material [material]: Definition

Använd attributet material [material] för att beskriva det primära tyget eller materialet som produkten är tillverkad av. En högklackad sko kan till exempel vara tillverkad av läder, denim eller mocka. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så att användarna kan begränsa sökresultaten. Om produkten har varianter med olika material anger du uppgiften med det här attributet.

En illustration som visar en person som handlar online och filtrerar kläder efter material

Användningsområde

Krävs för alla produkter som varierar efter material

Valfritt för alla produkter där material är ett viktigt, särskiljande attribut

Om materialet är en viktig egenskap hos produkten skickar du in det här attributet. Vi rekommenderar att du skickar in attributet material [material], särskilt om användarna kan söka efter dina produkter efter material eller om mönstret kan vara avgörande för om användaren väljer att köpa produkten eller inte.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Unicode-tecken (Rekommenderas: endast ASCII), inte skiftlägeskänsliga
Begränsningar 0–200 tecken
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelposter
Text

Läder

XML-flöden <g:material>Läder</g:material>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Inkludera det huvudsakliga tyget eller materialet som produkten är tillverkad av. Ta inte med värden som hör hemma i andra attribut som färg, storlek eller mönster.
  • Skicka in material [material] för alla produkter som skiljer sig åt i materialet. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av materialet (till exempel svarta mockaskor och blå skinnskor). Skicka in varje variant med samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id]

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka in material [material] när det är relevant. Material anges inte bara för klädkategorier. Om du tror att användarna vill veta vilket material produkten har kan du ange information om det med hjälp av det här attributet. Du kan till exempel ange material för möbler, gardiner, och metallvaror.
  • Skicka in attributet color [färg] och attributet material [material] för ädelmetaller. Om produkten är tillverkad av en ädelmetall (t.ex. guld eller silver) skickar du in den här informationen med attributen material [material] och color [färg].
  • Inkludera upp till tre material. Om produkten består av flera material kan du ange ett huvudmaterial följt av upp till två sekundära material som var och ett avgränsas med snedstreck (/). Till exempel: bomull/polyester/lycra.
  • Använd ett värde som användaren förstår. Värdet du skickar kan visas för användarna, så undvik förkortningar och interna termer. Skicka till exempel inte in kalv om du menar kalvskinn, och skicka inte in läd om du menar läder.
  • Använd inte värden som inte nämner materialet. Det här attributet är valfritt, så om det inte är relevant för din produkt bör du inte använda det. Skicka till exempel inte in värden som ej tillämpligt, inga, flera eller andra.

Exempel

Varianter

Om produkten finns i flera olika material kan du skicka in material för de olika varianterna.

Produkt Mockadamsko J Pump
material [material] mocka
color [färg] svart
size [storlek] 37
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt Lackdamsko J Pump
material [material] lack
color [färg] svart
size [storlek] 37
item_group_id [varugrupp-id] 12345
Produkt som består av flera material

Om produkten har flera material kan du ange ett huvudmaterial följt av upp till två sekundära material som avgränsas med snedstreck (/).

Produkt Skaterklänning
material [material] bomull/polyester/lycra
Klädprodukter

Materialet kan vara en avgörande faktor när användare handlar kläder.

Produkt Skaterklänning
material [material] 100% rayon

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Produkt Damsko J Pump
material [material] läder
Smycken
Produkt Vigselring i vitt guld
title [titel] Vigselring i vitt guld – 14 k – 3 mm
color [färg] vitt guld
material [material] vitt guld

Produkt Platinapläterad förlovningsring
title [titel] Klassisk, rund platinapläterad förlovningsring
color [färg] silver
material [material] platina
Möbler
Produkt 50-talssoffa
material [material] valnöt/70% polyester/30% akryl

An illustration of a couch with product staging