I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Grundläggande information om produktomdömen

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med programmet Produktomdömen kan du visa sammanställda produktrecensioner för kunder som handlar på Google. Produktomdömen visas i annonser och gratis produktannonser som betyg på mellan en och fem stjärnor, och där visas också det totala antalet produktrecensioner.

Dessa omdömen och recensioner underlättar efterforskning och köpbeslut. Det kan leda fler kvalificerade kunder till dina produktsidor.

Stjärnorna motsvarar det sammanlagda omdömet för produkten och sammanställs från olika källor. Källorna inkluderar bland annat säljare, externa mellanhänder, redaktionella webbplatser och Google-användare.

Så här deltar du

Produktomdömen kräver att du har minst 50 recensioner för alla dina produkter.

Om du arbetar med en mellanhand för recensioner som stöds kan du be dem att skicka in dina produktrecensioner till Google åt dig. Se listan över mellanhänder för recensioner som stöds.

Om du inte arbetar med en mellanhand för recensioner som stöds, eller vill skicka in dina recensioner själv, kan du registrera dig för Produktomdömen. Sedan kan du skicka in dina produktrecensioner regelbundet via Merchant Center. Du bör ha ett Merchant Center-konto kopplat till företagets webbplats. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på butikens webbplats i Merchant Center-kontot.

Obs! Du måste ladda upp ett flöde med produktrecensioner en gång i månaden.

Om du inte samlar in recensioner för produkterna du säljer just nu kan du registrera dig kostnadsfritt för Google Kundrecensioner.

Läs mer om hur du skickar in data om produktrecensioner.

Product ratings basics

Viktigt att tänka på

Betyg och recensioner matchas med produkter utifrån ett antal faktorer, varav den främsta är globalt unika produktkoder som GTIN-nummer (Global Trade Item Numbers). Utan GTIN-data försöker Google matcha en recension med annan information, som SKU (Stock Keeping Unit), par av varumärke och artikelnummer (MPN-nummer) och produktwebbadresser. Dessa identifierare ger dock inte lika bra matchningar som GTIN-nummer. Utan GTIN-nummer kanske Google inte kan matcha alla dina recensioner med produkter. Läs mer om unika produktkoder.

Recensioner och betyg kanske inte alltid visas. Google visar betyg när systemet bedömer att informationen är korrekt och relevant för kundens behov.

Obs! Recensioner verifieras inte av Google.

Tillgänglighet

Produktomdömen kan användas i länder där Shopping-annonser och gratis produktannonser är tillgängliga. Du måste följa de här policyerna för Produktomdömen för att kunna visa betyg på annonser och produktinformation.

Obs! Produktomdömen innehåller kundrecensioner av de produkter du säljer. Om du vill visa kundrecensioner om ditt företag kan du läsa Översikten över säljaromdömen.