Om produktforslagsrapporten

I produktforslagsrapporten ser du de mest populære produktene som finnes i Shopping-annonser, og som du ikke annonserer for. Disse tallene kan sorteres etter Google-produktkategori, slik at du enklere kan ta avgjørelser angående lagerhold og prissetting av nye produkter.

I denne artikkelen forklares det hvordan produktforslagsrapporten fungerer, og hva du kan gjøre for å få størst utbytte av den.

Fordeler

• Finn de rette produktene: Produktforslagsrapporten viser hvilke produkter som er mest populære for øyeblikket, og du får dermed innblikk i nye merkevarer eller produkter som du kan legge til i sortimentet ditt. Filtrer rapporten etter Google-produktkategori for å se produktene som er mest relevante for virksomheten din.
  • Sett riktig pris: I produktforslagsrapporten får du se opptil fem referansepriser for hvert produkt. Denne informasjonen kan være nyttig når du skal fastsette prisen på produktene du reklamerer for i Shopping-annonser.

Slik fungerer det

I produktforslagsrapporten ser du de produktene som har vært mest populære i Shopping-annonser i oppføringslandet ditt i løpet av de siste sju dagene, og som du ikke har fått visninger på. Merkevarer som bare tilbys av én selger, tas ikke med.

Start med å filtrere informasjonen i rapporten ved å velge en Google-produktkategori. Du kan bare velge kategorier hvor du har annonsevisninger. Listen over alle Google-produktkategoriene finner du i Googles produktklassifikasjon.

Du finner følgende informasjon i rapporten:

• Rangering: Populariteten til varen i Shopping-annonser, basert på brukerklikk og andre faktorer. Rapporten består av en liste med 100 varer der nr. 1 er mest populær og nr. 100 minst populær av produktene i rapporten.
  • Bilde: Et eksempel på et hovedbilde som er sendt inn for Shopping-annonser av selgere via attributtet «image link [bildelink]».
  • Merkevare: Produktets produsent.
  • Tittel: Et eksempel på en produkttittel selgerne har oppgitt for Shopping-annonser via attributtet «title [tittel]».
  • Beskrivelse: Et eksempel på en produktbeskrivelse selgerne har oppgitt for Shopping-annonser via attributtet «description [beskrivelse]».
  • Kategori: Dette er Google-produktkategorien for varen i Shopping-annonsen.
  • Referansepriser: Opptil 5 priser for dette produktet fra Shopping-annonser. Disse verdiene omfatter ikke fraktkostnader.

Hvis du sender inn produkter for flere land, kan du velge landet fra rullegardinmenyen over rapporttabellen.

Du kan laste ned rapportresultatene som en CSV-fil ved å klikke på Last ned-knappen øverst til høyre i rapporttabellen.

Gode fremgangsmåter

Du kan bruke denne rapporten på forskjellige måter avhengig av hvilken type virksomhet du driver.

• En forhandler som selger produkter i mange kategorier: Vurder å søke etter resultater basert på en populær Google-produktkategori, som «Media» eller «Hjem og hage». Du får en bredere forståelse av produktpopulariteten fordi resultatene består av produkter fra alle underkategoriene innenfor kategorien du velger.
  • En forhandler som spesialiserer seg innenfor en bestemt kategori: Vurder å søke etter resultater basert på en mer detaljert Google-produktkategori, som «Hjem og hage > Planter > Trær». Du får en mer fokusert forståelse av produktpopulariteten i en veldig spesifikk kategori.

Feilsøking

Her er de vanligste problemene med produktforslagsrapporten og hvordan man kan løse dem.

Det finnes ingen tilgjengelig rapport for den valgte kategorien

Rapporten omfatter bare produkter som flere selgere annonserer for. Hvis du ser en melding om at det ikke finnes noen tilgjengelige produktforslag for den valgte kategorien, i fanen for produktforslagsrapporter, betyr det at det ikke er nok selgere som annonserer for de samme produktene i kategorien og landet som er valgt.

Produktforslagsrapporten inneholder et produkt du selger

Det kan være flere årsaker til dette:

• Du bruker ikke GTIN-numrene (også kjent som UPC og EAN) for produktene dine. GTIN-numre (Global Trade Item Numbers) brukes for å knytte produkter til de offisielle oppføringene for produktene, slik de er definert gjennom GS1. Finn ut mer om bruk av GTIN-numre.
  • Du selger ikke den individuelle varianten som vises i rapporten. Rapporten kan vise produktvarianter som du ikke har sendt inn med produktdataene dine, eller som du ikke har på lager. Hvis du for eksempel bare har Nexus 9-nettbrettet i svart, kan det hende at det hvite Nexus 9-nettbrettet vises i rapporten hvis den hvite utgaven er veldig populær. Finn ut mer om varianter og hvordan du formidler dem i produktdataene dine.
  • Du selger produktet på nettstedet ditt, men det er ikke sendt inn sammen med produktdataene dine. Send inn produktet sammen med produktdataene dine for å begynne å annonsere for det.
Noen av produktene i rapporten er ikke egnet for salg av deg

Produkter tas med i rapporten utelukkende basert på graden av interesse de vekker blant Google-brukere. Mens mange selgere har funnet ut at dette gir nyttig markedsinnsikt for sortimentsplanlegging, finnes det en rekke grunner til at noen av produktene i rapporten ikke er egnet for din virksomhet, for eksempel på grunn av svært høye eller lave prispunkter eller produsentbegrenset distribusjon.