Om produktomdömen

Produktomdömen visar stjärnor i Shopping-annonser, och i vissa fall i produktinformationen på Google. Omdömena hjälper kunder med köpbeslut och leder fler kvalificerade köpare till dina produktsidor.

Så fungerar produktomdömen

Produktomdömen visas med upp till fem stjärnor och det totala antalet recensioner. Stjärnorna motsvarar det samlade omdömet och recensionsdata för produkten och sammanställs från olika källor, bland annat säljare, externa mellanhänder, redaktionella webbplatser och konsumenter.

Shopping-annonser i Googles webbsökning visar stjärnor när det finns tre eller fler recensioner för produkten.

Tänk på att produktomdömena gäller specifika produkter och inte din butik eller ditt företag, trots att shoppingupplevelsen kan omfatta leveranser, returer och kundservice. Om du vill veta mer om hur ditt företag kan visa sina omdömen kan du läsa om säljaromdömen.

Stjärnor kanske inte alltid visas. Vi visar stjärnor när vi tror att informationen är korrekt och relevant för användaren.

Så fungerar matchning

Recensionsdatan från flödet med produktomdömen matchas med produkter utifrån faktorer som globalt unika produktkoder som GTIN-nummer. Om GTIN-data saknas försöker Google matcha en recension via annan metadata, till exempel SKU, varumärke + artikelnummer, eller produktens webbadresser, trots att de oftast inte ger några bra matchningar. Det innebär att det kan uppstå problem om GTIN-nummer saknas. Det kan leda till att stjärnorna inte visas bredvid företagets produkter.

Kvalificering

Du bör ha ett Merchant Center-konto kopplat till företagets webbplats. Läs vår nybörjarguide om du inte har ett Merchant Center-konto.

• Överför ditt recensionsflöde. Du måste ha fått minst 50 recensioner om dina produkter för att kunna använda det här alternativet. När du har skickat in intresseformuläret och gått igenom onboardingprocessen kan du överföra ditt flöde via ditt Merchant Center-konto.
  • Använd en mellanhand för recensioner.  Om du arbetar med en godkänd mellanhand för Produktomdömen kontaktar du mellanhanden direkt i samband med överföring av Produktomdömen. Observera att den här tjänsten endast är tillgänglig för säljare på Google Shopping.
  • Google Kundrecensioner. Du kan gå med i programmet genom att delta i Google Kundrecensioner och lägga till valfria kodrader för att samla in produktrecensioner. Läs mer om Google Kundrecensioner.

Tillgänglighet

Produktomdömen i Shopping-annonser är tillgängliga i länder där Shopping-annonser är tillgängliga. Se hela listan.