Om vareavvisninger grunnet brudd på retningslinjer

Målet vårt er å gjøre brukeropplevelsen på Google så god som mulig. Vi ønsker å sikre at annonsene som vises til kunder på nettet, er trygge og sikre og overholder juridiske krav, og vi krever derfor at alle selgere overholder retningslinjene for Shopping-annonser. Hvis vi finner at varene du sendte inn, ikke er i samsvar med retningslinjene våre, avviser vi enkelte varer eller hele Merchant Center-kontoen din, avhengig av alvorlighetsgraden og hyppigheten av overtredelsen.

Merk: Vi bruker automatiserte systemer til å gjenkjenne varer som bryter med retningslinjene våre. Disse kontrollene utføres for alle varer fra alle selgere. Når en vare avvises, kan den ikke vises i Shopping-annonser.

Klikk på Vareproblemer i Diagnostikk-delen for å se avviste varer. Under problemet «Brudd på retningslinjer for Shopping-annonser» ser du et utvalg av berørte varer.

Fra Vareproblemer-visningen kan du også laste ned en liste (i CSV-format) over alle berørte varer for dette bestemte problemet. For å gjøre dette finner du først problemet under «Problem»-kolonnen og klikker deretter på Last ned-knappen ved enden av raden.

Merk: Produkter som sendes inn i feeder for flere land, kan motta forskjellige avvisninger eller advarsler i forskjellige land på grunn av forskjeller i retningslinjene. Du bør vurdere å justere valget av land for feeden din, eller bruke attributtet shopping_ads_excluded_countries [shopping-annonser_ekskludert_land] for å ekskludere land for enkeltprodukter.

Veiledning for å be om en manuell gjennomgang

I noen tilfeller ser du et alternativ i kontoen din for å be om en manuell vurdering av en vare som er avvist automatisk på grunn av brudd på retningslinjene.

1. Klikk på tittelen på varen i Liste-delen på Produkter-siden for å se den aktuelle produktinformasjonen.
  2. Klikk på Be om gjennomgang under Varestatus.
  3. Se gjennom retningslinjene som er knyttet til vareavvisningen, og merk deretter av i boksen for å angi at du har lest informasjonen.
  4. Velg Be om en manuell gjennomgang.
Merk: Denne manuelle gjennomgangen er bare tilgjengelig for visse brudd på retningslinjene.

Det kan ta opptil tre virkedager å gjennomføre den manuelle vurderingen. Varer som blir godkjent, er kvalifisert for å kunne vises i Shopping-annonser innen ett døgn. Hvis vi vurderer en vare og bekrefter at avvisningen var riktig, kan du ikke be om manuelle vurderinger av andre varer i kontoen din før det har gått sju dager.

Kontosuspensjon

I alvorlige tilfeller suspenderer vi Merchant Center-kontoen din grunnet brudd på retningslinjene. Finn ut mer om kontosuspensjoner