I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Merke [brand]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for merke [brand] for å angi produktets merkenavn. Merket brukes til å identifisere produktet, og det vises til kundene. Merket skal være godt synlig som en integrert del av emballasjen eller etiketten, og det skal ikke se kunstig ut på produktbildet. Finn ut mer om bildekrav

An illustration showing the brand name on an example product's packaging

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for alle produkter med tydelig tilknytning til et merke eller en produsent.

Required Obligatorisk for alle produkter der produsenten også er selgeren (for eksempel hjemmelagde og spesiallagde produkter).

Optional Valgfritt for produkter som ikke er tydelig tilknyttet et merke (for eksempel filmer, bøker, musikk og plakater).

Ikke oppgi merke med mindre du er sikker på at det stemmer. Hvis du er i tvil, skal du ikke oppgi noe merke (du skal for eksempel ikke gjette eller finne på en verdi).

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)
Begrensninger 1–70 tegn
Gjentatt felt Nei
Schema.org-egenskap (Hva er dette?) Product.brand, Type: Brand
Filformat Eksempeloppføring
Tekst Google
XML-feeder <g:brand>Google</g:brand>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn andre relevante unike produktkoder. Det kan være obligatorisk å sende inn attributtene for GTIN [gtin] og delenummer [mpn]. Når du sender inn disse produktkodene, blir det enklere for oss å forstå hva du selger. Når vi vet hva du selger, kan vi gjøre annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine mer innholdsrike, og det blir enklere å gjøre produktene dine synlige for kundene.
  • Bruk det merkenavnet for produkter som er mest gjenkjennelig for folk som handler på nettet.
  • Bruk butikknavnet som merkenavn i tilfeller der selgeren også er produsenten og den eneste selgeren av et produkt som ikke har noe offisielt merke (for eksempel spesiallagde eller hjemmelagde varer). I slike tilfeller må du også ta med delenummer [mpn] med et unikt identifikatornummer du velger selv, i stedet for å sende inn attributtet for identifikator finnes [identifier_exists] med verdien «false» (usant).

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Send inn utgiverens navn som merke for medieprodukter som CD-er.
  • Bruk merket som hjelp til å organisere produktgruppene for budgivning i Shopping-kampanjen din. Finn ut mer om produktgrupper
  • Send inn merket på bare ett språk eller med bare ett alfabetet. Hvis du for eksempel målretter produktene dine mot Japan, kan du sende inn enten グーグル eller Google, men ikke send inn (Google) グーグル.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Kompatible produkter
Produktpakker
  • Bruk merket for produktpakken, ikke for enkeltproduktene, hvis produktpakken er satt sammen av produsenten.
  • Bruk merket for hovedproduktet hvis du selv har satt sammen produktpakken. Hvis du for eksempel setter sammen en produktpakke med et kamera, et objektiv og en bæreveske, sender du inn merket for kameraet, siden det er hovedproduktet.
Multipakker
  • Bruk merket for multipakken, ikke for enkeltproduktene, hvis multipakken er satt sammen av produsenten.
  • Bruk merket for enkeltproduktene hvis du selv har satt sammen multipakken.
Produkter med butikkens egen merkevare
  • Bruk butikknavnet ditt for merkeattributtet [brand] hvis du har laget produktet, eller hvis produktet er av egen merkevare. Du kan for eksempel sende inn butikknavnet som merket hvis du selger spesiallagde smykker eller produkter som er laget av noen andre, og som du selger videre under din egen merkevare.

Skriverkassetter

Kompatible og overhalte tredjepartsprodukter

Eksempler

Klær

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktinformasjon for en stor svart kjole
Attributt Verdi

Tittel [title]

Ermeløs A-linjekjole – svart – størrelse L

Merke [brand]

Den lille sorte

GTIN [gtin]

0614141123452

Delenummer [mpn]

I9020A

Tilstand [condition]

new
Mat og drikke

En illustrasjon av en melkeflaske med synlig og fremhevet merkevare

Produktinformasjon for geitemelk fra Tanjas geitegård
Attributt Verdi

Tittel [title]

1 l biodynamisk geitemelk

Merke [brand]

MILK

GTIN [gtin]

0614141123452

Delenummer [mpn]

H2G2-42

Tilstand [condition]

new
Elektronikk

An illustration showing the brand name on an example product's packaging

Produktinformasjon for en svart Google Chromecast 2
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google Chromecast 2 – 1080p – wifi – Black

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

Delenummer [mpn]

H2G2-42

Tilstand [condition]

new
Selgerdefinerte multipakker og produktpakker

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Produktinformasjon for et Google 25,3 MP digitalt speilreflekskamera til en pris på NOK 4350
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google 25,3 MP digitalt speilreflekskamera + 35 mm objektiv + blå kamerabag

Pris [price]

4350 NOK

Google-produktkategori [google_product_category]

152

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

Produktpakke [is_bundle]

yes

Tilstand [condition]

new
Varianter

Hvis produktet leveres i flere farger eller størrelser, må du ha forskjellige unike produktkoder for hver av disse variantene. Eksempel:

Et eksempel på annonser uten plassholderbilder

Produktinformasjon for en liten grønn Google-T-skjorte til NOK 110
Attributt Verdi

Tittel [title]

T-skjorte fra Google – grønn – small

Pris [price]

110 NOK

Farge [color]

Grønn

Størrelse [size]

S

ID [id]

9876-S-GRN

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Tilstand [condition]

new

Delenummer [mpn]

00638HAY

Produktinformasjon for en liten blå Google-T-skjorte til NOK 90
Attributt Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – blå – small

Pris [price]

90 NOK

Farge [color]

Blå

Størrelse [size]

S

ID [id]

9876-S-BLU

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Tilstand [condition]

new

Delenummer [mpn]

00638NIC

Produktinformasjon for en liten gul Google-T-skjorte til NOK 120
Attributt Verdi

Tittel [title]

T-skjorte med Google-logo – gul – small

Pris [price]

120 NOK

Farge [color]

Gul

Størrelse [size]

S

ID [id]

9876-S-YELLOW

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059446

Tilstand [condition]

new

Delenummer [mpn]

00638ANG
Telefon eller nettbrett

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktinformasjon for en ulåst Google Pixel 3 – 32 MB i fargen Midnight Blue til NOK 1990
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google Pixel 3 – 32 GB – Midnight Blue – ulåst

Pris [price]

1990 NOK

Google-produktkategori [google_product_category]

Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

Delenummer [mpn]

00638NAGPE

Tilstand [condition]

new
Produkter med butikkens egen merkevare

An illustration of a couch with product staging

Produktinformasjon for en treseters Google-sofa til NOK 7990
Attributt Verdi

Tittel [title]

Treseters Google-sofa, brun og grønn

Pris [price]

7990.00 NOK

Merke [brand]

Google

GTIN [gtin]

Delenummer [mpn]

AB-123-4-CD

Tilstand [condition]

new