41, blå och orange
Mobiltelefoner

Nexus phones

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå
Produkter utan varianter
Produkt Android Squishable
title [titel] Android Squishable, 38 cm, ekologisk bomull
Produkt med varianter

Skater dress

Produkt Skaterklänning i svart, grönt
size [storlek] S
color [färg] Svart
title [titel] Ärmlös storprickig skaterklänning, storlek small, svart

Produkt Skaterklänning i svart, grönt
size [storlek] S
color [färg] Grön
title [titel] Ärmlös storprickig skaterklänning, storlek small, grön

Produkt Skaterklänning i svart, grönt
size [storlek] M
color [färg] Svart
title [titel] Ärmlös storprickig skaterklänning, storlek medium, svart

Produkt Skaterklänning i svart, grönt
size [storlek] M
color [färg] Grön
title [titel] Ärmlös storprickig skaterklänning, storlek medium, grön

Produkt Skaterklänning i svart, grönt
size [storlek] L
color [färg] Svart
title [titel] Ärmlös storprickig skaterklänning, storlek large, svart

Produkt Skaterklänning i svart, grönt
size [storlek] L
color [färg] Grön
title [titel] Ärmlös storprickig skaterklänning, storlek large, grön
Produkter med varianter som inte stöds

Det kan hända att det inte finns ett lämpligt attribut för någon detalj i varianterna av en produkt. Då kan du lägga till detaljer om de här varianterna i titeln. Smak har till exempel inte ett attribut men du kan ändå lägga till sådana uppgifter i titeln.

Produkt Choklad
title [titel] Ekologisk mjölkchoklad

Produkt Choklad
title [titel] Ekologisk mörk choklad
Programvaruabonnemang

När du marknadsför ett programvaruabonnemang ska du se till att inkludera ordet ”abonnemang” och abonnemangsperioden i attributet title [titel].

Produkt Google-programvara
title [titel] Google-programvara – ett års abonnemang
google_product_category [google-produktkategori] Programvara > Datorprogramvara
Paket

Camera bundle

Produkt Säljardefinierat paket med kamera, objektiv och väska
title [titel] Kamera – svart + 18–55 mm objektiv och blå väska
is_bundle [är_paket] ja