I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om rapporten Bestsellere

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Rapporten Bestsellere viser dig de mest populære brands og produkter i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser, og hvorvidt du i øjeblikket har dem i dit produktfeed. Disse data om popularitet grupperes efter Google-produktkategori og land, så du kan træffe beslutninger om, hvilke nye produkter og brands du skal have på lager. Dataene kan også hjælpe dig med at identificere sæsonbestemte tendenser ud fra historiske data og identificere de produkter og brands, der kunne have fordel af øgede budgetter eller flere bud.

I denne artikel kan du se, hvordan rapporten Bestsellere fungerer, og hvordan du som annoncør kan få mest muligt ud af den.

Fordele

• Føj de rette produkter til dit lager (gælder for forhandlere, der bruger Shopping-annoncer og/eller gratis fortegnelser): Rapporten Bestsellere viser dig, hvilke produkter der er mest populære i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser lige nu og henover længere tid, så du får større indsigt i nye brands eller produkter, som du kunne føje til dit eget sortiment. Du kan filtrere rapporten efter Google-produktkategori og land for at se de produkter, der giver mest mening for din virksomhed.
  • Angiv det rigtige bud og budget (gælder for forhandlere, der bruger Shopping-annoncer og gratis fortegnelser): Rapporten viser dig også, hvilke populære produkter og brands der er i dine produktdata, så du kan identificere, hvilke efterspurgte produkter og brands der kunne drage fordel af bud- og budgetoptimering.
  • Hav bestsellerprodukter på dit website (gælder for forhandlere, der bruger Shopping-annoncer og gratis fortegnelser): Brug rapporten Bestsellere til at identificere bestsellere på Google, som du kan vise på dit website.
  • Se indsigt i stor målestok med Google BigQuery (kræver en Google Cloud-konto): Se data om bestsellere via Google Clouds BigQuery. Ved at aktivere dette kan du udvikle tilpassede arbejdsgange på baggrund af dine egne data og få virksomhedsindsigt til at tage beslutninger om sortiment og meget mere. Få flere oplysninger om Google BigQuery Data Transfer Service til Merchant Center

Sådan fungerer det

Data i rapporten Bestsellere opdateres dagligt. (De data, der er inkluderet i metrics, kan være forsinkede med op til 2 dage). Rapporten bruger data fra Shopping-annoncer og gratis fortegnelser og er tilgængelig for forhandlere, der bruger Shopping-annoncer og/eller gratis fortegnelser. Den omfatter ikke brugte produkter.

Gå til fanen "Vækst" i Merchant Center for at komme i gang. Her finder du rapporten "Bestsellere". I den enkelte rapport kan du filtrere oplysningerne efter land og Google-produktkategori.

De tilgængelige oplysninger i rapporten Bestsellere omfatter:

Mest populære produkter

• Popularitetsrangering: Varens popularitet i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser i den valgte kategori og det valgte land baseret på det anslåede antal solgte enheder.
  • Ændring fra den foregående uge eller måned: Ændringen i popularitetsrangeringen for varer fra den foregående uge eller måned.
  • Relativ efterspørgsel: Den forventede efterspørgsel på produktet i forhold til det produkt, der har den højeste popularitetsrangering i samme kategori og land.
    • Meget høj: Dette produkt har 51-100 % af efterspørgslen på det produkt, der har den højeste rangering
    • Høj: Dette produkt har 21-50 % af efterspørgslen på det produkt, der har den højeste rangering
    • Middel: Dette produkt har 11-20 % af efterspørgslen på det produkt, der har den højeste rangering
    • Lav: Dette produkt har 6-10 % af efterspørgslen på det produkt, der har den højeste rangering
    • Meget lav: Dette produkt har 0-5 % af efterspørgslen på det produkt, der har den højeste rangering
  • Billede: Et billede af produktet.
  • Titel: Et eksempel på en titel for produktet.
  • Populære varianter (GTIN): De mest populære GTIN'er, som leveres af sælgere, der er knyttet til dette produkt i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser.
  • Kategori: Den Google-produktkategori, som varen tilhører i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser.
  • Brand: Produktets brand.
  • Lagerstatus for brand: Angiver, om brandet i øjeblikket er "på lager" i dit feed i flere lande eller "ikke på lager". Dette felt tager ikke højde for landefilteret i rapporten Bestsellere.
  • Status for varelager: Angiver, om produktet er "på lager" i dit produktfeed i flere lande, "ikke på lager" i dit produktfeed eller "ikke på lager" overhovedet. Dette felt tager ikke højde for landefilteret i rapporten Bestsellere.
  • Prisinterval: Dette viser prisintervallet for produktet i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Priserne inkluderer ikke forsendelsesomkostninger.
Bemærk! Felterne "Populære varianter (GTIN)", "Lagerstatus for brand", "Status for varelager" og "Prisinterval" afspejler den aktuelle status, uanset det valgte tidsinterval.

Populære brands

• Popularitetsrangering: Brandets popularitet i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser i den valgte kategori og det valgte land baseret på det anslåede antal solgte enheder for dette brand.
  • Ændring fra den foregående uge eller måned: Ændringen i popularitetsrangeringen for brands fra den foregående uge eller måned.
  • Relativ efterspørgsel: Den forventede efterspørgsel på et brand i forhold til det brand, der har den højeste popularitetsrangering i samme kategori og land.
    • Meget høj: Dette brand har 51-100 % af efterspørgslen på det brand, der har den højeste rangering
    • Høj: Dette brand har 21-50 % af efterspørgslen på det brand, der har den højeste rangering
    • Middel: Dette brand har 11-20 % af efterspørgslen på det brand, der har den højeste rangering
    • Lav: Dette brand har 6-10 % af efterspørgslen på det brand, der har den højeste rangering
    • Meget lav: Dette brand har 0-5 % af efterspørgslen på det brand, der har den højeste rangering
  • Brand: Produktets brand.
  • Mest populære produkter på dit lager: Antallet af brandets mest populære produkter "på lager" og "ikke på lager", der i øjeblikket findes i dit produktfeed for det valgte land og den valgte kategori. Statussen "på lager" og "ikke på lager" defineres ud fra dit lager for alle lande, der målrettes mod på din Merchant Center-konto.
  • Muligheder for mest populære produkter: Antallet af produkter på fanen "Mest populære produkter", der er knyttet til det pågældende brand, og som ikke er på dit varelager i dag. Linket omdirigerer dig til fanen "Mest populære produkter", hvor du kan se den komplette liste over specifikke populære produkter for det pågældende brand.
Bemærk! Felterne "Mest populære produkter på dit lager" og "Muligheder for mest populære produkter" afspejler den aktuelle status, uanset det valgte tidsinterval.

Hvis du vil downloade resultaterne af de to rapporter i en .csv-fil, kan du klikke på knappen Download øverst til højre i rapporttabellen.

Optimale løsninger

Du kan bruge denne rapport på forskellige måder, afhængigt af hvilken type virksomhed du driver.

• Hvis du som forhandler sælger produkter i mange kategorier: Overvej at søge efter resultater baseret på en overordnet Google-produktkategori, f.eks. "Medier" eller "Hjem og have". På den måde får du en omfattende forståelse af produktets popularitet, fordi resultaterne omfatter produkter fra alle underkategorier inden for den valgte kategori.
  • Hvis du som forhandler har specialiseret dig i en bestemt kategori: Overvej at søge efter resultater baseret på en afgrænset Google-produktkategori, f.eks. "Hjem og have > Planter > Træer". På den måde får du en fokuseret forståelse af produktets popularitet i en specifik kategori.