Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Materiaali [material]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Materiaalin määritteellä [material] voit kertoa pääasiallisen kankaan tai materiaalin, josta tuotteesi on valmistettu. Tämän tiedon avulla voidaan luoda tarkkoja suodattimia, joita asiakkaat voivat käyttää hakutulosten rajaamiseen. Jos tuotteestasi on saatavilla eri materiaaleista valmistettuja versioita, kerro materiaalitiedot tämän määritteen avulla.

An illustration showing filtering furniture options by material

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat materiaalin mukaan

Optional Valinnainen kaikille tuotteille, joissa materiaali on keskeinen, erottava ominaisuus

Jos materiaali on tuotteessasi olennainen ominaisuus, käytä tätä määritettä. Suosittelemme materiaalin määritteen käyttämistä erityisesti siinä tapauksessa, jos asiakkaat saattavat etsiä tuotettasi tai tehdä ostopäätöksen materiaalin perusteella.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII), merkkikoolla ei ole väliä
Rajoitukset 0–200 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.org-omaisuus
(Lisätietoja)
Product.material, tyyppi: Text

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti (TSV) Leather
XML (syötteet) <g:material>Leather</g:material>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Ilmoita pääasiallinen kangas tai materiaali, josta tuotteesi on valmistettu. Älä lisää arvoja, jotka kuuluvat muihin määritteisiin, kuten väri [color], koko [size] tai kuvio [pattern].
  • Lisää tämä määrite kaikille tuotteille, jotka eroavat samankaltaisista tuotteista materiaalin mukaan. Käytä tätä määritettä, kun tuotteestasi on saatavilla useita vaihtoehtoja, jotka eroavat materiaalin mukaan (esimerkiksi mustat mokkanahkaiset kengät ja mustat nahkaiset kengät). Lisää jokaisen vaihtoehdon tuoteryhmän tunnuksen määritteeseen [item_group_id] sama arvo.
  • Lisää vain yksi arvo. Materiaalin määritteessä [material] hyväksytään vain yksi arvo. Jos haluat lisätä useista materiaaleista valmistetun tuotteen, voit lisätä yhden ensisijaisen materiaalin ja enintään kaksi toissijaista materiaalia samalle riville ja erottaa ne vinoviivalla (/).

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Ilmoita materiaali aina, kun sillä on merkitystä. Materiaalia ei käytetä vain vaateluokissa. Jos asiakkaitasi voi kiinnostaa tuotteesi materiaali, lisää tämä määrite. Voit asettaa tämän määritteen huonekaluille, verhoille ja laitteistoille.
  • Ilmoita jalometalleille väri ja materiaali. Jos tuotteesi on valmistettu jalometallista (esimerkiksi kullasta tai hopeasta), lähetä nämä tiedot materiaalin [material] ja värin [color] määritteillä.
  • Sisällytä korkeintaan kolme materiaalia. Jos tuotteesi sisältää useita materiaaleja, voit ilmoittaa yhden päämateriaalin ja kaksi muuta materiaalia käyttämällä erottimena vinoviivaa ( "/" ). Esimerkki: puuvilla/polyesteri/elastaani.
  • Käytä arvoa, jonka asiakkaat ymmärtävät. Lisäämäsi arvo voidaan näyttää käyttäjille, joten vältä lyhenteitä ja sisäisiä termejä. Älä käytä esimerkiksi arvoa "vasik", jos tarkoitat vasikannahkaa. Jos tarkoitat nahkaa, lisää "nahka" äläkä "nhk".
  • Älä käytä arvoja, joissa ei mainita materiaalia. Tämä määrite on valinnainen, joten älä käytä sitä, jollei se ole tuotteesi kannalta relevantti. Älä esimerkiksi lisää arvoksi "puuttuu", "ei ole", "monta" tai "muu".

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla eri materiaaleista valmistettuja versioita, lisää oma materiaali [material] ‑määrite kullekin versiolle.

Tuotetiedot: Naisten mokkanahka-avokkaat, koko 6,5
Määrite Arvo
Materiaali [material] Mokkanahka
Koko [size] 38
Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot naisten mustille kiiltonahka-avokkaille, koko 38
Määrite Arvo
Materiaali [material] kiiltonahka
väri [color] Musta
Koko [size] 38
Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] 12345
Useista materiaaleista koostuva tuote

Jos tuotteesi sisältää useampaa materiaalia, voit määrittää yhden päämateriaalin ja kaksi muuta materiaalia käyttämällä erottimena vinoviivaa ("/").

Tuotetiedot: Useista eri materiaaleista valmistettu naisten lyhyt mekko
Määrite Arvo
Materiaali [material] Puuvilla/polyesteri/elastaani
Vaatteet

Materiaali voi olla asiakkaalle ratkaiseva tekijä vaateostoksilla.

Tuotetiedot naisten lyhyelle viskoosimekolle
Määrite Arvo
Materiaali [material] 100 % viskoosi

Tuotetiedot: Naisten nahka-avokkaat
Määrite Arvo
Materiaali [material] Nahka
Korut
Tuotetiedot: Vihkisormus 14 karaatin valkokultaa
Määrite Arvo
Materiaali [material] Valkokulta

Tuotetiedot: Perinteinen pyöreä platinoitu kihlasormus
Määrite Arvo
väri [color] Hopea
Materiaali [material] Platina
Kalusteet
Tuotetiedot: Useista eri materiaalista valmistettu retrotyylinen sohva
Määrite Arvo
Materiaali [material] Pähkinäpuu/70 % polyesteria/30 % akryylia

An illustration of a couch with product staging