I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om attributspecifikation för displayannonser

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

På den här sidan visas de tekniska kraven för alla ytterligare attribut som är tillgängliga för dynamisk remarketing som kan användas tillsammans med produktdataspecifikationen.

Viktigt! Om du uppdaterar ditt Merchant Center-flöde i XML för något av attributen som anges nedan måste du lägga till XML-produktdataflödet i RSS 2.0. Annars kanske ditt flöde inte behandlas korrekt. Det här gäller bara för XML-flöden.

Tekniska krav

Id för displayannonser [display_ads_id] – en identifierare för en produkt för dynamiska remarketingkampanjer

Det här attributet åsidosätter attributet id [id] endast i produktflödet för dina dynamiska remarketingkampanjer. Id:t för displayannonser [display_ads_id] för varje produkt måste vara unikt inom ditt konto och kan inte återanvändas mellan flöden. Om du har flera flöden måste id:t för displayannonser för produkter i olika flöden fortfarande vara unikt. Du kan använda vilken sekvens av bokstäver och siffror du vill för attributet id för displayannonser.

Användning: Krävs om produkt-id för dina dynamiska remarketingkampanjer skiljer sig från attributet id [id] som du skickar för Shopping-annonser och gratis produktannonser.

Content API v2 (JSON) "displayAdsId": "tddy123uk" Content API v2 (XML) <display_ads_id>tddy123uk</display_ads_id>
Typ Text
Teckenbegränsning 50
Text/tabbavgränsat tddy123uk
XML (flöden) <g:display_ads_id>tddy123uk</g:display_ads_id>
Liknande id för displayannonser [display_ads_like_id] – Rekommendationer från annonsörer

Använd det här attributet till att rekommendera andra produkter som presenteras i en dynamisk remarketingannons.

Användning: Rekommenderas om du vill ange egna produktrekommendationer som ska tas med i beräkningen av vår rekommendationsmotor. Du kan skicka in det här attributet upp till 10 gånger per produkt.

Typ Text
Teckenbegränsning 50
Text/tabbavgränsat tddy123uk, tddy456us
XML (flöden) <g:display_ads_similar_id>tddy123uk</g:display_ads_similar_id>
<g:display_ads_similar_id>tddy456us</g:display_ads_similar_id>
Titel för displayannonser [display_ads_title] – titel på en produkt för dynamiska remarketingkampanjer

Det här attributet åsidosätter attributet titel [title] endast för dina dynamiska remarketingkampanjer. Vi rekommenderar att du inkluderar egenskaper i titeln som särskiljer produkten från andra produkter, till exempel färg eller märke.

Användning: Rekommenderas om titeln du vill använda för en produkt i din dynamiska remarketingkampanj skiljer sig från attributet titel [title] som du anger för Shopping-annonser och gratisannonser.

Typ Text
Teckenbegränsning 150
Text/tabbavgränsat Pikétröja för män
XML (flöden) <g:display_ads_title>Mens Pique Polo Shirt</g:display_ads_title>

Obs!

• Vi rekommenderar att du följer våra Riktlinjer för annonstext noggrant om du använder titel för displayannonser[display_ads_title]. Till exempel rekommenderar vi att du inte har med någon reklamtext som ”Fri frakt” och att du inte använder VERSALER.
  • För produktvarianter måste du ta med varianternas gemensamma titel. Om ”Pikétröja för män” till exempel finns i rött och blått kan du använda någon av följande titlar:
    • Pikétröja för män (kan användas för båda varianterna)
    • Pikétröja för män: röd (för den röda tröjan)
    • Pikétröja för män: blå (för den blå tröjan)
Länk för displayannonser [display_ads_link] – webbadress direkt till produktens målsida för dynamiska remarketingkampanjer

När potentiella kunder klickar på din produkt i en dynamisk remarketingannons skickas de till den här webbadressen. Den måste peka på en sida med en produkt som i allt väsentligt är identisk med produkten kunden tittade på. Det här attributet åsidosätter attributen länk[link] och ads-omdirigering [ads_omdirigering] endast för dina dynamiska remarketingkampanjer. Beroende på ditt företags behov kanske du behöver ange en annan webbadress så att spårning kan användas.

Användning: Rekommenderas om webbadressen du vill använda för en produkt i din dynamiska remarketingkampanj skiljer sig från attributet länk [link] som du skickar in för Shopping-annonser och gratisannonser.

Content API v2 (JSON) "displayAdsLink": "https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030" Content API v2 (XML) <display_ads_link>https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030</display_ads_link>

Typ Webbadress (http://-delen måste finnas med)
Teckenbegränsning 2 000
Text/tabbavgränsat https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
XML (flöden) <g:display_ads_link>http://www.example.com/
asp/sp.asp?cat=12&amp;id=1030
</g:display_ads_link>
Marginal för displayannonser [display_ads_value] – erbjudandemarginal för dynamiska remarketingkampanjer

Anger marginalen för en produkt. Du kan använda det här attributet om du vill ange hur värdefull en konvertering av den här produkten är.

Användning: Valfritt attribut som anger marginalen för en produkt.

Typ Decimaltal
Text/tabbavgränsat 5.00
XML (flöden) <g:display_ads_value>5.00</g:display_ads_value>
Utesluten destination [excluded_destination] – uteslutna destinationer för dina produkter

Content API v2 (JSON) "destinations": [
  {
   "destinationName": "displayannonser",
   "intention": "undantagen"
  }
]
Content API v2 (XML) <destination intention="excluded">
DisplayAds</destination>

Format Fördefinierade giltiga värden:
  • Shopping_ads
  • Display_ads
Text/tabbavgränsat Shopping_ads, Display_ads
XML (flöden) <g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>
<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>
Produktgrupp för displayannonser [ads_grouping]

Används för att gruppera produkter efter egna önskemål. Den går att använda till produktfilter som begränsar en kampanj till en produktgrupp eller produktmål att bjuda på olika sätt på en produktgrupp. Krävs om du vill bjuda på olika sätt på olika produkterundergrupper. Endast ett värde stöds.

Observera att det här attributet inte stöds i Shopping-kampanjer.

Typ Sträng
Text/tabbavgränsat täcken
XML (flöden) <g:ads_grouping>täcken</g:ads_grouping>
Produktgruppsetikett för displayannonser [ads_labels]

Det här attributet liknar attributet produktgrupp för displayannonser [ads_grouping], men kan ha flera värden, vilket innebär att du kan tagga en produkt med flera etiketter. Du kan lägga till attributet produktgruppsetikett för displayannonser [ads_labels]upp till 30 gånger. Det här attributet kan användas med CPC- (kostnad per klick) och videoåtgärdskampanjer.

Observera att det här attributet inte stöds i Shopping-kampanjer.

Typ Sträng
Text/tabbavgränsat kläder, skor
XML (flöden) <g:ads_labels>kläder</g:ads_labels>, <g:ads_labels>skor</g:ads_labels>