In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Gestructureerde gegevensopmaak voor Merchant Center

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met gestructureerde gegevensopmaak maakt u een automatisch leesbare versie van de productgegevens op uw site die kan worden gebruikt om uw productgegevens te delen met Google Merchant Center. Dankzij de opmaak die aan uw html is toegevoegd, kunnen Google en andere zoekmachines uw content op een betrouwbare manier begrijpen en verwerken. Meer informatie over gestructureerde gegevens instellen voor Merchant Center.

In dit artikel

Aan de slag

Als u gestructureerde annotaties van schema.org gebruikt, kan Google actuele gegevens rechtstreeks van uw website ophalen. In Merchant Center kunt u de gestructureerde annotaties gebruiken om uw productgegevens te updaten en uw productfeed eenvoudiger op te zetten en te onderhouden.

Als u geldige gestructureerde opmaak gebruikt, kunnen we uw productgegevens lezen en 2 functies voor u aanzetten:

• Automatische artikelupdates: hiermee verkleint u de kans op accountopschorting en afkeuring van artikelen wegens afwijkende informatie over prijzen of beschikbaarheid.
  • Geautomatiseerde feeds: deze maken gebruik van de invoermethode websitecrawl om een primaire feed te maken in uw Merchant Center-account.

Hoe het werkt

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Ga naar Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling/CC en kies dan uw taal.

Gestructureerde gegevensopmaak is een annotatiesysteem dat u op uw website kunt gebruiken. Met gestructureerde gegevens kunnen Google en andere webplatforms uw site automatisch lezen en rechtstreeks productgegevens ophalen uit uw HTML. Schema.org biedt een pakket van gestructureerde gegevensopmaak en annotaties die worden ondersteund en gebruikt door de belangrijkste zoekmachines en webplatforms, waaronder Google.

We raden u aan Search Console of de tool voor uitgebreide resultaten te gebruiken om problemen met gestructureerde gegevens op te lossen.

Automatische artikelupdates met gestructureerde gegevensopmaak

Gebruik automatische artikelupdates om afkeuring van artikelen wegens afwijkende informatie over prijzen of beschikbaarheid te voorkomen. Met deze functie kan Merchant Center uw artikelen updaten op basis van de gestructureerde gegevens op uw website voor het geval de ingediende productgegevens verouderd zijn.

Opmerking: Automatische artikelupdates zijn geen vervanging voor regelmatige updates van de productgegevens in Merchant Center.

Maak feeds met gestructureerde gegevensopmaak

Als u uw website heeft geannoteerd met gestructureerde gegevens, kunt u websitecrawl gebruiken wanneer u een feedinvoermethode selecteert. Zo kan Google een feed met productgegevens maken op basis van de gestructureerde gegevens op uw website.

Vereisten voor gestructureerde gegevensopmaak

• Gestructureerde gegevensopmaak moet opgenomen zijn in de HTML die wordt geretourneerd door de webserver. Gestructureerde gegevensopmaak mag niet met JavaScript worden gegenereerd nadat de pagina is geladen.
  • U mag uw landingspagina niet aanpassen op basis van informatie over de gebruiker. U mag bijvoorbeeld de prijzen niet aanpassen aan het IP-adres of het browsertype van een klant.
  • Gestructureerde gegevens moeten overeenkomen met de waarden die aan de klant worden getoond. Het opgeven van onjuiste gegevens op uw productlandingspagina's is in strijd met onze richtlijnen voor webontwikkelaars.