Link din Merchant Center-konto til din Google Ads-konto

Både med Merchant Center- og Google Ads-konti har du mulighed for at bruge Google Ads-kampagneværktøjer, der er rettet mod detailhandlen, og Merchant Centers store fokus på data til at forbedre din tilstedeværelse på nettet. Produktdataene i Merchant Center kan også bruges til at oprette kampagner for dynamisk remarketing, annoncer for lokalt butikslager og meget mere.

Bemærk! I lande, hvor programmet for prissammenligningstjenester er tilgængeligt, deltager du i Shopping-annoncer og ikke-betalte fortegnelser via en eller flere prissammenligningstjenester, som du vælger. Nogle prissammenligningstjenester administrerer dine produktdata og kampagner på dine vegne, mens andre giver dig værktøjer, så du selv kan stå for administrationen. Få flere oplysninger om annoncering med prissammenligningstjenester

Hvad sker der, når du forbinder Merchant Center og Google Ads?

Når du godkender en tilknytning mellem din Google Ads- og din Merchant Center-konto, gør du det muligt for produktdata at strømme fra Merchant Center til Google Ads, så de kan bruges i annoncekampagner. Afhængigt af hvilken type produktdata, du indsender, kan du oprette Shopping-kampagner for at annoncere for dine produkter, bruge dynamisk remarketing til at fremme dine displaykampagner og meget mere.

• Det er kun en Merchant Center-kontobruger, der kan anmode om, at de to konti forbindes. Nye anmodninger om at linke konti vises på din Google Ads-konto på siden "Linkede konti", som du finder i sektionen "Konfiguration" på rullemenuen "Værktøjer og indstillinger". Du kan linke op til 100 Google Ads-konti til Merchant Center-konti.

• Når Google Ads-kontoejeren godkender anmodningen, deles nogle oplysninger mellem kontiene. Produktoplysningerne fra Merchant Center er nu tilgængelige i Google Ads, hvor de kan bruges til at oprette kampagner. Nogle Google Ads-statistikker, f.eks. antal klik, vises på den linkede Merchant Center-konto.

• Google Ads-kontoejere og administrator- eller standardbrugere af Merchant Center kan til enhver tid fjerne linket. Ingen af parterne kan foretage ændringer på den anden linkede konto. Ejeren af Merchant Center-kontoen kan f.eks. ikke sætte kampagner på pause eller starte dem og heller ikke foretage ændringer i bud på den linkede Google Ads-konto.
  • Hvis du fjerner linket til kontoen, kan Shopping-kampagner, der anvender produktdata fra denne Merchant Center-konto, ikke længere vise annoncer. Du kan heller ikke oprette nye kampagner i Google Ads, der anvender produktdata fra denne Merchant Center-konto.

Vejledning

Du skal have administratoradgang til din Google Ads-konto for at kunne linke den til en Merchant Center-konto. Hvis du ikke har administratoradgang, kan du bede administratoren af din Google Ads-konto om at give dig adgang. Du kan også bede administratoren om at linke kontiene for dig.

Trin 1: Anmod om at linke til Google Ads i Merchant Center

Links skal altid oprettes fra Merchant Center. Du kan linke flere Google Ads-konti til en enkelt Merchant Center-konto eller en enkelt Google Ads-konto til flere Merchant Center-konti.

Sådan linker du til din egen Google Ads-konto:

1. Klik på værktøjsikonet på din Merchant Center-konto, og klik derefter på Tilknyttede konti under "Indstillinger".
  2. Vælg Google Ads
  3. Find Google Ads-kunde-id'et for den konto, du vil tilknytte, under "Din Google Ads-konto". Du finder kunde-id'et øverst på alle Google Ads-sider, når du er logget ind. Det står tæt på din mailadresse.
  4. Klik på Link under "Handlinger".

Sådan tilknytter du andre Google Ads-konti:

1. Klik på værktøjsikonet på din Merchant Center-konto, og klik derefter på Tilknyttede konti under "Indstillinger".
  2. Vælg Google Ads
  3. Under "Andre Google Ads-konti" skal du klikke på Link konto og angive Google Ads-kunde-id'et for den konto, du vil linke. Du finder kunde-id'et øverst på alle Google Ads-sider, når du er logget ind. Det står tæt på din mailadresse.
  4. Klik på Send linkanmodning.

Trin 2: Godkend linkanmodning i Google Ads

Når du får tilsendt en anmodning om tilknytning fra en Merchant Center-konto, kan du se invitationen i tabellen på siden "Linkede konti" for Merchant Center i Google Ads.

1. Log på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet  øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "Google Merchant Center".
  5. Find den konto, du vil linke. Kolonnen "Status" viser "Afventer". Klik på Vis detaljer i kolonnen "Handlinger", og gennemgå anmodningsoplysningerne.
  6. Hvis du vil godkende linket, skal du klikke på Godkend. Hvis du vil afvise linket, skal du klikke på Afvis. Hvis du vil linke disse konti senere, skal du sende en ny linkanmodning fra Merchant Center.

Administrer links mellem konti

Når du har linket Merchant Center- og Google Ads-konti, kan du annullere eller sende linkanmodninger igen fra Merchant Center, og du kan altid fjerne linket til en konto enten fra Merchant Center eller fra Google Ads.

Annuller en linkanmodning

I Merchant Center:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet på din Merchant Center-konto, og klik derefter på Tilknyttede konti under "Indstillinger".
  3. På fanen Google Ads kan du se anmodningen sammen med kunde-id'et for Google Ads-kontoen.
  4. Klik på Annuller anmodning til højre.
  5. Klik på Fortsæt, når du bliver bedt om det.

Fjern link til konti

I Merchant Center:
  1. Klik på værktøjsikonet på din Merchant Center-konto, og klik derefter på Tilknyttede konti under "Indstillinger".
  2. Gå til "Din Google Ads-konto" eller "Andre Google Ads-konti".
  3. Gå til den konto, hvor du vil fjerne linket, og klik på Fjern link.

I Google Ads:

1. Log på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet  øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "Google Merchant Center".
  5. Find den konto, som du vil fjerne linket til, og klik Fjern link.

Spor linkstatusser

På din Google Ads-konto kan du se tabellen med linkede konti:

• Skal godkendes af dig: Ejeren af den aktuelle Merchant Center-konto har anmodet om at linke til din Google Ads-konto. Du kan godkende eller afvise anmodningen.
  • Linket: Din Google Ads-konto er linket til den aktuelle Merchant Center-konto, og remarketinglisterne for appsene på kontoen er aktiveret.