material [materiaali]: Määritelmä

Määritteellä material [materiaali] voit kertoa pääasiallisen kankaan tai materiaalin, josta tuotteesi on valmistettu. Esimerkiksi korkokenkä voi olla tehty nahasta, farkusta tai mokkanahasta. Tämän tiedon avulla voidaan luoda tarkkoja suodattimia, joita käyttäjät voivat käyttää hakutulosten rajaamiseen. Jos tuotteestasi on saatavilla eri materiaaleista valmistettuja versioita, kerro materiaalitiedot tämän määritteen avulla.

An illustration showing a person shopping online and filtering clothing options by material

Käyttö

Pakollinen kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat materiaalin mukaan

Valinnainen kaikille tuotteille, joissa materiaali on keskeinen, erottava ominaisuus

Jos materiaali on tuotteessasi olennainen ominaisuus, käytä tätä määritettä. Suosittelemme material [materiaali] ‑määritteen käyttämistä erityisesti siinä tapauksessa, että asiakkaat saattavat etsiä tuotettasi tai tehdä ostopäätöksen materiaalin perusteella.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII), merkkikoolla ei ole väliä
Rajoitukset 0–200 merkkiä
Toistuva kenttä Ei

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti

Nahka

XML-syötteet <g:material>Nahka</g:material>

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Ilmoita pääasiallinen kangas tai materiaali, josta tuotteesi on valmistettu. Älä lisää arvoja, jotka kuuluvat muihin määritteisiin, kuten väri, koko tai kuviointi.
  • Käytä material [materiaali] ‑määritettä kaikissa tuotteissa, jotka vaihtelevat materiaalin mukaan. Käytä tätä määritettä, kun tuotteestasi on saatavilla useampia vaihtoehtoja, jotka eroavat materiaalin mukaan (esim. mustat mokkanahkaiset kengät ja siniset nahkaiset kengät). Valitse jokaisen vaihtoehdon item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteelle sama arvo.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä material [materiaali] ‑määritettä, kun sillä on merkitystä. Materiaalia ei käytetä vain vaateluokissa. Jos tuotteesi materiaali voi olla kiinnostava ominaisuus, lisää tämä määrite. Voit asettaa tämän määritteen huonekaluille, verhoille ja laitteistoille.
  • Lisää jalometalleille määritteet color [väri] ja material [materiaali]. Jos tuotteesi on tehty jalometallista, kuten kullasta tai hopeasta, lisää tämä tieto material [materiaali]- ja color [väri] ‑määritteiden arvoina (kulta tai hopea).
  • Sisällytä korkeintaan kolme materiaalia. Jos tuotteesi koostuu useammasta materiaalista, voit määrittää yhden päämateriaalin ja kaksi muuta materiaalia käyttämällä erottimena kauttaviivaa (/). Esimerkki: puuvilla/polyesteri/elastaani.
  • Käytä helposti ymmärrettäviä arvoja. Lisäämäsi arvo voidaan näyttää käyttäjille, joten vältä lyhenteitä tai sisäisiä termejä. Älä käytä esimerkiksi arvoa vasik, jos tarkoitat vasikannahkaa. Jos tarkoitat nahkaa, lisää nahka älä nhk.
  • Älä käytä arvoja, joissa ei mainita materiaalia. Tämä määrite on valinnainen, joten älä käytä sitä, jollei se ole tuotteesi kannalta relevantti. Älä esimerkiksi käytä arvoja puuttuu, eiole, monta tai muu.

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla eri materiaaleista valmistettuja versioita, lisää oma material [materiaali] ‑määrite kullekin versiolle.

Tuote Naisten mokkanahka-avokkaat
material [materiaali] mokkanahka
color [väri] musta
size [koko] 38
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote Naisten kiiltonahka-avokkaat
material [materiaali] kiiltonahka
color [väri] musta
size [koko] 38
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
Useista materiaaleista koostuva tuote

Jos tuotteesi koostuu useammasta materiaalista, voit määrittää yhden päämateriaalin ja kaksi muuta materiaalia käyttämällä erottimena kauttaviivaa ("/").

Tuote Lyhyt mekko
material [materiaali] puuvilla/polyesteri/elastaani
Vaatteet

Materiaali voi olla asiakkaalle ratkaiseva tekijä vaateostoksilla.

Tuote Lyhyt mekko
material [materiaali] 100 % rayon

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Tuote Naisten avokkaat
material [materiaali] nahka
Korut
Tuote Valkokultainen vihkisormus
title [nimi] Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 3 mm
color [väri] valkokulta
material [materiaali] valkokulta

Tuote Platinoitu kihlasormus
title [nimi] Pyöreäreunainen platinoitu klassinen kihlasormus
color [väri] hopea
material [materiaali] platina
Huonekalut
Tuote Mid-century modern ‑tyylin sohva
material [materiaali] pähkinä/70 % polyesteri/30 % akryyli

An illustration of a couch with product staging