Varsel

I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Anbefalte fremgangsmåter for annonsering mot bedriftsmarkedet (B2B)

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Shopping-annonseprogrammet er utviklet med tanke på enkeltpersoner og er ikke rettet mot bedriftsmarkedet. Vi er imidlertid klar over at bedrifter ofte bruker Google når de skal gjøre innkjøp, og derfor har selskaper som selger til bedrifter, stort utbytte av å reklamere for produktene sine på Google.

I denne artikkelen finner du anbefalinger om hvordan du kan optimalisere kontoen din og produktinformasjonen din for å nå ut til både bedrifter og enkeltpersoner.

På denne siden

Send inn den høyeste potensielle prisen i feeden

Både privatpersoner og bedrifter kan søke etter produktene dine. Selv om de fleste av kundene dine vanligvis ikke betaler merverdiavgift (mva.), må du likevel gjøre alle kundene oppmerksomme på den høyeste potensielle prisen – inkludert mva. hvis det kreves i landet du målretter mot.

For å unngå forvirring om produktpriser bør du følge disse anbefalingene i produktfeeden:

Ha en tydelig landingsside

Tilpass landingssiden din for både bedriftskunder og privatkunder ved å følge disse anbefalingene:

• Ha tydelige retur- og refusjonsretningslinjer på landingssiden din. Det skal være enkelt for kundene å finne retur- og refusjonsretningslinjene dine. Legg til en iøynefallende link til retningslinjene på landingssiden din. Det bør også være enkelt for kundene å forstå retningslinjene. Finn ut mer om feilaktig fremstilling av egen identitet eller produktretningslinjer
  • Vis bruttoprisen tydelig, inkludert merverdiavgift (mva.), hvis det er lovpålagt i landet du målretter mot. Bruttoprisen på landingssiden din, som er prisen inkludert mva., skal være den mest fremtredende prisen på siden. Vær oppmerksom på at denne prisen må samsvare med prisen i datafeeden.
    • For å få en tydeligere visning av bruttoprisen kan du for eksempel vise den over eller til venstre for nettoprisen. Du kan også bruke en større og fetere skrifttype. Hvis prisen ikke gjelder for bedrifter, kan du markere bruttoprisen som «pris for privatkunder». Finn ut mer om attributtet for pris [price]
  • (Valgfritt) Vis nettoprisen, uten mva. Hvis du også vil vise nettoprisen, som er prisen uten mva., må du sørge for at nettoprisen er mindre fremtredende enn bruttoprisen. Du kan for eksempel bruke en mindre eller smalere skrifttype for å vise nettoprisen.
  • Bruk mikrodata for å oppgi bruttoprisen. For å sørge for at Google finner frem til prisen på landingssiden din, kan du bruke mikrodata til å angi hvilken pris på siden som tilsvarer prisen du sendte inn til Google. Dette er vanligvis bruttoprisen din, men husk at disse prisene må samsvare med hverandre. For å oppgi prisen markerer du den med itemprop='price'. Finn ut mer om bruk av mikrodata

Finn ut mer om landingssidekravene.

La alle få betale

Nedenfor følger noen anbefalinger for betalingsprosessen, slik at du kan oppfylle kravene til både bedriftskunder og individuelle kunder:

• Gjør betalingsprosessen din sikker. Hvis du vil beskytte alle de potensielle kundene dine, trenger du en sikker betalingsprosess som er beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat. Det er særlig viktig at du sikrer behandlingen av betalinger og transaksjoner samt alle personopplysninger.
  • Informer kundene om minsteverdier for bestilling. Hvis du har en minsteverdi for bestilling, må du angi den i fraktinnstillingene. Hvis du for eksempel krever at kundene bestiller for minst 300 NOK på nettstedet ditt, legger du til en tilsvarende minsteverdi for bestilling i fraktinnstillingene.
  • La enkeltpersoner kjøpe produkter. Enkeltpersoner som ikke er del av en bedrift, må kunne handle fra nettstedet ditt. Bedriftsrelaterte felt, som firmanavn eller ID-nummer, må for eksempel være valgfritt. Finn ut mer om retningslinjene om misbruk av nettverket

Tips

Hvis du likevel må ha bestemte felt for bedrifter, anbefaler vi at du oppretter to betalingsflyter – én for enkeltpersoner og én for bedrifter. Du kan for eksempel la kundene velge «Enkeltperson» eller «Bedrift» fra en meny og deretter skjule de bedriftsrelaterte feltene for enkeltpersonen.

Her er noen vanlige ID-numre for bedrifter som privatpersoner ikke har: BTW-Nummer, Numero de TVA, Registro Federal de Contribuyentes, SIREN, SIRET, Umsatzsteuer-Identifikationsnummer og VAT Reg Number.

Send inn den høyeste potensielle fraktkostnaden

Nøyaktige fraktkostnader er avgjørende for både enkeltpersoner og bedrifter ved et kjøp, og derfor må du optimalisere fraktinformasjonen du sender inn, ved å følge disse anbefalingene:

• Oppgi fraktkostnaden når du målretter mot de følgende landene. Kundene kan se fraktkostnaden i annonsene dine når de søker på Google i disse landene:
    • Australia
    • Østerrike
    • Belgia
    • Tsjekkia
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Irland
    • Israel
    • Italia
    • Nederland
    • Polen
    • Sør-Korea
    • Spania
    • Sveits
    • Storbritannia
    • USA
  • Oppgi satser for enkeltpersoner. Oppgi fraktkostnaden for privatpersoner i stedet for kostnaden for bedrifter.
  • Lever til adresser i oppføringslandet. Sørg for at produktene dine er tilgjengelige for kjøp fra hele oppføringslandet, og at du leverer til alle hjemmeadresser der. Det finnes noen unntak fra disse kravene:
    • I USA, Australia og Japan kan du oppgi at du bare leverer til bestemte regioner eller postnumre. I alle andre land må du tilby frakt til adresser i hele oppføringslandet.
    • I Sverige, Norge og Finland tillater vi frakt til et utleveringssted for bestemte landbaserte transportører. Finn ut mer om fraktattributtet [shipping]
    • I Chile og Argentina tillater vi levering til utleveringssteder og henting i butikk. Finn ut mer om fraktattributtet [shipping]
  • Inkluder ekspedisjonsgebyrer og forsikringskostnader. Hvis du krever ekstragebyrer, for eksempel tjenestegebyr, ekspedisjonsgebyrer og forsikring, må du sende inn disse gebyrene i fraktkostnadene.
  • Oppgi høyere kostnader hvis du er i tvil. Hvis du ikke kan oppgi den nøyaktige fraktkostnaden, må du oppgi en kostnad som er høyere enn den gjennomsnittlige kostnaden som enkeltpersoner som besøker nettstedet ditt fra Shopping-annonser, ville betalt.
  • Krev inn riktig beløp for avgifter og frakt. Uansett hvilket beløp du oppgir til Google for avgifter eller frakt, er det du som er ansvarlig for å kreve inn riktig beløp for avgifter og frakt fra kundene.
Merk: For delstaten Colorado skal du ikke ta med noe leveringsgebyr i produktfeeden. Altså skal du ikke inkludere noe slikt gebyr i frakt [shipping], pris [price], avgifter [tax] eller noe annet attributt. Finn ut mer om leveringsgebyrer i Colorado.