Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Verkoston väärinkäyttö

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Tämä käytäntö koskee Shopping-mainoksia ja paikallisia tuotemainoksia

Googlen käytäntö

Google haluaa Shopping-mainosten olevan hyödyllisiä, monipuolisia, merkityksellisiä ja turvallisia käyttäjille. Siksi emme salli

• haitallista sisältöä
  • sellaisten sivustojen mainostamista, jotka tarjoavat tuskin lainkaan hyödyllistä sisältöä käyttäjille ja jotka keskittyvät liikenteen luomiseen
  • jälleenmyyjiä, jotka yrittävät hyötyä Shopping-kampanjoista vilpillisellä tavalla
  • jälleenmyyjiä, jotka yrittävät välttää tarkastusmenettelymme.

Kaikkien käytäntöjemme tarkoitus on varmistaa korkeatasoinen käyttökokemus. Olemme kehittäneet tehokkaita järjestelmiä ja menetelmiä estääksemme sisällön, joka ei täytä vaatimuksiamme. Suhtaudumme erittäin vakavasti kaikkiin tarkastusmenettelyn harhauttamis- ja välttämisyrityksiin, joten noudata näitä sääntöjä huolellisesti.

Esimerkkejä kielletystä sisällöstä ja toimintatavoista

Haitalliset ohjelmistot

Haittaohjelmalla tarkoitetaan ohjelmaa, jonka tarkoituksena on vahingoittaa tietokoneita, laitteita tai verkkoja tai saada niihin luvaton pääsy.

Nämä vaatimukset koskevat mainoksiasi ja ohjelmistoja, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi, huolimatta siitä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Tämä ei ole sallittua:

Sellaisten haitallisten ohjelmistojen eli haittaohjelmien tahallinen levittäminen, jotka voivat vahingoittaa tietokoneita, laitteita tai verkkoja tai saada niihin luvattoman pääsyn

Esimerkkejä:
  • Tietokonevirukset, kiristysohjelmat, madot, troijalaiset, rootkit- eli piilohallintaohjelmat, näppäimistökaapparit, piilosoittajat, vakoiluohjelmat, petolliset tietoturvaohjelmat sekä muut haittaohjelmat ja ‑sovellukset
  • Pakotetut uudelleenohjaukset, joissa esimerkiksi uudelleenohjataan käyttäjä tuntemattomalle haittaohjelmia sisältävälle sivustolle, vaikka hän ei ole klikannut mainosta
  • HTML5-mainos, joka varastaa käyttäjien kirjautumistietoja julkaisijan sivustolta
Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin erittäin vakavasti ja pidämme tällaisia rikkomuksia törkeinä. Törkeä Shopping-mainoskäytäntöjen rikkomus on niin vakava rikkomus, että se on lainvastainen tai aiheuttaa merkittävän vahinkoriskin käyttäjille. Kun selvitämme, rikkooko mainostaja tai kohde tätä käytäntöä, saatamme tutkia tietoja, jotka ovat peräisin useista eri lähteistä, kuten mainoksestasi, sivustoltasi, tileiltäsi ja kolmansilta osapuolilta.  Jos havaitsemme tämän käytännön rikkomuksia, jäädytämme Kauppiaskeskus‑tilisi välittömästi ja ilman ennakkovaroitusta. Et myöskään voi enää mainostaa Googlessa. Jos kyseessä on mielestäsi erehdys etkä ole rikkonut käytäntöämme, tee valitus ja perustele kantasi. Palautamme tilejä vain painavista ja perustelluista syistä, joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Vaarantuneet sivustot

Vaarantunut sivusto tarkoittaa sivustoa tai kohdetta, jonka koodia on muunneltu kolmannen osapuolen hyödyksi ilman, että sivuston tai kohteen omistaja tai operaattori on tietoinen siitä, ja usein tavalla, josta on haittaa sivuston käyttäjille. Seuraavat asiat johtavat mainoksen hylkäämiseen vaarantuneen sivuston vuoksi:

Kaapatut ja hakkeroidut kohteet

Esimerkkejä:
  • Sivustot, jotka lisäävät koodia tai skriptejä, jotka välittävät asiakasdataa ilman suostumusta, esimerkiksi credit-kortin skimmauslaite, haittaohjelmien asentaminen loppukäyttäjien laitteille, ponnahdusmainosten käynnistäminen, asiakkaiden uudelleenohjaaminen muille sivustoille ja asiakasdatan käsittely ilman loppukäyttäjän suostumusta; verkkosivuston ylläpitäminen sellaisen sisällönhallintajärjestelmän avulla, jota on käytetty tunnettujen turvallisuusuhkien vuoksi väärin
Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Ei-toivotut ohjelmistot

Kaikkien sellaisten ohjelmistojen, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi, on tarjottava asiakkaille positiivinen käyttökokemus. Googlen ei-toivottuja ohjelmistoja koskevassa käytännössä todetaan, että ei-toivotuissa ohjelmistoissa on muutamia yleisiä piirteitä, jotka saattavat heikentää asiakaskokemusta.

Seuraavat asiat johtavat mainoksen hylkäämiseen ei-toivottujen ohjelmistojen vuoksi:

Mainoksessa tai laskeutumissivulla ei ole selkeää tuotekuvausta

Esimerkkejä:
  • Mainoksessa tai laskeutumissivulla ei ole tietoa tuotetyypistä (sovellus, laajennus, ohjelmisto); ohjelmiston sisältämiä toimintoja ei kerrota avoimesti; ohjelmiston sisältämien toimintojen kuvaus ei vastaa todellisuutta

Ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutuksia ei kerrota käyttäjälle

Esimerkkejä:

• Järjestelmään tai selainasetuksiin tehdään muutoksia ilman käyttäjän suostumusta tai tietämystä; ohjelmiston käytöstä poistamista ja asennuksen poistamista hankaloitetaan; käyttöoikeussopimus tai käyttöehdot puuttuvat; ohjelmistoja tai sovelluksia niputetaan käyttäjän tietämättä; yksityisiä tietoja lähetetään käyttäjän tietämättä
Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Vähäarvoinen sisältö
Tuotteet, joka on suunniteltu ensisijaisesti mainosten tai kaupallisen sisällön näyttämiseen
  • Esimerkkejä: liikenteen ohjaaminen (mainossivuston välityksellä tai muulla tavalla) näyttöpaikkoihin, joissa on enemmän mainoksia kuin alkuperäistä sisältöä, vähän tai ei lainkaan alkuperäistä sisältöä taikka liiallista mainontaa
Sivustot, jotka eivät tarjoa kaikille asiakkaille tapaa tuoteoston tekemiseen
  • Esimerkkejä: sivustot, joilla ostot ovat saatavilla vain yrityksille; sivustot, joilla ostot ovat saatavilla vain osalle käyttäjistä
Muualta kopioitu sisältö, johon ei ole lisätty omaa sisältöä, kuten alkuperäistä sisältöä tai muita toimintoja
  • Esimerkkejä: sisällön peilaus, kehystys tai kopiointi toisesta lähteestä
Aloitussivut, jotka on suunniteltu yksinomaan käyttäjien lähettämiseen muualle
Kohtuuttoman edun saaminen
Google-verkoston käyttäminen kohtuuttoman edun saamiseen liikennemäärissä Shopping-kampanjoissa
  • Esimerkkejä: klikkaukset tai näyttökerrat automaattisilla työkaluilla tai liikenteen lähteillä, roboteilla tai muilla petosohjelmistoilla; jälleenmyyjän omat klikkaukset; päällekkäiset listaukset
Google-verkoston hämääminen
Toiminta, jolla yritetään kiertää tai häiritä Googlen järjestelmiä ja prosesseja
  • Esimerkkejä: sisällön naamiointi, sivun tai tuotteen muuttaminen dynaamisten nimipalveluiden avulla, Googlen automaattisten järjestelmätarkistusten ohittaminen manipuloimalla tuotetietoja tai sivuston sisältöä tai laskeutumissivun estäminen indeksointirobotilta. Lue lisää Googlen web-kehittäjän ohjeista
Linkitetyn tilin jäädytys
 Kauppiaskeskus-tiliin on linkitetty jäädytetty tili
  • Esimerkkejä: Kauppiaskeskus-tiliin linkitetty Google Ads ‑tili on jäädytetty

Mitä voit tehdä?

Tee näin, jos tuotteesi hylätään tai jos Kauppiaskeskus-tiliisi liittyy ongelma:

Tuotteen hylkääminen

Käytäntöjen vastaiset tuotteet voidaan hylätä, ja hylätyt tuotteet eivät voi näkyä.

1. Katso käytännöistä, mitä emme salli.
  2. Päivitä sivustosi. Jos mainos tai listaus ohjaa käyttäjän käytäntöjen vastaiseen sisältöön, päivitä verkkosivustosi käytäntöjemme mukaiseksi.
  3. Poista käytäntöjen vastaiset tuotteet tuotetiedoista. Saat sähköpostiviestin, jossa on tiedot rikkomuksesta.
    • Jos tuotetiedoissasi on käytäntöjen vastaisia tuotteita, sinun on poistettava ne syötteestäsi.
  4. Päivitä tuotetietosi Kauppiaskeskuksessa. Jos olet aikatauluttanut automaattiset lataukset, päivitä tuotetiedot manuaalisesti tai odota automaattista päivitystä, ennen kuin pyydät tarkastusta.
  5. Pyydä tuotteiden tarkastusta tai tee valitus päätöksestä..
    • Jos käytäntöjen vastaiset tuotteet on poistettu, sinun ei tarvitse pyytää tarkastusta tai tehdä mitään muuta.
    • Jos korjaat tuotetason ongelmat muokkaamalla tuotetietoja valitsemasi lataustavan (esim. tiedosto) kautta tai suoraan Kauppiaskeskuksessa, tuotteesi tarkastetaan uudelleen.
    • Voit olla eri mieltä joistain ongelmista, mutta sinun on ehkä suoritettava ylimääräisiä vaiheita, kuten kerrottava valituksen syy tai ladattava tarvittavat asiakirjat.
    • Jos käytät tuotteiden listaamiseen kolmannen osapuolen alustaa, voit pyytää tarkastusta kolmannelta osapuolelta. Tämä ei ole mahdollista Kauppiaskeskuksessa.
    • Jos tarkastus tai valitus hyväksytään, ongelma poistuu Kauppiaskeskuksesta.
Tilin hylkääminen

Useimpien rikkomusten kohdalla lähetämme sinulle huomautussähköpostin, jossa selitetään käytäntörikkomus. Sinulla on 7–28 päivää aikaa korjata ongelma.

1. Katso käytännöistä, mitä emme salli.
  2. Päivitä sivustosi. Jos mainos tai listaus ohjaa käyttäjän käytäntöjen vastaiseen sisältöön, päivitä verkkosivustosi käytäntöjemme mukaiseksi.
  3. Poista käytäntöjen vastaiset tuotteet tuotetiedoista. Saat sähköpostiviestin, jossa on tiedot rikkomuksesta. Jos tuotetiedoissasi on käytäntöjen vastaisia tuotteita, sinun on poistettava ne syötteestäsi.
  4. Päivitä tuotetiedot Kauppiaskeskuksessa.
    • Tarkista tilisi ja lähetä puuttuvat tiedot tai viimeistele keskeneräiset toimenpiteet.
    • Jos olet aikatauluttanut automaattiset lataukset, päivitä tuotetiedot manuaalisesti tai odota automaattista päivitystä, ennen kuin pyydät tarkastusta.
  5. Pyydä tilin tarkastusta tai tee valitus päätöksestä.
    • Jos huomautusjakso on edelleen voimassa tililläsi, se tarkastetaan uudelleen automaattisesti huomautusjakson lopussa. Jos käytäntöjen vastaiset tuotteet on poistettu, sinun ei tarvitse pyytää tilin tarkastusta tai tehdä mitään muuta.
    • Jos tilisi on jäädytetty ja olet ratkaissut ongelman, pyydä tilin tarkastusta.
    • Voit olla eri mieltä joistain ongelmista, mutta sinun on ehkä suoritettava ylimääräisiä vaiheita, kuten kerrottava valituksen syy tai ladattava tarvittavat asiakirjat.
    • Jos käytät tuotteiden listaamiseen kolmannen osapuolen alustaa, voit pyytää tarkastusta kolmannelta osapuolelta. Tämä ei ole mahdollista Kauppiaskeskuksessa.

Huom. Tilin tarkastukseen menee yleensä seitsemän arkipäivää, mutta toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin. Jos poistat käytäntöjen vastaiset tuotteet, varoitus poistuu. Jos tarkastus tai valitus hyväksytään, ongelma poistuu Kauppiaskeskuksesta. Jos tilisi on jäädytetty, hyväksymme tilin ja sallimme tuotteiden näkymisen uudelleen.

Tuotteiden näkyvyyttä rajoittava tiliongelma

Tililläsi on ongelma, jonka vuoksi tilisi toimintaa ja tuotteidesi näkyvyyttä rajoitetaan. Olemme lähettäneet sinulle sähköpostiviestin, joka sisältää ohjeet tiliongelman ratkaisemiseen.

1. Lue käytäntömme saadaksesi lisätietoa vaatimuksista.
  2. Päivitä sivustosi. Jos mainos tai listaus ohjaa käyttäjän käytäntöjen vastaiseen sisältöön, päivitä verkkosivustosi käytäntöjemme mukaiseksi.
  3. Selvitä kaikki ratkaisemattomat käytäntörikkomukset tililläsi. Tarkista tuotteesi ja tilisi tiedot.
    • Jos tuotteita ei tueta, poista ne syötteestäsi.
    • Jos tilin tiedot puuttuvat, lisää ne Kauppiaskeskukseen.
  4. Pyydä tilin tarkastusta tai tee valitus päätöksestä.
    • Jos varoitusjakso on vielä käynnissä Kauppiaskeskus-tililläsi tiettyjen käytäntöjen osalta, tili tarkastetaan uudelleen automaattisesti jakson lopussa.
    • Jos olet ratkaissut tililläsi olleen ongelman, pyydä Kauppiaskeskus-tilin tarkastusta.
    • Voit olla eri mieltä joistain ongelmista, mutta sinun on ehkä suoritettava ylimääräisiä vaiheita, kuten kerrottava valituksen syy tai ladattava tarvittavat asiakirjat.
    • Jos käytät tuotteiden listaamiseen kolmannen osapuolen alustaa, voit pyytää tarkastusta kolmannelta osapuolelta. Tämä ei ole mahdollista Kauppiaskeskuksessa.

Huom. Tilin tarkastukseen menee yleensä seitsemän arkipäivää, mutta toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin. Jos poistat käytäntöjen vastaiset tuotteet, varoitus poistuu. Jos tarkastus tai valitus hyväksytään, ongelma poistuu Kauppiaskeskuksesta. Jos tilisi on jäädytetty, hyväksymme tilin ja sallimme tuotteiden näyttämisen uudelleen.

Taatakseen positiivisen ja turvallisen kokemuksen asiakkailleen Google edellyttää kaikkien jälleenmyyjien noudattavan käytäntöjemme lisäksi kaikkia sovellettavia lakeja ja säädöksiä. On tärkeää, että perehdyt näihin vaatimuksiin ja olet selvillä niihin tehdyistä muutoksista kaikkialla, missä yrityksesi toimii ja missä mainoksesi näkyvät. Jos havaitsemme, että sisältösi rikkoo näitä vaatimuksia, saatamme estää sen näkymisen. Toistuvat tai törkeät rikkomukset saattavat johtaa siihen, ettet voi enää mainostaa sisältöä Googlessa.

Jos käytät kolmannen osapuolen alustaa, osa näistä ohjeista ei välttämättä koske sinua. Saat ohjeet ongelman ratkaisemiseen tai tehtävän suorittamiseen kolmannen osapuolen alustalta. Lue, miten voit saada tukea, jos käytät Googlen ulkopuolista alustaa.