I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om kravene til landingssider

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Landingssiden er der kundene sendes til etter at de har klikket på produktet ditt. Hvis landingssiden ikke samsvarer med annonsen eller den kostnadsfrie produktoppføringen, er det større sannsynlighet for at folk forlater nettstedet ditt uten å kjøpe noe.

I denne artikkelen finner du definisjonen på, kravene til og anbefalte fremgangsmåter for landingssider du linker til fra produktene dine. Hvis du følger denne veiledningen, kan du skaffe deg flere kunder og gi dem en bedre opplevelse på nettstedet ditt.

På denne siden

Vær oppmerksom på følgende

Grunnen til at Shopping-annonsene, de kostnadsfrie oppføringene og forhandlerne våre gjør det så bra, er at vi sørger for en opplevelse av høy kvalitet. Kundene kan finne informasjonen de leter etter, og føle seg trygge på at den er riktig. Når de klikker på en link til en forhandler, forventer de å se et produkt som samsvarer med annonsen eller oppføringen.

Slik sender du inn landingssider

Landingssidene du linker til fra produktene dine, defineres av nettadressene du sender inn med disse attributtene:

• Bruk attributtet for link [link] for å sende brukerne til standardlandingssiden for produktet ditt.
  • Bruk attributtet for mobillink [mobile_link] for å sende brukerne til en mobiloptimalisert versjon av landingssiden din. Denne versjonen vises for brukere på mobilenheter, som telefoner eller nettbrett.
  • Bruk attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect] for å inkludere sporingsparametere, som kan gi deg en bedre forståelse av trafikken til landingssiden din. Dette feltet kan brukes til å oppgi landingssider for mobilenheter og andre plattformer, med verdisporingsparameterne {ifmobile:value} og {ifnotmobile:value}.

Minstekrav

For å vise annonser og kostnadsfrie oppføringer for produktet ditt må alle landingssidene du sender inn, oppfylle minstekravene. Hvis du har landingssider som ikke oppfyller disse kravene, kan det føre til at produktene dine eller kontoen din blir avvist. Du får varsler om eventuelle problemer i Merchant Center-kontoen din.

Viktig: All informasjonen i feeden sjekkes opp mot informasjonen som vises på landingssiden og på nettstedet.

Vis produktene tydelig frem

• Send inn en landingsside der hovedelementene for produktet kommer tydelig frem, og sørg for at disse opplysningene samsvarer med det du har sendt inn i produktinformasjonen. Eksempler på slike elementer: tittel, beskrivelse, pris, valuta, tilgjengelighet og Kjøp-knapp. Tittelen, beskrivelsen og bildene trenger ikke alltid å samsvare nøyaktig med innholdet i produktinformasjonen, men elementene må fortsatt vise til det samme produktet.
  • Hvert produkt i produktinformasjonen skal være det mest fremtredende produktet på landingssiden du linker til. Hvis du har flere produkter på landingssiden, for eksempel ulike varianter eller lignende varer, må produktet i produktinformasjonen være det mest fremtredende. Det er for eksempel ikke tillatt med kategorisider eller søkesider.
  • Sørg for at produktprisen vises tydelig på landingssiden. Prisen skal være lett å se, og den skal samsvare med produktinformasjonen. Hvis det finnes flere priser på landingssiden, for eksempel andre varianter, opprinnelig valuta eller promoteringspriser, må disse prisene være tydelig atskilt fra den annonserte grunnprisen. Finn ut mer om attributtet for pris [price].

• Ikke bruk layouter der viktige elementer på siden skjules. Eksempel: Et forgrunnsvindu eller et nedlastingsbanner skal ikke skjule viktig informasjon.
  • Bruk lovpålagte viderekoblinger. For enkelte produkter kan det være et lovmessig krav at brukerne skal komme til en egen side før de kommer til landingssiden din. Et eksempel på dette er hvis du må bekrefte brukernes alder før de får tilgang til nettstedet ditt. Du må sørge for at landingssiden brukerne viderekobles til etter dette, oppfyller alle retningslinjene som er beskrevet i denne artikkelen. Hvis du viser et forgrunnsvindu på landingssidene, der brukerne for eksempel kan registrere seg for et nyhetsbrev eller velge språk, må du sørge for at slike vinduer kan lukkes, og at de ikke skjuler produktinformasjon.

• Sørg for at landingssidene dine alltid samsvarer med produktene dine. Produktet på landingssiden skal i all hovedsak være identisk med produktet i produktinformasjonen din, uavhengig av enheten, nettleseren, posisjonen eller informasjonskapslene til brukeren, annonsemålrettingen din eller andre faktorer.

Sørg for at brukeropplevelsen er konsekvent

Eksempel

Tenk deg at du selger møbler i Norge. Du målretter mot Norge i annonsekampanjen, sender inn priser i norske kroner og bruker norsk i produktinformasjonen.

Du annonserer for en sofa. Hvis noen i Tyskland besøker landingssiden din, må den samme sofaen vises på siden, inkludert alle de viktigste elementene for produktet.

Landingssiden må

• inneholde et bilde av sofaen
  • ha en kjøpeknapp
  • vise samme tilgjengelighet og pris
  • være på norsk
  • vise priser i norske kroner (NOK)
  • Sørg for at innholdet på landingssiden er konsekvent alle steder.
    • Merk: Kravene til stabile landingssider gjelder bare der brukerne viderekobles til nettstedet ditt via Shopping-annonser, og ikke fra andre trafikkilder, som organiske søkeresultater eller tekstannonser.
  • Bruk samme språk som i produktinformasjonen. Selv om det er støtte for flere språk i oppføringslandet, må produktinformasjonen på nettstedet være skrevet på det samme språket som i produktinformasjonen. Hvis du for eksempel målretter mot Sverige, kan du ikke sende inn produktinformasjonen på norsk hvis informasjonen på landingssiden er på svensk. Finn ut mer om språk og valutaer som støttes.
  • Vis prisen i samme valuta som i produktinformasjonen. Valutaen på landingssiden må samsvare med valutaen i produktinformasjonen. Hvis du ikke støtter en bestemt valuta på landingssiden din, men du vil annonsere i et land som bare godtar denne valutaen, kan du kanskje bruke valutakonvertering. På den måten kan Google konvertere valutaen automatisk og oppgi prisen både i valutaen fra produktinformasjonen og i valutaen for oppføringslandet. Finn ut mer om valutakonvertering.
  • Vis den samme prisen i hele oppføringslandet, med mindre regional tilgjengelighet og prissetting er tilgjengelig i dette landet.
  • Sørg for at tilgjengeligheten samsvarer med produktinformasjonen din, og at produktene kan legges i handlekurven og leveres til kunden. Eksempel: Hvis det står på landingssiden at et produkt ikke er på lager, må du oppdatere attributtet for tilgjengelighet [availability] i produktinformasjonen slik at opplysningene samsvarer. På denne måten unngår du at brukere prøver å kjøpe produkter du ikke har på lager.
  • Sørg for at datoen for tilgjengelighet samsvarer med produktinformasjonen din, og at datoen for tilgjengelighet vises tydelig på landingssiden for produktet. Eksempel: Hvis attributtet for dato for tilgjengelighet [availability_date] for et produkt er 2023-05-06T13:00-0800, må du oppdatere informasjonen på produktlandingssiden til «6. mai 2023». Hvis du ikke får oppgitt noen nøyaktig dato for tilgjengelighet, kan du legge til en anslått dato (f.eks. «mai 2023»).
  • Sørg for at produkttilstanden samsvarer med produktinformasjonen. Hvis et produkt for eksempel vises som «brukt» på landingssiden din, sender du inn used (brukt) for attributtet for tilstand [condition].
  • Overhold lokale lover og regler for all prissetting og annen informasjon du sender inn og viser.

Sørg for at sidene dine fungerer som de skal

• Sørg for at landingssiden din er tilgjengelig, og at den ikke er under utvikling eller gir en feilmelding, for eksempel en 404-feilmelding. Hvis du har planer om å utføre vedlikehold på landingssiden mens Shopping-annonsene dine vises, må du følge de anbefalte fremgangsmåtene for vedlikehold av landingssider eller planlagt nedetid for nettsteder.
  • Bruk en landingsside, ikke en fil eller en e-post. Unngå å bruke linker til bilder, lydfiler, videoer, dokumenter eller PDF-filer.
  • Bruk en mobiloptimalisert landingsside for nettbrett og mobilenheter. Ikke bruk designelementer som kanskje ikke fungerer skikkelig på alle mobilenheter, for eksempel Flash, Silverlight eller ActiveX.
  • Gjør det mulig å gå tilbake til annonsen ved å klikke på tilbakeknappen. Sørg for at brukerne kan klikke på tilbakeknappen i nettleseren for å gå tilbake til den forrige siden, der de klikket på annonsen din.
  • Bruk bare linker til domenet du har oppgitt i Merchant Center-kontoen din. Du må ikke viderekoble brukere til nettsteder utenfor domenet du har gjort krav på i Merchant Center-kontoen din.

Anbefalte fremgangsmåter

• Forhåndsvelg riktig produktvariant i nettadressen for landingssiden. Hvis et produkt har flere varianter (f.eks. ulike farger, mønstre, materialer eller andre tilpasninger), må du sørge for at varianten som samsvarer med produktinformasjonen, er den som vises på landingssiden som standard.
  • Legg til produktinformasjon i statisk HTML (HTTP-svar). Inkluder produktinformasjon, spesielt om pris og tilgjengelighet, i HTTP-svaret når det er mulig. Da unngår vi å måtte hente informasjonen som kreves for å gjengi nettsiden, og det reduserer belastningen på tjeneren din. Ved å bruke de lagrede ressursene på tjeneren kan du oppdatere produktinformasjonen hyppig. Dette forbedrer både brukeropplevelsen og produktresultatene dine.
  • Bruk strukturerte schema.org-data for å angi pris, tilgjengelighet og unike produktkoder, som GTIN-nummer, merke og delenummer. Med oppmerking for strukturerte data kan systemet vårt hente oppdatert informasjon direkte fra nettstedet ditt. Hvis du bruker strukturerte data på nettstedet ditt, gjelder kravene for pris, tilgjengelighet, valuta og tilstand også for nettstedet. Finn ut mer om oppmerking for strukturerte data.
  • Konfigurer automatiske vareoppdateringer for å unngå uoverensstemmelser i pris og tilgjengelighet. Med strukturerte data og automatiske vareoppdateringer blir det enklere å vise riktig informasjon i Shopping-annonsene dine og samtidig beholde godkjenningsstatusen for produktene dine.
  • Bruk attributtet for mobillink [mobile_link] i tillegg til attributtet for link [link] for å bruke egne landingssider for mobilenheter. Finn ut mer om attributtet for mobillink [mobile_link].
  • Spor trafikk fra Shopping-annonsene dine med attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect] og Google Ads-sporingsmaler. Bruk parameterne {ifmobile:value} og {ifnotmobile:value} for å skille mellom landingssider for mobilenheter og andre plattformer, eller for å skille mellom sporing av annonser på mobilenheter og andre plattformer. Finn ut mer om å konfigurere sporing med verdisporingsparametere.
  • Bruk så få viderekoblinger som mulig. Med viderekoblinger tar det lengre tid å laste inn landingssiden etter at en bruker har klikket på annonsen din. Lang innlastingstid kan gi en dårlig brukeropplevelse og gjøre det vanskelig for Google å hente informasjon fra nettstedet ditt.

Andre retningslinjer

Les gjennom hver del for produkttypene nedenfor, og følg retningslinjene for å sørge for at kundene får en god kjøpsopplevelse på landingssidene. Du får varsler om eventuelle problemer eller avvisninger i Merchant Center-kontoen din.

Produkter som selges som partivare

• Oppgi enten totalprisen for det minste kvantumet som kan kjøpes, eller prisen per enhet og minstekvantumet, på landingssiden. Det minste kvantumet ganget med enhetsprisen må samsvare med prisen du sender inn i produktinformasjonen.

Abonnementer på programvare

• Hvert abonnement må ha en egen landingsside. Hvis programvaren for eksempel har tre versjoner (grunnpakke, oppgradert og bedrift), må du sørge for at hver versjon har sin egen landingsside.
  • Fremhev og forhåndsvelg prisen for hele varigheten av abonnementet – minimum ett år.
  • Følgende informasjon skal fremgå tydelig i vilkårene for fornyelse og oppsigelse:
    • om abonnementet kjøpes for en gitt periode eller fornyes automatisk
    • alternativene for oppsigelse
    • vilkårene for automatisk fornyelse ved utløp av den forhåndsbetalte perioden

Finn ut mer om krav og anbefalte fremgangsmåter for annonsering av programvareabonnementer.

Mobiltelefoner og nettbrett

• Forhåndsvelg telefonvarianter med nettadresseparametere. Hvis flere telefonvarianter kan velges på den samme landingssiden, kan du konfigurere nettadressene dine slik at den riktige varianten vises til kundene. Varianter kan for eksempel omfatte ulike fargevalg, ulik lagringsplass og ulike prismodeller. Merk at det ikke er obligatorisk å bruke nettadresseparametere, men det er nyttig for å sikre at brukerne sendes til riktig side.
  • Bruk riktige strukturerte data når du skal vise varianter. Med strukturerte data for varianter kan du sørge for at landingssiden gjennomsøkes på riktig måte.
Merk: Bruk av strukturerte data er ikke obligatorisk, men det gjør det enklere å holde produktinformasjonen oppdatert.

Finn ut mer om krav og anbefalte fremgangsmåter for annonsering av mobiltelefoner