image_link [kuvalinkki]: Määritelmä

Lisää päätuotteesi kuvan URL-osoite määritteellä image_link [kuvalinkki]. Tämä kuva näkyy potentiaalisille asiakkaille mainoksissa ja tuotteesi maksuttomissa hakutuloksissa.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Käyttö

Pakollinen jokaiselle tuotteelle

Jos tuotteesta on useita erilaisia kuvia, lähetä pääkuva määritteellä image_link [kuvalinkki] ja sisällytä muut kuvat määritteeseen additional_image_link [lisäkuvalinkki].

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Tuetut tiedostomuodot

GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) ja TIFF (.tif/.tiff)

Kuvan tiedostotunnisteen tulee vastata sen muotoa.

Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta (Lisätietoja) Product.image, tyyppi: URL
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet

XML-syötteet <g:image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

URL-osoitteen ohjeet

Varmista näiden ohjeiden avulla, että kuvasi URL-osoite on muotoiltu ymmärrettävällä tavalla.

Vähimmäisvaatimukset

Kuvan URL-osoitteen on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Käytä URL-osoitetta, joka johtaa tuetussa tiedostomuodossa olevaan kuvaan.
  • Osoitteen alussa on oltava http tai https ja sen on oltava RFC 3986 ‑yhteensopiva. Esimerkki: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi et-merkin ( & ), käytä sen tilalla koodia %26. Jos URL-osoitteesi sisältää pilkun ( , ), käytä sen tilalla koodia %2C.
  • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Lisää vain yksi arvo. Määritteelle image_link [kuvalinkki] hyväksytään vain yksi arvo, eikä ylimääräisiä arvoja huomioida. Jos haluat lisätä useita kuvia, voit tehdä sen määritteellä additional_image_link [lisäkuvalinkki].

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä vakaata URL-osoitetta. Ilmoitetun URL-osoitteen ei tulisi muuttua, ellei kuvaa siirretä tai vaihdeta. Älä käytä esimerkiksi URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietojasi. Kun muutat URL-osoitettasi, kuvasi on indeksoitava ja arvioitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Kerro meille, kun olet lisännyt tai päivittänyt kuvan, niin voimme indeksoida sen ja näyttää sen mainoksissasi ja maksuttomissa hakutuloksissa mahdollisimman pian.
    • Lisää kuva uudelle tuotteelle. Ennen uusien tuotteiden lisäämistä testaa osa linkeistäsi URL-tarkastustyökalulla, joka on saatavilla Google Search Consolessa. Jos lisäät useita uusia tuotteita, tämän työkalun avulla voit löytää mahdolliset ongelmat ennen tuotetietojen lähettämistä. Kun olet lähettänyt tuotetiedot, kuva indeksoidaan kolmen päivän kuluessa. Katso lisätietoja URL-tarkastustyökalusta
    • Muuta olemassa olevan tuotteen kuvaa. Jos sinun täytyy muuttaa olemassa olevan tuotteen kuvaa, ilmoita uusi URL-osoite uudelle kuvalle. Kuva indeksoidaan kolmen päivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut uuden URL-osoitteen. Jos vaihdat kuvan mutta pidät URL-osoitteen samana, uuden kuvan löytymisessä ja indeksoimisessa saattaa kestää jopa kuusi viikkoa.
  • Aseta kuvien automaattinen parannus päälle. Google tarjoaa työkaluja, jotka parantavat kuviasi automaattisesti ja voivat auttaa välttämään tarjousten hylkäämisiä. Tutustu työkaluun ja päätä, sopisiko se tilillesi. Lue lisää kuvien automaattisesta parannuksesta

Kuvia koskevat ohjeet

Noudattamalla näitä ohjeita voit varmistaa, että kuvasi vastaavat vaatimuksiamme ja mainoksesi toimivat mahdollisimman tehokkaasti.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Saat tästä ilmoituksen Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-osiossa.

Green checkmark

Noudata kuvakoon vaatimuksia:

• muut kuin vaatekuvat: vähintään 100 x 100 pikseliä
  • vaatekuvat: vähintään 250 x 250 pikseliä
  • kuvan enimmäiskoko: 64 megapikseliä
  • Kuvatiedoston enimmäiskoko: 16 Mt

Kun noudatat näitä vaatimuksia, lopputuloksena on laadukas kuva, joka esittelee tuotteesi parhaimmillaan. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark

Varmista, että tuote näkyy kokonaan ja tarkasti. Pyri välttämään tuotteen keinotekoista asettelua. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example ad with a cropped image

Green checkmark Varmista, että kaikki tuotepaketin tuotteet näkyvät kuvassa, jos olet ilmoittanut määritettä is_bundle [on_tuotepaketti] käyttämällä, että kyseessä on tuotepaketti.

Näin asiakkaat näkevät selvästi, mitä tuotteeseen kuuluu.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Älä käytä paikkamerkkiä tai kuvaa, jossa tuotteesi ei näy. Määritteellä additional_image_link [lisäkuvalinkki] voit lisätä muita kuvia, jotka voivat olla avuksi asiakkaillesi, kuten tuotetta muista kuvakulmista tai tuotteen tulosta esitteleviä kuvia.

Paikkamerkit eivät näytä asiakkaille tarkasti, mitä he ovat ostamassa. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Älä käytä yleiskuvaa tai piirrosta, joka ei ole todellinen tuotekuva. Voit lisätä tällaisia kuvia määritteellä additional_image_link [lisäkuvalinkki].
Green checkmark

Poikkeus: Yleiskuva tai piirros sallitaan tuotteille, jotka kuuluvat seuraaviin luokkiin:

• Hardware [Laitteistot] (632)
  • Vehicles & Parts [Ajoneuvot ja osat] (888)
  • Software > Computer Software [Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot] (313)

An illustration of a screw

Illustrates an example of certain categories where you can include a generic image with measurements - in this case nail hardware

Red X Älä käytä logoa tai kuvaketta todellisen tuotekuvan sijasta.
Green checkmark

Poikkeus: Ohjelmistologot tai ‑kuvakkeet voivat edustaa ohjelmistotuotettasi, joka kuuluu seuraavaan luokkaan:

• Software > Computer Software [Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot] (313)

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Älä käytä kuvana yksiväristä neliötä.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark

Poikkeus: Yksivärinen kuva sallitaan tuotteille, jotka kuuluvat seuraaviin luokkiin:

• Vehicle Paint [Automaalit] (3812)
  • Craft Paint, Ink & Glaze [Harrastemaalit, musteet ja lasitteet] (505378)
  • Painting Consumables [Maalaustarvikkeet] (503740)

An example of an ad with an acceptable single color image in the paint shopping category

Red X

Älä käytä kuvaa, joka sisältää myynninedistämiselementtejä tai sisältöä, joka peittää tuotteen. Esimerkkejä myynninedistämiselementeistä:

• toimintakehotukset, esim. "osta"
  • palveluun liittyvät tiedot, kuten pidennetty takuu
  • maksuton toimitus
  • hintatiedot
  • mainostavat adjektiivit, esim. "paras", "halpa"
  • kunto tai yhteensopivuus, esim. "uusi", "kaksiosainen", "mukautettava"
  • peittokuvat, esim. vesileimat, brändinimet, logot
  • viivakoodit
  • brändin/valmistajan/jälleenmyyjän nimi
  • brändin/valmistajan/jälleenmyyjän logo.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Älä käytä kuvaa, jossa on reunukset. Varmista, että kuvasi toimii erilaisten muotoiluelementtien kanssa. Älä siis sisällytä siihen reunuksia. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

Another example of an ad with a promotional element

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

Green checkmark Käytä kuvaa, jossa myytävä tuote näkyy selvästi. Voit lisätä tuotteesta kuvia eri kuvakulmista määritteellä additional_image_link [lisäkuvalinkki].

An example showing how additional images can appear alongside the main image

Green checkmark

Lähetä yksilöllinen kuva, jossa näkyy selvästi kunkin version erityispiirteet. Oletetaan esimerkiksi, että myyt sohvaa, josta on saatavilla vihreä ja sininen versio. Määritä ensin vihreä versio ja liitä siihen kuva vihreästä sohvasta. Määritä sitten sininen versio ja liitä siihen kuva sinisestä sohvasta. Varmista, että vihreän sohvan yhteydessä ei näytetä kuvaa sinisestä sohvasta tai päinvastoin.

An illustration of a couch with product staging

• Näytä oikea versio. Varmista, että kuvasi vastaa myymäsi tuotteen määritteitä color [väri], pattern [kuvio] ja material [materiaali]. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi suosittelemme, että näytät oikean version.

An example of an image in the product data that doesn

• Jos tuotteesta on erivärisiä versioita, näytä vain yksi versio. Älä käytä kuvaa, jossa näkyy useita versioita.
  • Näytä oikea kuva. Älä käytä kuvaa, jossa näkyy yksilöimätön tuote, jos haluat mainostaa yksilöityjä tuotteita, ja päinvastoin.
    Tutustu yksilöityjä tuotteita koskeviin suosituksiin
Green checkmark

Varmista mainostesi toimivuus käyttämällä laadukkaita kuvia.. Lähetä suurin ja korkearesoluutioisin täysikokoinen kuva, joka sinulla on tuotteesta. Kuvan enimmäiskoko on 64 megapikseliä, kuvatiedoston 16 Mt. Suosittelemme, että kuvakoko on vähintään 800 x 800 pikseliä.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Rajaa tuotteesi niin, että se vie kuva-alasta vähintään 75 % ja enintään 90 %.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example of an ad with an image that

Green checkmark

Käytä yksiväristä valkoista tai läpinäkyvää taustaa. Näillä taustaväreillä varmistat, että kuvasi toimii erilaisten muotoiluelementtien kanssa.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example showing how different backgrounds can be distracting

An example showing how different backgrounds can be distracting

Green checkmark Näytä tuotteesta yksi kappale. Jos käytät määritettä multipack [monipakkaus], pääkuvan tulee esittää yksittäistä tuotekappaletta. Voit lisätä muita kuvia määritteellä additional_image_link [lisäkuvalinkki].

An illustration showing a single unit of a product rather than multiple

Green checkmark Muista, että saatamme rajata kuvaasi automaattisesti, kun etsimme parhaita näyttövaihtoehtoja tuotteellesi. Rajaamisen tarkoitus on kiinnittää huomio itse tuotteeseen.
Red X

Älä näytä kuvassa tuotteita, joita ei myydä yhdessä päätuotteen kanssa. Jos myyt esimerkiksi kenkiä, älä sisällytä kuvaan muita asusteita (kuten silmälaseja, käsilaukkua tai mekkoa), ellet myy näitä tuotteita yhdessä.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Älä suurenna kuvaa tai lähetä pikkukuvaa.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example ad with a low resolution image

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla eri versioita, lähetä kullekin versiolle oikea kuva, jotta asiakkaasi tietävät, mitä klikkaavat.

An example ad showing a shoe with different color variants

Tuote Google-kengät
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/kuva1.jpg
title [nimi] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, sini-oranssit
color [väri] sininen/oranssi/violetti
size [koko] 8
size_system [kokojärjestelmä] US
id [tunnus] 8989-sin_or-M-8-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 8989

Tuote Google-kengät
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/kuva2.jpg
title [nimi] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, vihreä-ruskeat
color [väri] vihreä/ruskea
size [koko] 8
size_system [kokojärjestelmä] US
id [tunnus] 8989-vih_rus-M-8-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 8989

Tuote Google-kengät
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/kuva3.jpg
title [nimi] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, musta-valkoiset
color [väri] musta/valkoinen
size [koko] 8
size_system [kokojärjestelmä] US
id [tunnus] 8989-mus_val-M-8-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 8989

Keskenään samannäköiset versiot

Jos tuotteellasi useita versioita vain koon perusteella ja kaikki koot näyttävät keskenään jotakuinkin samalta, voit käyttää samaa kuvaa kaikille versioille. Ohjaa käyttäjät kuitenkin kunkin version omalle laskeutumissivulle määritteellä link [linkki].

An illustration of a shoe

Tuote Google-kengät
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/kuva1.jpg
title [nimi] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, sini-oranssit
color [väri] sininen/oranssi/violetti
size [koko] 8
size_system [kokojärjestelmä] US
id [tunnus] 8989-sin_or-M-8-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 8989

Tuote Google-kengät
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/kuva1.jpg
title [nimi] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 9, sini-oranssit
color [väri] sininen/oranssi/violetti
size [koko] 9
size_system [kokojärjestelmä] US
id [tunnus] 8989-sin_or-M-9-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 8989

Tuote Google-kengät
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/kuva1.jpg
title [nimi] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 10, sini-oranssit
color [väri] sininen/oranssi/violetti
size [koko] 10
size_system [kokojärjestelmä] US
id [tunnus] 8989-sin_or-M-10-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 8989
Ohjelmistotilaus

Jos kyseessä on ohjelmistotilaus, voit lähettää joko ohjelmistolaatikon yleiskuvan (samalla tavoin kuin lähettäisit kuvan laatikossa toimitettavasta ohjelmistosta) tai logon.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Tuote Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
title [nimi] Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
price [hinta] 29,90 USD
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot > Virustentorjunta- ja tietoturvaohjelmistot
brand [brändi] Google
mpn 123GOOGLE432
gtin 1234567890123
id [tunnus] G-ABC123
shipping [toimitus] 0,00 USD
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/ohjelmisto-logo.jpg