Grundläggande information om produktomdömen

Med programmet Produktomdömen kan du visa sammanställda produktrecensioner för kunder som handlar på Google. Produktomdömen visas i annonser och gratis produktannonser som betyg på mellan en och fem stjärnor, och där visas också det totala antalet produktrecensioner.

Dessa omdömen och recensioner underlättar efterforskning och köpbeslut och leder fler kvalificerade kunder till dina produktsidor.

Stjärnorna motsvarar det sammanlagda omdömet för produkten och sammanställs från olika källor, bland annat säljare, externa mellanhänder, redaktionella webbplatser och Google-användare.

Så här deltar du

Produktomdömen kräver att du har minst 50 recensioner för alla dina produkter.

Om du arbetar med en mellanhand för recensioner som stöds kan du be dem att skicka in dina produktrecensioner till Google åt dig. Se listan över mellanhänder för recensioner som stöds

Om du inte arbetar med en mellanhand för recensioner som stöds, eller vill skicka in dina recensioner själv, kan du registrera dig för Produktomdömen och sedan skicka in dina produktrecensioner regelbundet via Merchant Center. Du bör ha ett Merchant Center-konto kopplat till företagets webbplats.

Om du inte samlar in recensioner för produkterna du säljer just nu kan du börja göra det gratis genom att registrera dig för Google Kundrecensioner.

Läs mer om hur du skickar in data om produktrecensioner

Product ratings basics

Kom ihåg

Betyg och recensioner matchas med produkter utifrån ett antal faktorer, varav den främsta är globalt unika produktkoder som GTIN-nummer (Global Trade Item Numbers). Utan GTIN-data försöker Google matcha en recension med annan information, som SKU (Stock Keeping Unit), par av varumärke och artikelnummer (MPN-nummer) och produktwebbadresser. Dessa identifierare ger dock inte lika bra matchningar som GTIN-nummer. Utan GTIN-nummer kanske Google inte kan matcha alla dina recensioner med produkter. Läs mer om unika produktkoder

Recensioner och betyg kanske inte alltid visas. Google visar betyg när systemet bedömer att informationen är korrekt och relevant för kundens behov.

Note: Reviews aren't verified by Google.

Tillgänglighet

Produktomdömen kan användas i länder där Shopping-annonser och gratis produktannonser är tillgängliga. Du måste följa de här policyerna för Produktomdömen för att kunna visa betyg på annonser och produktinformation.

Obs! Produktomdömen innehåller kundrecensioner av de produkter du säljer. Läs mer om säljaromdömen om du vill visa kundrecensioner om ditt företag.