Om produktrangeringer

Hvis du er med i programmet for produktrangeringer, kan du gjøre produktrangeringene og -vurderingene dine tilgjengelige for brukere av mange forskjellige Google-produkter, deriblant Google Søk og Shopping-annonser. Når potensielle kunder leter etter produktinformasjon, gjør slike rangeringer og vurderinger det enklere å ta en kjøpsavgjørelse – noe som gjør at flere finner veien til produktsidene dine.

Slik fungerer produktrangeringer

Produktrangeringer vises som en stjernerangering på en skala fra 1 til 5. Det totale antallet vurderinger vises også. Disse stjernerangeringene er basert på produktvurderinger og -rangeringer som samles inn fra en rekke ulike kilder, blant annet selgere, tredjepartsinnsamlere, redaksjonelle nettsteder og forbrukere.

Handleopplevelsen som helhet kan omfatte levering, retur og kundeservice, men produktrangeringene er knyttet til selve produktene – ikke til butikker eller bedrifter. Les mer om rangeringer av selgere for å finne ut hvordan du kan vise rangeringer for akkurat din bedrift.

Det kan hende vurderinger og stjernerangeringer ikke alltid vises. Stjernerangeringen vises hvis systemet vårt kommer frem til at informasjonen er nøyaktig og relevant for den aktuelle kunden.

Slik knytter vi vurderinger til produkter

Vurderingsdataene fra en feed for produktrangeringer knyttes til produkter basert på en rekke faktorer, men som regel brukes globalt unike produktkoder, for eksempel GTIN-numre. Uten GTIN-numre forsøker Google å knytte vurderinger til produkter ved å bruke annen metadatainformasjon, som vareenheter, merke + delenummer og produktenes nettadresser, selv om slike identifikatorer vanligvis ikke fører til de beste tilknytningene. Kort sagt kan det fort oppstå tilknytningsproblemer når GTIN-numre ikke er oppgitt. Dette betyr at du kanskje ikke ser stjernerangeringer ved siden av produktene du selger.

Kom i gang

Du bør ha en Merchant Center-konto knyttet til nettstedet til bedriften din. Hvis du ikke har noen Merchant Center-konto, kan du lese nybegynnerveiledningen.

Det finnes tre måter du kan dele rangeringer og vurderinger med Google på:

• Last opp feeden med vurderinger. Dette alternativet krever at du har minst 50 produktvurderinger totalt. Når du har sendt inn interesseskjemaet og fullført registreringen, kan du laste opp feeden din via Merchant Center-kontoen din.
  • Bruk en vurderingsinnsamler. Hvis du jobber med en godkjent innsamler av produktrangeringer, kan du kontakte innsamleren direkte angående innsending av produktrangeringer.
  • Registrer deg for Google Kundeanmeldelser. Du kan bli med i programmet ved å delta i Google Kundeanmeldelser og legge til noen valgfrie linjer med kode for å samle inn produktvurderinger. Finn ut mer om Google Kundeanmeldelser.

Tilgjengelighet for annonser

Produktrangeringer i Shopping-annonser er tilgjengelig i land der Shopping-annonser er tilgjengelige. Annonsører som ønsker å vise innsamlede rangeringer i annonsene sine, må oppfylle kvalifiseringskriteriene for annonsører.