I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Pris [price]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for pris [price] for å informere brukerne om hvor mye du tar betalt for produktet. Denne informasjonen vises til brukerne.

Bruksområder

RequiredObligatorisk for hvert produkt

Hvis det er viktig å oppgi kostnaden per enhet i prisinformasjonen, kan det også være lurt å sende inn attributtene for mål for enhetspris [unit_pricing_measure] og grunnmål for enhetspris [unit_pricing_base_measure].

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det.

Type Antall pluss valuta (bruk ISO 4217)
Gjentatt felt Nei
Schema.org-egenskap
(Hva er dette?)
Offer.priceSpecification, Type: PriceSpecification
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder 150.00 NOK
XML-feeder <g:price>150.00 NOK</g:price>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du gå til ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Forsikre deg om at prisen i produktinformasjonen oppfyller kravene til både landingssiden og kassen. Finn ut mer om kravene til landingssider.
    • Send inn et beløp og en valuta som samsvarer med prisen på landingssiden og betalingssidene. Finn ut mer om valutakravene for oppføringslandet
    • Hvis du tar ekstra gebyrer i kassen og disse ikke er inkludert i produktprisen, må du inkludere dem i Merchant Center Legg gebyrene til de aktuelle fraktkostnadene, enten via attributtet for frakt [shipping] eller innstillingene for frakt i Merchant Center.
    • Sørg for at prisen i valutaen til oppføringslandet går tydelig frem på landingssiden og i kassen.
    • Ikke endre prisen på produktet på landingssiden din basert på hvor brukeren befinner seg. Sørg for at brukerne kan kjøpe produktet på nettet for prisen du sender inn, uavhengig av hvor de befinner seg.
    • Vis frem varianter og priser på en grei og enkel måte på landingssiden din.
    • Ikke bruk forskjellige priser for ulike brukere i oppføringslandet, med mindre regional prissetting er tilgjengelig i oppføringslandet.
    • Sørg for at alle brukere i oppføringslandet kan kjøpe produktet til prisen du sender inn. Abonnementspriser er bare tillatt i annonser eller oppføringer hvis følgende betingelser er oppfylt:
      • Registreringsprosessen er enkel og kan fullføres på landingssiden eller i kassen.
      • Den rabatterte prisen man får med medlemskap, vises tydelig på landingssiden. I denne artikkelen kan du finne ut hvordan du legger til medlemspriser.
      • Merk: Medlemspriser for betalte programmer er foreløpig bare tilgjengelig i USA.
    • Legg inn eventuelle minsteverdier for bestillinger i fraktinnstillingene.
  • Ikke send inn produkter med priser som stadig endrer seg, for eksempel ved auksjoner eller basert på vekslingskurser i sanntid.
  • Hold prisene oppdatert. Hvis prisen endrer seg, må du sørge for å oppgi den nyeste prisverdien.
  • Ikke ta med fraktkostnader i prisen. Bruk i stedet innstillingene for frakt i Merchant Center eller attributtet for frakt [shipping] i feeden.
  • Ikke legg til import- eller eksportrelaterte kostnader i prisen. Oppgi heller relevante kostnader på nettstedet ditt.
  • Send inn en pris som er høyere enn 0. Det er bare mobiltelefoner eller nettbrett som selges med månedlige avdragsbetalinger og/eller abonnement, som kan ha en pris på 0 – forutsatt at ingenting betales i kassen. Dette gjelder ikke for Latin-Amerika, der hele kostnaden for produktet er inkludert i prisen.
  • Ikke ta med mer enn to sifre etter desimaltegnet. Hvis du oppgir mer enn to sifre etter desimaltegnet, rundes tallet automatisk av til nærmeste godkjente verdi. Eksempel: 1,0234 rundes av til 1,02 og 29,8999 rundes av til 29,90.
  • Ikke ta med aktiveringsavgifter for trådløsabonnementer i prisen du sender inn for mobiltelefoner og nettbrett som selges i USA. Trådløsabonnementer støttes ikke for Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer i USA.
  • Overhold lokale lover når du sender inn prisinformasjon.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Send inn en pris som kan vises i valutaen for oppføringslandet (i henhold til ISO 4217). Send for eksempel inn 10.01 NOK i stedet for 10.012 NOK. Hvis prisen ikke kan vises i valutaen som brukes i oppføringslandet, runder vi den av til en verdi som kan vises.
  • Aktiver automatiske vareoppdateringer for pris. Med automatiske vareoppdateringer brukes Schema.org-mikrodata på landingssiden for å bidra til at produktinformasjonen din holdes oppdatert. Husk at disse oppdateringene bare skjer når Google gjennomsøker landingssiden din, og at du fortsatt må sende inn produktinformasjonen din regelmessig.
  • Fremhev tilbudskampanjer for produktene dine. Bruk attributtet for tilbudspris [sale_price] for å vise kundene hvor mye produktet ditt koster når det er på tilbud. Tilbudsprisen vises som gjeldende pris for produktet ditt i denne perioden. Hvis den opprinnelige prisen og tilbudsprisen oppfyller visse krav, kan den opprinnelige prisen vises ved siden av tilbudsprisen, slik at man kan se prisforskjellen.
  • Med valutakonvertering er det enkelt å målrette mot et land som bruker en annen valuta enn den du bruker på nettstedet ditt og i produktinformasjonen din. Hvis du bruker valutakonvertering, må prisene på landingssiden, i kassen og i produktinformasjonen fortsatt være like. Vi viser den konverterte prisen i annonsen eller den kostnadsfrie oppføringen din, men du trenger ikke å vise den konverterte prisen på landingssiden eller i kassen. Finn ut mer om valutakonvertering.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Forhandlere på bedriftsmarkedet (B2B)

• Send inn en pris som inkluderer merverdiavgift (mva.), hvis det er nødvendig for oppføringslandet ditt. Hvis du er pålagt å sende inn informasjon om mva. som en del av prisen, må du sørge for at den samme prisen med mva. er synlig på landingssiden og i kassen. Finn ut mer om B2B-annonsering

Minste bestillingsverdi

Legg til alle nødvendige minsteverdier for bestilling i fraktinnstillingene. Hvis produktet ditt for eksempel koster 100 NOK og du krever at brukerne kjøper varer for minst 500 NOK for at de kan legge inn en bestilling, regnes det som en minsteverdi for bestilling. Spesifiser en minste bestillingsverdi på 500 NOK for den aktuelle frakttjenesten.

Selgerdefinerte pakker og multipakker

Produkter som selges som partivare

• Send inn prisen for det minste antallet produkter brukeren kan kjøpe. Ikke send inn prisen for bare ett produkt hvis brukerne ikke kan kjøpe bare ett produkt. Hvis du for eksempel selger penner og brukerne må kjøpe minst 50 penner for å kunne legge inn en bestilling, sender du inn prisen for 50 penner.

Merk: Hvis du krever et minimumsantall produkter (enten flere eksemplarer av det samme produktet eller en kombinasjon av ulike produkter) for at kunder skal kunne fullføre kjøp, må du oppgi det totale minimumsantallet produkter som minsteverdi for bestilling.

Produktprøver

Hvis produktet kun selges som partivare, men du også tillater at folk kan kjøpe produktprøver enkeltvis, kan du vise prøven i stedet for partivaren. For å gjøre dette sender du inn prisen på prøven i feeden og skriver «prøve» i begynnelsen av tittelen.

Produkter med avtaler om minste annonsert pris

• Send inn verdien for laveste annonseringspris som «prisen» i produktinformasjonen din hvis du selger produktet for en lavere pris enn den som er tillatt i henhold til tredjepartsavtaler.
  • Vis laveste annonseringspris på produktlandingssiden. Du kan legge til en forklarende tekst på produktsidene som viser at du tar en lavere pris ved betaling. Du kan for eksempel legge til en kommentar som sier «Legg i handlekurven for å få endelig pris», og vise laveste annonseringspris med gjennomstreking eller nedtonet. Verdien for den laveste annonseringsprisen må være den samme i produktinformasjonen som på landingssiden. Finn ut mer om krav til landingssider.
  • Hvis du bruker mikrodata-annoteringer på nettstedet ditt, skal du inkludere den laveste annonseringsprisen der også.

Mobiltelefoner eller nettbrett som selges på avbetaling og/eller med abonnement

• Send inn totalprisen som skal betales i kassen, inkludert eventuelle aktiveringsavgifter og en eventuell kontantinnsats som skal betales med en gang). Prisen kan være så lav som 0 hvis prisen på mobiltelefonen eller nettbrettet er subsidiert av og bundet til avbetalinger eller et abonnement. Dette gjelder bare hvis avdragsbetaling eller abonnement er tillatt som betaling for mobilenheter i oppføringslandet. Dette gjelder ikke for Latin-Amerika, der prisen ikke skal være bare eventuell forhåndsbetaling, men alltid den fulle og hele prisen på produktet. Finn ut mer om kravene for annonsering av trådløse produkter og tjenester.

Mobiltelefoner eller nettbrett som betales i kassen eller selges på avbetaling og/eller et abonnement: Australia

• Send inn prisen som totalkostnaden for enheten og/eller avdrag og/eller betaling for trådløse tjenester (inkludert aktiveringsavgifter). Prisen må være den totale minimumskostnaden som kunden må betale i løpet av abonnementet for enheten, pluss avdrag og betalinger knyttet til trådløsabonnementet (hvis aktuelt). Finn ut mer om kravene for annonsering av trådløse produkter og tjenester.

Mobiltelefoner eller nettbrett som betales i kassen eller selges på avbetaling og/eller med abonnement: USA

• Send inn totalprisen som skal betales i kassen, inkludert en eventuell kontantinnsats som skal betales med en gang. Ikke ta med aktiveringsavgifter for trådløsabonnementer. Trådløsabonnementer støttes ikke for Shopping-annonser og gratis oppføringer i USA. Prisen kan være så lav som 0 hvis prisen på mobiltelefonen eller nettbrettet er subsidiert av eller tilknyttet avdragsbetalinger. Finn ut mer om kravene for annonsering av trådløse produkter og tjenester.

Avgifter: Canada og USA

• Ikke legg til avgifter, som avgift på varer og tjenester (GST – Goods and Services Tax), merverdiavgift (mva.), omsetningsavgift eller importavgift, i attributtet for pris [pris].
Merk: For delstaten Colorado skal du ikke ta med noe leveringsgebyr i produktfeeden. Altså skal du ikke inkludere noe slikt gebyr i frakt [shipping], pris [price], avgifter [tax] eller noe annet attributt. Finn ut mer om leveringsgebyrer i Colorado.
Avgifter: Argentina, Australia, Belgia, Brasil, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Frankrike, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Israel, Italia, Japan, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ukraina, Vietnam og Østerrike
  • Oppgi produktprisen, inkludert eventuell merverdiavgift (mva.) eller avgift på varer og tjenester (GST – Goods and Services Tax) i attributtet for pris [price], og forsikre deg om at prisen på landingssiden er den samme som prisen i produktinformasjonen. Ikke bruk attributtet for avgifter [tax].

Abonnementer på programvare

• Send inn prisen for hele varigheten til abonnementet – minimum ett år (12 måneder). Hvis det forhåndsbetalte abonnementet omfatter subsidierte eller kostnadsfrie perioder, må disse tas med i totalprisen. Hvis abonnementet koster mer (eller mindre) for det første året enn for de påfølgende årene, sender du inn den forhåndsbetalte prisen for det første året. Hvis du vil, kan du i stedet sende inn den forhåndsbetalte prisen for flere år. Finn ut mer om å sende inn informasjon om programvareabonnementer.

Abonnementer på tidsskrifter og aviser

• Send inn prisen for hele varigheten til tidsskrift- eller avisabonnementet – minimum ett år (12 måneder). Hvis det forhåndsbetalte abonnementet omfatter subsidierte eller gratis perioder, må disse tas med i totalprisen. Hvis abonnementet koster mer (eller mindre) for det første året enn for de påfølgende årene, sender du inn den forhåndsbetalte prisen for det første året. Du kan sende inn den forhåndsbetalte prisen for flere år.
  • Oppgi tydelig i vilkårene for fornyelse og oppsigelse om abonnementet gjelder for en gitt periode eller fornyes automatisk. Forklar også oppsigelsesmulighetene, og forklar hvilke betingelser som utløser automatisk fornyelse når den forhåndsbetalte perioden er utløpt.
  • Send inn en fraktkostnad på 0 (hvis fraktkostnaden kreves for oppføringslandet). Angi for eksempel 0.00 USD, 0.00 EUR, 0.00 GBP. Du kan sende inn fraktkostnader med attributtet for frakt [shipping] eller via kontoinnstillingene for frakt.

Eksport og handel over landegrenser

• Hvis det påløper importrelaterte kostnader, må du oppgi dette tydelig på nettstedet ditt. Du kan for eksempel legge til informasjon på landingssiden eller i kassen slik at brukerne er klar over disse kostnadene før de legger inn bestillinger. Ikke send inn import- eller eksportrelaterte kostnader som en del av attributtene for avgifter [tax] eller pris [price].
  • Forstå hvilket land eller hvilken region du må oppfylle kravene for pris og avgifter for. Hvis du velger å vise en valuta som ikke samsvarer med valutaen som brukes i oppføringslandet eller -regionen, må du følge kravene for pris og avgifter for landet eller regionen der valutaen gjelder.

Eksempler

Varianter
Hvis produktet ditt finnes i flere farger eller størrelser, kan du også ha forskjellige priser for hver av disse variantene. Eksempel:

Et eksempel på annonser uten plassholderbilder

Produktinformasjon for en gul Google-T-skjorte i størrelse small til NOK 109,90
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google-T-skjorte – grønn – small

Pris [price]

109.90 NOK

Farge [color]

Grønn

Størrelse [size]

S

ID [id]

9876-S-GRN

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876

Produktinformasjon for en blå Google-T-skjorte i størrelse small til NOK 89,90
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google-T-skjorte – blå – small

Pris [price]

89.90 NOK

Farge [color]

Blå

Størrelse [size]

S

ID [id]

9876-S-BLU

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876

Produktinformasjon for en gul Google-T-skjorte i størrelse small til NOK 105,00
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google-T-skjorte – gul – small

Pris [price]

105.00 NOK

Farge [color]

Gul

Størrelse [size]

S

ID [id]

9876-S-YELLOW

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876
Telefon eller nettbrett som selges på avbetaling (USA)

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktinformasjon for en Google Pixel 3-telefon – 32 MB i fargen Midnight Blue – til NOK 0,00 og tolv månedlige avdrag
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google Pixel 3 – 32 GB – Midnight Blue med 12 månedlige avdrag

Pris [price]

00.00 NOK

Avdrag [installment]

12:29:95 USD

Google-produktkategori [google_product_category]

Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner

Du finner flere eksempler i artikkelen Anbefalte fremgangsmåter for annonsering av trådløse produkter og tjenester.

Telefon eller nettbrett som selges på avbetaling (Australia)

Avbetalingsplanen omfatter produktkostnaden for 12 måneder pluss abonnementskostnaden for 12 måneder.

Produktinformasjon for en Google Pixel XL-telefon i fargen Midnight Blue til AUD 1250,00
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google Pixel XL – 32 GB – Midnight Blue (med 12 måneders abonnement og 12 avdragsbetalinger)

Pris [price]

1250 AUD

Google-produktkategori [google_product_category]

Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner

Du finner flere eksempler i artikkelen Anbefalte fremgangsmåter for annonsering av trådløse produkter og tjenester.

Selgerdefinerte multipakker og grupper

Produktinformasjon for tre grønne Google-t-skjorter i en multipakke til NOK 415,00
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google-T-skjorte – trepakning – grønn – small

Pris [price]

415.00 NOK

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

121314151617

Multipakke [multipack]

3
An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag
Produktinformasjon for et 25,3 MP digitalt speilreflekskamera fra Google, med 35 mm objektiv til NOK 4325,00. Det følger med en blå kameraveske til NOK 109,90
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google 25,3 MP digitalt speilreflekskamera + 35 mm objektiv + blå kameraveske

Pris [price]

4325.00 NOK

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

123456789011

Gruppe [is_bundle]

yes

Produkter med krav om en minste bestillingsverdi

A carton of goat milk
Hvis du har en minsteverdi for bestilling, må du angi den i fraktinnstillingene. Hvis du for eksempel krever at kunder bestiller produkter for minst 300 NOK på nettstedet ditt, legger du til en tilsvarende minsteverdi for bestilling i fraktinnstillingene. Vær oppmerksom på at denne funksjonen bare er tilgjengelig i den eldre versjonen av Merchant Center.

Produkter som selges som partivare

An illustration of a screw
Produktinformasjon for en pakke med 1000 flathodeskruer for metall til NOK 75,00
Attributt Verdi

Tittel [title]

Flathodeskruer for metall (pakke med 1000)

Pris [price]

75.00 NOK

For enkelte produkter som selges som partivare, kan du kreve at kunden oppfyller en minsteverdi for bestilling for å kunne gjennomføre kjøpet. Hvis du for eksempel selger kaffekapsler som koster NOK 20 per stykk og leveres i pakker på ti kapsler, kan du for eksempel kreve en minsteverdi for bestilling på fem pakker. Merk at minsteverdien for bestilling beregnes i Merchant Center basert på pris og ikke antall, så i dette tilfellet må du sende inn prisen for fem pakker (NOK 1000) som minsteverdi for bestilling – ikke antallet pakker.

Slik sender du inn produktinformasjon:

Kaffekapsler som selges i store kvanta

Produktinformasjon for fem pakker med kaffekapsler, hvor prisen er NOK 200 per pakke og minsteverdien for bestilling NOK 1000
Attributt Verdi

Tittel [title]

Kaffekapsler (5 pakker à 10 kapsler)
Pris [price] 200.00 NOK (1 pakke)

Mål for enhetspris
[unit_pricing_measure]

10 kapsler (valgfritt)
Grunnmål for enhetspris
[unit_pricing_base_measure]
1 kapsel (valgfritt)

Fraktinnstillinger

Minsteverdi for bestilling: 1000.00 NOK

Enhetspriser

Produktinformasjon for 30 ml parfyme til 439,50 NOK
Attributt Verdi

Tittel [title]

Parfyme – 30 ml

Pris [price]

439.50 NOK

Mål for enhetspris [unit_pricing_measure]

30 ml

Grunnmål for enhetspris [unit_pricing_base_measure]

100 ml

Abonnement på programvare

Produktinformasjon for et ettårsabonnement på en Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon, til NOK 299,00
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon (ett års abonnement)

Pris [price]

299.00 NOK

Google-produktkategori [google_product_category]

Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare

Merke [brand]

Google

Delenummer [mpn]

123GOOGLE432

GTIN [gtin]

Frakt [shipping]

00.00 NOK

Bildelink [image_link]