Redactionele en professionele vereisten

Welkom bij het nieuwe Beleidscentrum

We hebben het Shopping-beleid en deze bronnen recent bijgewerkt. Zie onze aankondiging over deze wijzigingen.

Ons beleid

Om een goede gebruikerservaring te leveren, vereist Google dat alle Shopping-advertenties voldoen aan hoge professionele en redactionele normen. We staan alleen advertenties toe die duidelijk zijn en er professioneel uitzien. Deze advertenties moeten gebruikers naar producten en bestemmingspagina's leiden die relevant, praktisch en gemakkelijk te begrijpen zijn.

Technische vereisten

De feedspecificatie voor producten definieert de structuur en indeling van de informatie die u over uw producten opgeeft, zodat aantrekkelijke en professionele advertenties kunnen worden gemaakt. Uw promoties verschijnen alleen in Google Shopping als ze voldoen aan de feedspecificatie voor producten. Zorg er dus voor dat u de informatie over kenmerken en de bijbehorende vereisten zorgvuldig doorleest.

Voorbeelden van wat niet is toegestaan

Bruikbaarheid

Inhoud die onnodig ingewikkeld is of waarin het frustrerend navigeren is
  • Voorbeelden: websites met pop-ups of interstitial-advertenties waardoor de gebruiker de gevraagde inhoud niet kan bekijken; websites die de knop Terug van de browser uitschakelen of beïnvloeden; websites die op de meeste populaire browsers en apparaten langzaam laden, websites die in aanbouw zijn, websites die niet functioneren, websites waarvoor een extra app moet worden gedownload om de bestemmingspagina te kunnen bekijken (afgezien van veelvoorkomende browserplug-ins), of websites die leiden naar een bestand, een e-mailadres of foutmeldingen.. Raadpleeg het kenmerk 'link' [link] in de feedspecificatie voor specifieke richtlijnen voor dit beleid.

Spelling en grammatica

Promoties die niet de algemeen aanvaarde regels voor spelling en grammatica volgen
  • Voorbeelden: 'Uw bloemen kopen hier' of 'Koop hier uw bloemn'
Interpunctietekens, symbolen, hoofdletters, spaties of herhalingen die niet correct of niet in hun gebruikelijke functie worden toegepast
  • Voorbeelden: overmatig of gekunsteld gebruik van cijfers, letters, symbolen, interpunctie, herhalingen of spaties, zoals: b1oemen, bllllloemen, bl@emen, Bloemen!!!, b*l*o*e*m*e*n, BLOEMEN, BlOeMeN, B.L.O.E.M.E.N, bloemen-bloemen-bloemen!, b l o e m e n, koophieruwbloemen. Raadpleeg de kenmerken 'titel' [title] en 'beschrijving' [description] in de feedspecificatie voor specifieke richtlijnen voor dit beleid.

Onvoldoende relevantie

Promoties die niet relevant zijn voor de bestemmingspagina
  • Voorbeelden: een producttitel of beschrijving die niet relevant is voor het product dat wordt gepromoot, voor algemene bestemmingspagina's of voor bestemmingspagina's van andere producten. Raadpleeg de kenmerken 'titel' [title] en 'beschrijving' [description] in de feedspecificatie voor specifieke richtlijnen voor dit beleid.

Stijlvereisten

Promoties die de functies van de Shopping-advertentie niet gebruiken voor het beoogde doel
  • Voorbeelden: vermeldingen waarbij het titelveld wordt gebruikt als extra omschrijvingsveld; vermeldingen die niet-relevante of opdringerige informatie in afbeeldingen weergeven. Raadpleeg de kenmerken 'titel' [title] en 'beschrijving' [description] in de feedspecificatie voor specifieke richtlijnen voor dit beleid.

Wat u kunt doen

Hier vindt u meer informatie over de schendingen en leest u wat u kunt doen als uw artikel is afgekeurd of uw Merchant Center-account een waarschuwing heeft ontvangen of is opgeschort:

Bruikbaarheid
  1. Lees het bovenstaande beleid voor informatie over wat we niet toestaan. Hier volgen enkele voorbeelden:
    • Bestemmings-URL werkt niet: zorg ervoor dat uw bestemmingspagina's gewoon laden en dat er niet aan wordt gewerkt. Controleer het volgende:
      • Bestemmingspagina moet laden: uw artikel mag niet leiden naar een website waaraan wordt gewerkt of een site die linkt naar een foutpagina waarop een statuscode wordt weergegeven die begint met een 4 of een 5 (zoals een 405-fout). Als uw bestemmingspagina niet werkt, moet u uw artikel onderbreken totdat uw website volledig functioneel is. U kunt uw artikel ook linken aan een ander deel van uw site dat wel werkt.
        • Zelfs als uw bestemmingspagina wel voor u wordt geladen, wordt deze mogelijk niet correct geladen onder andere omstandigheden, zoals in andere webbrowsers, apps of via onze systemen. Uw bestemmingspagina moet correct werken voor alle locaties, ongeacht de locatie waarop u uw artikel target. Controleer uw bestemmingspagina in verschillende browsers en op verschillende apparaten om er zeker van te zijn dat deze altijd naar een werkende website leidt.
    • Inloggen vereist: zorg ervoor dat gebruikers geen wachtwoorden of extra programma's nodig hebben om producten op uw site te bekijken.
    • Geparkeerd domein: zorg ervoor dat uw site de gebruikers unieke, waardevolle content biedt op het domein van de bestemmingspagina en dat er niet alleen advertenties en links worden weergegeven (zie voorbeeld).
      • Als uw registratie is verlopen, moet u deze vernieuwen om de weergave van advertenties op uw site te hervatten.
      • Als uw site tijdelijk niet beschikbaar is geweest, zorg er dan voor dat uw site weer naar behoren werkt.
      • Zorg ervoor dat uw website de gebruiker unieke, waardevolle content biedt en niet vol staat met advertenties en links.
    • Betalingsproces onvolledig: zorg ervoor dat de gebruikers het volledige betalingsproces op uw site kunnen voltooien, via alle beschikbare betaalmethoden, zonder fouten, inclusief bevestiging van de aankoop na voltooiing van het betalingsproces.
    • Interstitial advertenties: laat geen onverwachte pagina's advertenties of gesponsorde aanbiedingen aan gebruikers zien wanneer ze op uw site navigeren.
    • Zorg ervoor dat uw advertenties (en eventuele advertenties die op uw site worden weergegeven) duidelijk als advertenties te onderscheiden zijn. Advertenties mogen er niet uitzien als een knop om software te downloaden, als een officiële systeemwaarschuwing of als een functie op een webpagina (bijvoorbeeld een menu, zoekresultaten of andere sitecontent) (zie voorbeelden).
    • Wanneer gebruikers uw site bereiken, moeten ze terug kunnen gaan naar de vorige pagina (waar ze uw advertentie hebben aangetroffen en hierop hebben geklikt) door één keer op de knop 'Vorige' van hun browser te klikken.
  2. Pas uw website aan. Als uw advertentie doorverwijst naar content die dit beleid schendt, corrigeert u de site zodat deze voldoet aan het beleid.
  3. Vraag een beoordeling van uw account aan.
    • Als uw account zich nog in de waarschuwingsperiode bevindt, wordt het automatisch opnieuw beoordeeld na afloop van de waarschuwingsperiode. Nadat de artikelen die het beleid schenden zijn verwijderd, hoeft u geen accountbeoordeling aan te vragen of andere acties te ondernemen.
    • Als uw account is opgeschort, moet u een accountbeoordeling aanvragen.

We beoordelen de meeste accounts binnen drie werkdagen, hoewel dit soms langer duurt als er een uitgebreidere beoordeling is vereist. Als we constateren dat u de producten die het beleid schenden uit uw productgegevens heeft verwijderd, verwijderen we de waarschuwing. In het geval van een accountopschorting keuren we uw account goed voor weergave.

Om gebruikers een veilige en positieve ervaring te geven, vereist Google dat adverteerders naast het Google Shopping-beleid alle toepasselijke wet- en regelgeving naleven. Het is belangrijk dat u vertrouwd raakt met deze vereisten en ze geregeld doorneemt voor de gebieden waarin uw bedrijf actief is en voor alle andere plaatsen waar Shopping-vermeldingen worden weergegeven. We kunnen de weergave van inhoud blokkeren wanneer deze in strijd is met deze vereisten. In het geval van herhaalde of zeer ernstige overtredingen kunnen we besluiten de weergave van al uw Shopping-vermeldingen definitief te beëindigen.