Om produktomdömen

Genom att delta i programmet Produktomdömen kan du göra dina produktomdömen och recensioner tillgängliga för användare av en mängd olika Google-produkter, inklusive Google Sök och Shopping-annonser. Dessa omdömen och recensioner hjälper kunder med efterforskning och köpbeslut och leder fler kvalificerade köpare till dina produktsidor.

Så fungerar produktomdömen

Produktomdömen visas med upp till fem stjärnor och det totala antalet recensioner. Stjärnorna motsvarar det samlade omdömet och recensionsdata för produkten och sammanställs från olika källor, bland annat säljare, externa mellanhänder, redaktionella webbplatser och konsumenter.

Tänk på att produktomdömena gäller specifika produkter och inte din butik eller ditt företag, trots att shoppingupplevelsen kan omfatta leveranser, returer och kundservice. Läs mer om säljaromdömen för att ta reda på hur du bör visa omdömen för ditt företag.

Recensioner och betyg kanske inte alltid visas. Vi visar betyg när vi tror att informationen är korrekt och relevant för användaren.

Så fungerar matchning

Recensionsdatan från flödet med produktomdömen matchas med produkter utifrån faktorer som globalt unika produktkoder som GTIN-nummer. Om GTIN-data saknas försöker Google matcha en recension via annan metadata, till exempel SKU, varumärke + artikelnummer, eller produktens webbadresser, trots att de oftast inte ger några bra matchningar. Det innebär att det kan uppstå problem om GTIN-nummer saknas. Det kan leda till att betyget inte visas bredvid företagets produkter.

Komma igång

Du bör ha ett Merchant Center-konto kopplat till företagets webbplats. Läs vår nybörjarguide om du inte har ett Merchant Center-konto.

Det finns tre sätt att dela dina omdömen och recensioner med Google:

• Överför ditt recensionsflöde. Du måste ha fått minst 50 recensioner om dina produkter för att kunna använda det här alternativet. När du har skickat in intresseformuläret och gått igenom registreringsprocessen kan du ladda upp ditt flöde via ditt Merchant Center-konto.
  • Använd en mellanhand för recensioner. Om du arbetar med en godkänd mellanhand för Produktomdömen kontaktar du mellanhanden direkt i samband med överföring av Produktomdömen.
  • Gå med i Google Kundrecensioner. Du kan gå med i programmet genom att delta i Google Kundrecensioner och lägga till valfria kodrader för att samla in produktrecensioner. Läs mer om Google Kundrecensioner.

Tillgänglighet för annonser

Produktomdömen i Shopping-annonser är tillgängliga i länder där Shopping-annonser är tillgängliga. Annonsörer som vill kunna visa sammanlagda betyg i sina annonser måste uppfylla kvalifikationskriterier för annonsörer.