I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Politikker for produktbedømmelser

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil deltage i Produktbedømmelser ved at uploade et feed med anmeldelser, skal du have mindst 50 anmeldelser i dit feed til Produktbedømmelser.

Hvis du deltager i Produktbedømmelser via Google Kundeanmeldelser, vil dine anmeldelser blive indsamlet af Google Kundeanmeldelser og sendt til Merchant Center.

Her er yderligere politikker, der gælder for alle forhandlere, der er tilmeldt Produktbedømmelser:

Forhandlere skal dele alle deres anmeldelser med Google via månedlige opdateringer.

For at give kunderne en gennemskuelig og omfattende oplevelse skal du dele alle dine produktanmeldelser med Google, bl.a. anmeldelser med et lavt antal stjerner, medmindre du specifikt bliver bedt om andet. Du skal som minimum indsende dit fulde feed med produktanmeldelser mindst én gang om måneden, hvis ikke oftere. Vi har konstateret, at jo nyere anmeldelserne er, jo mere relevante er de for kunder, der undersøger et produkt. Hvis anmeldelserne ikke opdateres hver måned, eller hvis du er stoppet med at indsamle anmeldelser aktivt, anses dit feed for at være forældet, og du mister retten til at deltage i produktbedømmelser.

Feeds med anmeldelser skal overholde indholdspolitikkerne

Alle anmeldelser skal overholde Googles indholdspolitikker. Vi kan fjerne anmeldelser eller blokere hele feeds, som overtræder disse politikker.

• Spam: Vi tillader ikke spamindhold. Sørg for, at indhold, der er kendt for at indeholde irrelevant, gentaget eller meningsløs tekst, markeres som spam i dit feed ved hjælp af attributten <is_spam>.
  • Farlige produkter eller handlinger: Indsend ikke anmeldelser af regulerede produkter, der kan forårsage skade på ting eller personer. Du må f.eks. ikke indsende anmeldelser af skydevåben, tobaksprodukter eller regulerede stoffer. Medtag heller ikke indhold, der skildrer eller giver vejledning i at udføre aktiviteter, som er farlige og/eller ulovlige.
  • Telefonnumre, mailadresser eller webadresser: Du må ikke angive telefonnumre, mailadresser og links til andre websites i anmeldelsens indhold.
  • Personlige og fortrolige oplysninger: Indsend ikke anmeldelser, der indeholder personlige oplysninger, herunder, men ikke begrænset til, fulde navne, kreditkortoplysninger, personnumre, kørekortoplysninger m.m.
  • Hold den gode tone: Du må ikke indsende anmeldelser, der bruger uanstændigt, krænkende eller stødende sprog, eller som omfatter indhold med voldsscener, alvorlige skader eller død, personlige angreb, eller som er injurierende.
  • Interessekonflikt: Indsend ikke anmeldelser, der er betalt for eller på anden vis er uautentiske. Anmeldelser er mest værdifulde, når de er ærlige og upartiske. Vi fjerner anmeldelser, som efter vores mening udgør interessekonflikter og/eller er blevet skrevet af ansatte eller folk med en stærk personlig interesse i produktet. Indsend kun anmeldelser, som er blevet indsamlet på ærlig vis fra kunder, der har foretaget et køb.
  • Ulovligt indhold: Du må ikke indsende anmeldelser, som indeholder eller linker til ulovligt indhold som f.eks. links, der fremmer salget af receptpligtig medicin uden recept, ulovlige stoffer, kopiprodukter eller ulovlige våben. Dette indhold er ikke tilladt.
  • Malware og phishing: Indsend ikke anmeldelser, der indeholder links til malware, virus eller anden skadelig software. Vi tillader ikke phishing eller andet indhold, der skader eller forstyrrer driften af netværk, servere eller andre af Googles eller andre parters infrastrukturer.
  • Ophavsretsligt beskyttet indhold: Indsend ikke anmeldelser, der krænker andres rettigheder, herunder ophavsret. Du kan få flere oplysninger eller indsende en anmodning i henhold til den amerikanske lov om ophavsret (DMCA, Digital Millennium Copyright Act) ved at læse vores procedurer vedrørende ophavsret.
  • Krænkelse af varemærke: Indsend ikke indhold, der bruger et varemærke på en måde, der kan skabe forvirring om oprindelsen af det produkt, der anmeldes.
  • Plagiat: Du må ikke indsende anmeldelser, der indeholder tilegnelse af indhold, der er skabt af en anden person eller enhed.
  • Automatisk indhold: Vi tillader ikke anmeldelser, der primært genereres af et automatiseret program eller en app med kunstig intelligens. Hvis du har identificeret denne type indhold, skal det markeres som spam i dit feed ved hjælp af attributten <is_spam>.
  • Seksuelt eksplicit materiale: Indsend ikke anmeldelser, som indeholder seksuelt eksplicit materiale. Vi tillader heller ikke anmeldelser, som viser seksuel udnyttelse af børn eller fremstiller dem på en seksuel måde. I tilfælde af denne type indhold fjerner vi anmeldelsen, lukker produktanmeldelsesfeedet og anmelder indholdet til National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) og politiet. Dette indhold er ikke tilladt.
  • Hadefulde ytringer: Vi tillader ikke anmeldelser, der taler negativt grupper af mennesker på baggrund af race, etnisk oprindelse, religion, handicap, køn, alder, veteranstatus, seksuel orientering eller kønsidentitet. Voldeligt sprog, terrorrelateret indhold eller indhold, der har til formål at opildne og opfordre til voldelige handlinger eller ekstremistisk adfærd, er ikke tilladt i anmeldelser.
  • Krydspromovering af andre produkter/websites: Vi tillader ikke anmeldelser med promoveringsindhold for andre ikke-relaterede websites, produkter eller tjenester. Hvis du har identificeret denne type indhold, skal det markeres som spam i dit feed ved hjælp af attributten <is_spam>.
  • Irrelevante anmeldelser: Vi kan fjerne anmeldelser, der primært søger at diskutere andre emner, som ikke er relateret til selve produktet. Dette omfatter kommentarer om forsendelse og levering, erfaringer med bestemte forhandlere, politiske eller sociale kontroverser, angreb på andre eller andet, som ikke repræsenterer et førstehåndsindtryk af produktet. Dette omfatter også sælgersvar på anmelderkommentarer.
  • Personefterligning: Vi tillader ikke anmeldelser fra personer, der hævder at være nogen, de ikke er.
  • Sprog: Anmeldelser skal indsendes på det sprog, de er skrevet på. Google viser anmeldelser på originalsproget med en mulighed for, at Shopping-siden kan oversættes til brugerens sprog.
  • Kopieret indhold: Hver anmeldelse bør kun vises i ét feed og kun én gang i dette feed. Hvis en anmeldelse gælder for flere varianter af et produkt, skal dette angives ved at medtage flere unikke produkt-id'er og webadresser i anmeldelsen. Den samme anmeldelse må ikke indgå i feeds fra forskellige forhandlere. Forhandleren skal være ejer af anmeldelsen og må ikke sende Google-indhold syndikeret fra andre kilder. I tilfælde af dobbelte anmeldelser i flere feeds kan vi føje en eller flere af anmeldelserne eller hele feeds til en blokeringsliste.

Feeds med anmeldelser skal være af høj kvalitet

Jo bedre den samlede kvalitet af dine anmeldelser er, jo større indflydelse har de på de handlendes købsbeslutninger. Ved feedbaserede produktbedømmelser skal du sørge for, at dine anmeldelser er relevante og nyttige, når kunderne researcher et produkt. En anmeldelse, som bare siger "ælsker den!!!!!!!!!!!!!!! :):)" indeholder for eksempel ingen relevante oplysninger og anses for at være af dårlig kvalitet. Anmeldelser af lav kvalitet vises muligvis ikke.

Vi kan f.eks. fjerne anmeldelser eller blokere hele feeds, der indeholder:

• Indhold af lav kvalitet: Delvise, ufuldstændige eller ekstremt korte anmeldelser eller anmeldelser med dårlig formatering, dårlig tegnsætning eller volapyk.
  • Standardtekst: Eksempelvis tekst, der er udfyldt på forhånd for brugerne.
  • Ikke-funktionelt indhold: Produktwebadresser [product_url] skal føre til sælgerens website, og de må ikke alle være ens. Aktive produktsider bør vise anmeldelser. Anmeldelseswebadresser [review_url] skal fungere og føre til en side, hvor der vises anmeldelser.

Vores programpolitikker tillader ikke, at du konverterer et anmeldelsessystem med færre end 5 stjerner til et anmeldelsessystem med 5 stjerner. Du må eksempelvis ikke anvende en stjernebedømmelse på et ja/nej-spørgsmål som "Vil du købe dette produkt igen?"

Feeds med anmeldelser skal indsamles og ejes af forhandlere

Du skal indsamle og eje de anmeldelser, du deler med Google. Du kan dele anmeldelser direkte eller gennem en godkendt tredjepartsformidler, men vi accepterer ikke anmeldelser, der er syndikeret fra andre kilder.

Der er nogle få undtagelser til denne politik:

• Forhandlere, hvis e-handelswebsite hostes af en markedsplads på nettet, der indsamler og deler anmeldelser for disse forhandlere.
  • Hvis en virksomhed administrerer konti på vegne af en forhandler, der vil dele anmeldelser med Google, er disse administrerede konti kvalificerede.
  • En forhandler må indsende et enkelt feed med anmeldelser for alle forhandlerens datterselskaber, hvis forhandleren indsamler anmeldelser for alle disse datterselskaber, og det ikke er muligt at tildele det enkelte datterselskab ejerskab af en anmeldelse. Hvis dette gælder for dig, skal du kontakte os.
  • Forhandlere, der deltager i Produktbedømmelser via Google Kundeanmeldelser.

Brugergenererede billeder i produktanmeldelser

Feeds kan indeholde billeder, som er ejet og indsendt af brugere til produktanmeldelser. Billeder, der er ejet og genereret af brugere, skal overholde Googles tidligere omtalte politikker for indhold og kvalitet såvel som formateringskriterier.

Billedstil – gode råd til formatering
Det skal du gøre Det skal du ikke gøre
Indsende billeder i høj kvalitet (høj opløsning) fra dine kunder Indsende mørke eller slørede billeder
Indsende billeder, som dine kunder selv har taget Bruge billeder, som kunderne ikke selv har taget
Sørge for, at billeder indsendt af dine kunder er relevante Bruge kundebilleder, der indeholder irrelevante motiver, annoncer eller reklamemateriale
Sørge for, at billeder, der indsendes af dine kunder, gør minimalt brug af filtre Bruge kundebilleder, der indeholder screenshots, tegninger eller andre ikke-fotos
Sørge for, at billeder indsendt af dine kunder bruger relevant tekst eller overlejring Bruge kundebilleder, der indeholder tekstoverlejring, der er distraherende eller irrelevant

Brugere kan give feedback på billeder, som de mener er irrelevante, af lav kvalitet osv.

Sådan rapporterer du et billede:

1. Klik på valgmuligheden "Feedback".
  2. Vælg den årsag, der bedst matcher din feedback.
  3. Klik på knappen Send.
Bemærk! Billeder taget i private boliger, på offentligt utilgængelige lokationer eller andre private lokationer bør ikke offentliggøres uden ejerens samtykke. Du må ikke udgive billeder, hvor man kan identificere individer, uden deres tilladelse.

Vi bruger en kombination af automatiseret og menneskelig evaluering til at sikre, at indhold og anmeldelser overholder vores politikker. Vores håndhævelsesteknologier bruger maskinlæringsalgoritmer til at hjælpe med at beskytte vores sælgere og brugere på vores shoppingplatforme. Mere komplekse, nuancerede eller alvorlige sager bliver gennemgået og evalueret af vores specialuddannede eksperter. De udfører indholdsevalueringer, der kan være vanskelige for algoritmerne at klare alene, f.eks. fordi det kræver en forståelse af konteksten for indholdet.

Vi reagerer på indhold og anmeldelser, der overtræder vores politikker. Det kan omfatte at afvise indhold, der overtræder politikkerne, eller at gennemgå en overtrædelse samt at give advarsler eller suspendere konti efter gentagne eller grove overtrædelser. Vi ser med stor alvor på gentagne overtrædelser af vores politikker.

Nogle gange fjerner vi indhold efter anmodning i henhold til gældende love eller som følge af en retskendelse. Retslige anmodninger kan indsendes her.

Anmod om en gennemgang af dine problemer med produktbedømmelser

Hvis dit indhold bliver afvist, og du har løst problemet, eller du er uenig i problemet, kan du anmode om en gennemgang. Hvis gennemgangen godkendes, forsvinder problemet. Hvis afvisningen forbliver aktiv, og du ikke er sikker på, hvordan du skal fortsætte, kan du kontakte os for at få support.

Hvis du bruger en tredjepartsplatform, gælder nogle af disse vejledninger muligvis ikke for dig. Tjek din tredjepartsplatform for at hjælp til, hvordan du løser problemet eller udfører opgaven. Se, hvordan du får support, hvis du bruger en platform, der ikke tilhører Google.