Tietoja käytäntörikkomusten aiheuttamista tuotehylkäyksistä

Pyrimme tarjoamaan Googlessa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Jotta voimme varmistaa, että verkossa ostoksia tekeville ihmisille näkyvät mainokset ovat turvallisia, suojattuja ja säädösten mukaisia, valvomme tarkkaan, että kaikki kauppiaat noudattavat Shopping-mainosten käytäntöjä. Jos havaitsemme, että lisäämäsi tuotteet ovat käytäntöjemme vastaisia, hylkäämme joko yksittäisiä tuotteita tai koko Kauppiaskeskus-tilisi riippuen rikkomuksen vakavuudesta ja toistuvuudesta.

Huom. Käytämme automaattisia järjestelmiä käytäntöjemme vastaisten tuotteiden tunnistamiseen. Nämä tarkastukset koskevat kaikkien kauppiaiden kaikkia tuotteita. Hylättyjä tuotteita ei näytetä Shopping-mainoksissa.

Näet hylätyt tuotteet klikkaamalla Diagnostiikka-osiosta Tuoteongelmat. Esimerkkejä ongelmaan liittyvistä tuotteista on listattu kohdassa Shopping-mainosten käytäntörikkomukset.

Tuoteongelmat-näkymästä voit myös ladata .csv-muotoisen listan tuotteista, jotka liittyvät kyseiseen ongelmaan. Valitse Ongelma-sarakkeesta jokin ongelma ja klikkaa sitten rivin lopusta Lataa.

Huomioitavaa: Useita maita sisältävissä syötteissä lisättävät tuotteet voidaan hylätä tai ne voivat saada varoituksia joidenkin maiden osalta käytäntöjen eroavuuksien vuoksi. Muokkaa tarvittaessa syötteen maita tai käytä shopping_ads_excluded_countries [shopping-adsin_poissuljettu_maa] ‑määritettä poistaaksesi maita yksittäisistä tuotteista.

Manuaalisen vaatimuksen pyytäminen

Joissakin tapauksissa näet tililläsi vaihtoehdon, jonka avulla voit pyytää käytäntörikkomuksen vuoksi automaattisesti hylätyn tuotteen manuaalista tarkastusta.

1. Klikkaa tuotteen nimeä Tuotteet-sivun Luettelo-osiosta nähdäksesi yksittäisen tuotteen tiedot.
  2. Valitse Tuotteen tila ‑kohdasta Pyydä tarkastusta.
  3. Tutustu tuotteen hylkäämiseen liittyviin käytäntöihin ja merkkaa valintaruutu merkiksi siitä, että olet lukenut tiedot.
  4. Valitse Pyydä manuaalista tarkastusta.
Huom. Manuaalista tarkastusta voi pyytää vain tiettyjen käytäntörikkomusten kohdalla.

Manuaaliseen tarkastukseen voi mennä kolme työpäivää. Tarkastuksessa hyväksyttyjä tuotteita voi alkaa näyttää Shopping-mainoksissa 24 tunnin kuluessa. Jos tarkastuksen perusteella tuote oli hylätty asianmukaisesti, et voi pyytää uutta manuaalista tarkastusta muille tuotteillesi seuraavaan seitsemään päivään.

Tilin jäädytys

Vakavat käytäntörikkomukset johtavat Kauppiaskeskus-tilin jäädyttämiseen. Lue lisää tilien jäädyttämisestä.