Om produktforslagsrapporten

I produktforslagsrapporten ser du de mest populære produktene som finnes i Shopping-annonser, og som du ikke annonserer for. Disse tallene kan sorteres etter Google-produktkategori, slik at du enklere kan ta avgjørelser angående lagerhold og prissetting av nye produkter.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan produktforslagsrapporten fungerer, og hva du kan gjøre for å få størst utbytte av den.

Merk: Utforsk bestselgerrapporten for å få detaljert informasjon om populære produkter i Shopping-annonser i Frankrike, Storbritannia, Tyskland og USA. Finn ut mer om bestselgerrapporten

Fordeler

• Finn de rette produktene: Produktforslagsrapporten viser hvilke produkter som er mest populære for øyeblikket, og du får dermed innblikk i nye merkevarer eller produkter som du kan legge til i sortimentet ditt. Filtrer rapporten etter Google-produktkategori for å se produktene som er mest relevante for bedriften din.
  • Sett riktig pris: I produktforslagsrapporten får du se opptil fem referansepriser for hvert produkt. Denne informasjonen kan være nyttig når du skal fastsette prisen på produktene du annonserer for i Shopping-annonser.

Slik fungerer produktforslagsrapporten

I produktforslagsrapporten ser du de produktene som har vært mest populære i Shopping-annonser i oppføringslandet ditt i løpet av de siste sju dagene, og som du ikke har fått visninger på. Merkevarer som bare tilbys av én selger, tas ikke med.

Start med å filtrere informasjonen i rapporten ved å velge en Google-produktkategori. Du kan bare velge kategorier hvor du får annonsevisninger. Listen over alle Google-produktkategoriene finner du i Googles produktklassifikasjon.

Du finner følgende informasjon i rapporten:

• Rangering: Populariteten til varen i Shopping-annonser, basert på brukerklikk og andre faktorer. Rapporten består av en liste med 100 varer, der nr. 1 er mest populær og nr. 100 minst populær av produktene i rapporten.
  • Bilde: Et eksempel på et hovedbilde som er sendt inn for Shopping-annonser av selgere via «image link»-attributtet (bildelink).
  • Merkevare: Produktets produsent.
  • Tittel: Et eksempel på en produkttittel selgerne har oppgitt for Shopping-annonser via «title»-attributtet (tittel).
  • Beskrivelse: Et eksempel på en produktbeskrivelse selgerne har oppgitt for Shopping-annonser via «description»-attributtet (beskrivelse).
  • Kategori: Google-produktkategorien som varen hører inn under i Shopping-annonser.
  • Referansepriser: Opptil fem priser for dette produktet fra Shopping-annonser. Disse verdiene omfatter ikke fraktkostnader.

Hvis du sender inn produkter for flere land, kan du velge landet fra rullegardinmenyen ovenfor rapporttabellen.

Du kan laste ned rapportresultatene som en CSV-fil ved å klikke på Last ned-knappen øverst til høyre i rapporttabellen.

Anbefalte fremgangsmåter

Du kan bruke denne rapporten på forskjellige måter avhengig av hvilken type virksomhet du driver.

• En forhandler som selger produkter i mange kategorier: Vurder å søke etter resultater basert på en populær Google-produktkategori, for eksempel «Media» eller «Hjem og hage». Du får en bredere forståelse av produktpopulariteten fordi resultatene består av produkter fra alle underkategoriene innenfor kategorien du velger.
  • En forhandler som spesialiserer seg innenfor en bestemt kategori: Vurder å søke etter resultater basert på en mer detaljert Google-produktkategori, for eksempel «Hjem og hage > Planter > Trær». Du får en mer fokusert forståelse av produktpopulariteten i en veldig spesifikk kategori.

Feilsøking

Her er de vanligste problemene med produktforslagsrapporten og hvordan man kan løse dem.

Det finnes ingen tilgjengelig rapport for den valgte kategorien

Rapporten omfatter bare produkter som flere selgere annonserer for. Hvis du ikke ser noen tilgjengelige data for den valgte kategorien på Produktforslagsrapport-fanen, betyr det at det ikke finnes nok selgere som annonserer for de samme produktene i den valgte kategorien.

Produktforslagsrapporten inneholder et produkt du selger

Det kan være flere årsaker til dette:

• Du bruker ikke GTIN-numre (også kjent som UPC-koder og EAN-numre) til å identifisere produktene dine. GTIN-numre (Global Trade Item Numbers) brukes til å knytte produktene dine til de offisielle oppføringene for produktene, slik de er definert gjennom GS1. Finn ut mer om bruk av GTIN-numre.
  • Du selger ikke den spesifikke varianten som vises i rapporten. Rapporten kan inneholde informasjon om produktvarianter du ikke har sendt inn med produktinformasjonen din, eller som du ikke har på lager. Hvis du for eksempel bare fører Nexus 9-nettbrettet i svart, kan det hende at det hvite Nexus 9-nettbrettet vises i rapporten hvis den hvite utgaven er veldig populær. Finn ut mer om varianter og hvordan du kan vise dem i produktinformasjonen din.
  • Du selger produktet på nettstedet ditt, men det er ikke sendt inn med produktinformasjonen din. Send inn produktet sammen med produktinformasjonen din for å begynne å annonsere for det.
Enkelte av produktene i rapporten er ikke egnet for bedriften din

Produkter tas med i rapporten utelukkende basert på graden av interesse de vekker blant Google-brukere. Mange selgere mener at dette gir nyttig markedsinnsikt med tanke på sortimentsplanlegging, men det finnes en rekke grunner til at noen av produktene i rapporten kanskje ikke er egnet for bedriften din. Det kan for eksempel være på grunn av svært høye eller lave prispunkter eller produsentbegrenset distribusjon.

Linker til beslektet innhold