I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Materiale [material]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for materiale [material] for å beskrive stoffet eller materialet som produktet i hovedsak er laget av. Denne informasjonen brukes for å lage nøyaktige filtre, som gjør det mulig for kundene å snevre inn søkeresultatene. Hvis produktet har varianter med forskjellige materialer, må du angi denne informasjonen med dette attributtet.

En illustrasjon av en person som handler på nettet og filtrerer klesalternativer etter materiale

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for alle produkter som varierer etter materiale

Optional Valgfritt for alle produkter der materialet er et viktig særtrekk

Send inn dette attributtet hvis materialet er et viktig særtrekk ved produktet. Vi anbefaler spesielt at du legger inn attributtet for materiale hvis kundene kan finne på å søke etter produktet basert på materialet, eller hvis materialet kan være avgjørende for om kundene kjøper produktet.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII), uten skille mellom store og små bokstaver
Begrensninger 0–200 tegn
Gjentatt felt Nei
Schema.org-egenskap
(Hva er dette?)
Product.material, type: Text

Filformat Eksempeloppføring
Tekst (TSV) Lær
XML (feeder) <g:material>Lær</g:material>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn det viktigste stoffet eller materialet produktet er laget av. Ikke ta med verdier som bør sendes inn med andre attributter, som farge [color], størrelse [size] og mønster [pattern].
  • Send inn dette attributtet for alle produkter som varierer etter materiale. Bruk dette attributtet når produktet ditt er en variant der særtrekket er materialet (for eksempel svarte semskede sko og svarte skinnsko), og send også inn hver variant med samme verdi for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id].
  • Send bare inn én verdi. Bare én verdi godtas i attributtet for materiale [material]. Hvis du vil sende inn et produkt som er laget av flere materialer, kan du angi ett hovedmateriale etterfulgt av opptil to sekundære materialer, atskilt med skråstrek (/) i ett enkelt felt.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Send inn attributtet for materiale når det er relevant. Typen materiale angis ikke bare for kleskategorier. Hvis kundene kan være interessert i å vite hva slags materiale produktet er laget av, kan du inkludere denne informasjonen i dette attributtet. Du kan for eksempel sende inn typen materiale for møbler, gardiner og jernvarer.
  • Send inn attributtene for farge og materiale for edelmetaller. Hvis produktet er laget av et edelmetall (for eksempel gull eller sølv), sender du inn denne informasjonen med attributtene for materiale [material] og farge [color].
  • Ta med inntil tre materialer. Hvis produktet ditt består av flere materialer, kan du sende inn ett hovedmateriale etterfulgt av opptil to sekundære materialer atskilt med skråstrek (/). For eksempel: bomull/polyester/elastan.
  • Bruk en verdi kundene forstår. Verdien du sender inn, kan bli vist til kundene – unngå derfor forkortelser eller interne termer. Send for eksempel ikke inn «kalv» hvis du mener «kalveskinn» eller «skn» hvis du mener «skinn».
  • Unngå å bruke verdier der materialet ikke nevnes. Dette attributtet er valgfritt, så ikke bruk det hvis det ikke er relevant for produktet ditt. Ikke send inn verdier som «ikke aktuelt», «ingen», «flere» eller «annet».

Eksempler

Varianter

Send inn materialet for hver variant hvis produktet ditt har varianter laget av forskjellige materialer.

Produktinformasjon for et par med damepumps av semsket skinn, størrelse 39
Attributt Verdi
Materiale [material] Semsket skinn
Størrelse [size] 39
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for et par damepumps av lakklær, svart, størrelse 39
Attributt Verdi
Materiale [material] Lakklær
Farge [color] Svart
Størrelse [size] 39
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345
Produktet består av flere materialer

Hvis produktet ditt er laget av flere materialer, kan du oppgi ett hovedmateriale etterfulgt av opptil to sekundære materialer atskilt med skråstrek (/).

Produktinformasjon for skaterkjole i blandede materialer for dame skater dress
Attributt Verdi
Materiale [material] Bomull/polyester/elastan
Klesprodukter

Det kan hende at kunder vurderer materialet som en avgjørende faktor når de ser etter klesprodukter.

Produktinformasjon for skaterkjole i rayon for dame
Attributt Verdi
Materiale [material] 100 % rayon

Produktinformasjon for et par skinnpumps for dame
Attributt Verdi
Materiale [material] Lær
Smykker
Produktinformasjon for en giftering i 14 karat hvitt gull
Attributt Verdi
Materiale [material] Hvitt gull

Produktinformasjon for en klassisk, rund, platinabelagt forlovelsesring
Attributt Verdi
Farge [color] Sølv
Materiale [material] Platina
Møbler
Produktinformasjon for en moderne 50-tallssofa i blandet materiale
Attributt Verdi
Materiale [material] Valnøtt / 70 % polyester / 30 % akryl

An illustration of a couch with product staging