Basisprincipes van productbeoordelingen

Met het programma voor productbeoordelingen kunt u verzamelde reviews voor uw producten tonen aan klanten die winkelen op Google. Ze zien dan productbeoordelingen van 1 tot 5 sterren en het totale aantal reviews voor het product in advertenties en gratis productvermeldingen.

Deze beoordelingen en reviews helpen kopers bij hun productonderzoek en aankoopbeslissingen, en leiden zo meer relevante klanten naar uw productpagina's.

Sterbeoordelingen zijn gebaseerd op de verzamelde beoordelingen voor het product, afkomstig uit meerdere bronnen, waaronder verkopers, verzamelsites voor reviews, reviewsites en Google-gebruikers.

Deelnemen

Voor productbeoordelingen moet u in totaal minimaal 50 reviews hebben voor al uw producten.

Als u met een ondersteunde verzamelsite voor reviews werkt, kunt u deze vragen de productreviews voor u in te dienen bij Google. Bekijk de lijst met ondersteunde verzamelsites voor reviews.

Als u niet werkt met een ondersteunde verzamelsite voor reviews of als u uw reviews liever zelf indient, kunt u zich aanmelden voor productbeoordelingen en dan uw productreviews regelmatig indienen via Merchant Center. Hiervoor moet u een Merchant Center-account hebben dat is gekoppeld aan uw bedrijfswebsite.

Als u op dit moment geen reviews verzamelt voor de producten die u verkoopt, kunt u hier gratis mee beginnen door u aan te melden voor Google Klantenreviews.

Meer informatie over hoe u productreviewgegevens indient

Product ratings basics

Aandachtspunten

Beoordelingen en reviews worden aan producten gekoppeld op basis van verschillende factoren. Daarvan zijn wereldwijd unieke product-ID's zoals GTIN's (Global Trade Item Numbers) het belangrijkst. Als er geen GTIN-gegevens beschikbaar zijn, probeert Google reviews te koppelen op basis van andere informatie, zoals SKU (Stock Keeping Unit), product-URL's en combinaties van merk en MPN (Manufacturer Part Number). Deze ID's leveren doorgaans een minder goede koppeling op dan GTIN's. Zonder GTIN's kan Google misschien niet al uw reviews aan producten koppelen. Meer informatie over unieke product-ID's

Reviews en sterbeoordelingen worden mogelijk niet altijd weergegeven. Google laat sterbeoordelingen zien als het systeem vaststelt dat de informatie correct en relevant is voor de behoeften van klanten.

Beschikbaarheid

Productbeoordelingen kunnen worden gebruikt in landen waar Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen beschikbaar zijn. Als u sterbeoordelingen bij advertenties en vermeldingen wilt tonen, moet u zich houden aan dit beleid voor productbeoordelingen.

Opmerking: Productbeoordelingen verzamelen reviews van klanten over de producten die u verkoopt. Als u klantenreviews over uw hele bedrijf wilt laten zien, kunt u meer lezen over verkopersbeoordelingen.