In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over vereisten voor landingspagina's

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Een landingspagina is de pagina die wordt geopend wanneer een klant op uw product klikt. Als een landingspagina niet overeenkomt met uw advertentie of gratis productvermelding, is de kans groot dat bezoekers weggaan zonder iets te kopen.

In dit artikel vindt u de definitie, vereisten en best practices voor landingspagina's die zijn gekoppeld aan uw producten. Als u deze richtlijnen volgt, kunt u meer klanten vinden en ervoor zorgen dat zij uw website probleemloos kunnen gebruiken.

Op deze pagina

Aandachtspunt

Het succes van Shopping-advertenties, gratis vermeldingen en onze verkooppartners is gebaseerd op het bieden van een ervaring van hoge kwaliteit waarbij klanten kunnen vertrouwen op hun zoekacties. Ze weten dat elke aangeklikte link rechtstreeks naar een product leidt dat overeenkomt met de advertentie of vermelding.

Uw landingspagina indienen

De landingspagina's die aan uw producten gelinkt zijn, worden gedefinieerd door de URL's die u indient met de volgende kenmerken:

• Gebruik het kenmerk link [link] om gebruikers naar de standaard landingspagina van uw product te leiden.
  • Gebruik het kenmerk mobiele link [mobile_link] om gebruikers naar de landingspagina te leiden die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Deze versie wordt getoond aan gebruikers van mobiele apparaten, zoals telefoons of tablets.
  • Gebruik het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] om trackingparameters op te nemen, zodat u meer inzicht krijgt in het verkeer naar uw landingspagina. In dit veld kunt u mobiele en niet-mobiele landingspagina's invoeren met de ValueTrack-parameters {ifmobile:value} en {ifnotmobile:value}.

Minimumvereisten

Als u advertenties en gratis vermeldingen wilt tonen voor uw product, moeten alle opgegeven landingspagina's voldoen aan de minimumvereisten. Als uw landingspagina's daar niet aan voldoen, worden uw producten of uw account afgekeurd. Bij eventuele problemen krijgt u meldingen in uw Merchant Center-account.

Belangrijk: Alle informatie in de feed wordt geverifieerd aan de hand van de informatie op de landingspagina en de website.

Presenteer uw product duidelijk

• Dien een landingspagina in met alle belangrijke elementen van uw product en zorg ervoor dat deze gegevens overeenkomen met wat u heeft ingediend via uw productgegevens. Deze elementen zijn onder meer: titel, beschrijving, afbeelding, prijs, valuta, beschikbaarheid en een knop Kopen. De titel, beschrijving en afbeeldingen hoeven niet altijd identiek te zijn aan de inhoud in uw productgegevens, maar moeten wel verwijzen naar hetzelfde product.
  • Elk product in uw productgegevens moet het belangrijkste product zijn op de landingspagina waaraan het is gekoppeld. Als uw landingspagina meerdere producten bevat, zoals varianten of vergelijkbare artikelen, moet het product in uw productgegevens het hoofdartikel zijn. Categoriepagina's of zoekpagina's zijn bijvoorbeeld niet toegestaan.
  • Zet de productprijs duidelijk op de landingspagina. De prijs moet goed zichtbaar zijn en overeenkomen met uw productgegevens. Als uw landingspagina meerdere prijzen bevat, zoals andere varianten, de oorspronkelijke valuta of promotieprijzen, moeten de aanvullende prijzen duidelijk te onderscheiden zijn van de geadverteerde basisprijs. Meer informatie over het kenmerk prijs [price]

• Vermijd indelingen die belangrijke elementen van de pagina verbergen. Een pop-up of downloadbanner mag bijvoorbeeld niet over belangrijke informatie heen worden geplaatst.
  • Gebruik wettelijk verplichte omleidingen. Voor bepaalde producten kunnen de lokale wetten vereisen dat uw klanten naar een aparte pagina worden gestuurd voordat ze op uw landingspagina terechtkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u hun leeftijd moet verifiëren voordat ze toegang krijgen tot uw site. Als gebruikers voorbij deze pagina zijn, moet uw landingspagina voldoen aan dezelfde richtlijnen die hier zijn beschreven. Als u op uw landingspagina's pop-ups toont waarin gebruikers zich bijvoorbeeld kunnen aanmelden voor nieuwsbrieven of een taalvoorkeur kunnen instellen, moet u zorgen dat deze vensters kunnen worden gesloten en geen productgegevens aan het oog onttrekken.

• Zorg ervoor dat uw landingspagina's altijd overeenkomen met uw producten. Toon een product op uw landingspagina dat in grote lijnen identiek is aan het product in uw productgegevens. Dit ongeacht het apparaat, de browser, de locatie en de cookies van de gebruiker, uw keuzes voor advertentietargeting of andere overwegingen.

Zorg voor een consistente gebruikerservaring

Voorbeeld

Stel dat u meubels verkoopt in de Verenigde Staten. U target de Verenigde Staten in uw advertentiecampagne, u dient prijzen in Amerikaanse dollars in en u gebruikt Engels voor uw productgegevens.

U heeft een advertentie voor een zitbank. Als uw landingspagina vanuit Duitsland wordt bezocht, moet dezelfde bank op de pagina staan, inclusief de belangrijkste elementen van het product.

De landingspagina moet in ieder geval:

• Een afbeelding van de bank weergeven
  • Een knop Kopen bevatten
  • Dezelfde beschikbaarheid en prijs gebruiken
  • De Engelse taal gebruiken
  • Amerikaanse dollars (USD) gebruiken
  • Zorg ervoor dat de content op uw landingspagina op alle locaties consistent is.
    • Opmerking: De vereisten voor stabiele landingspagina's zijn alleen van toepassing op gebruikers die via Shopping-advertenties uw website hebben bereikt, en niet via andere verkeersbronnen zoals organische zoekresultaten of tekstadvertenties.
  • Gebruik dezelfde taal als in uw productgegevens. Zelfs als in uw doelland meerdere talen worden ondersteund, moet het product op uw website worden getoond in dezelfde taal waarin u de productgegevens heeft ingediend. Als u bijvoorbeeld Canada target, kunt u de productgegevens niet in het Engels opgeven en uw landingspagina in het Frans weergeven. Meer informatie over ondersteunde talen en valuta's
  • Geef de prijs weer in de valuta van de productgegevens. Gebruik altijd de valuta die u ook voor uw productgegevens op uw landingspagina gebruikt. Als u geen specifieke valuta op uw landingspagina ondersteunt, maar u wilt adverteren in een land dat alleen deze valuta accepteert, kunt u valutaconversie gebruiken. Google kan dan een automatische conversie uitvoeren en de prijs in uw advertenties tonen in zowel de valuta van uw productgegevens als de valuta van het doelland. Meer informatie over valutaconversie
  • Geef dezelfde prijs weer in het hele doelland, tenzij er regionale beschikbaarheid en prijzen beschikbaar zijn in dat land.
  • Zorg dat de beschikbaarheid overeenkomt met uw productgegevens. Klanten moeten uw producten aan een winkelwagen kunnen toevoegen en u moet uw producten aan een klant kunnen leveren. Als een product op uw landingspagina bijvoorbeeld niet meer op voorraad is, moet u ook het kenmerk beschikbaarheid [availability] in uw productgegevens updaten. Zo voorkomt u dat gebruikers een product proberen te kopen dat u niet op voorraad heeft.
  • Zorg dat de beschikbaarheidsdatum overeenkomt met uw productgegevens en dat deze duidelijk op de landingspagina van het product staat. Als het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] voor een product bijvoorbeeld is ingesteld op 2023-05-06T13:00-0800, zet u '6 mei 2023' op de landingspagina van het product op uw website. Als u de exacte beschikbaarheidsdatum niet weet, voegt u een geschatte datum toe (bijvoorbeeld 'mei 2023').
  • Zorg ervoor dat de staat van uw product overeenkomt met uw productgegevens. Als een product op uw landingspagina bijvoorbeeld wordt aangeduid als gebruikt, moet u dat ook aangeven met de waarde used voor het kenmerk staat [condition].
  • Voldoe aan de plaatselijke regelgeving voor alle prijzen en andere informatie die u opgeeft en toont.

Zorg ervoor dat uw pagina's correct werken

• Zorg ervoor dat uw landingspagina live is en niet in aanbouw, en voorkom dat er een fout wordt weergegeven, zoals een 404-fout. Als u aan uw landingspagina wilt werken terwijl uw Shopping-advertenties al lopen, volg dan de praktische tips voor onderhoud van de landingspagina of een geplande onderbreking van de site.
  • Gebruik een landingspagina en geen bestand of e-mail. Link niet naar een afbeelding, audiobestand, video, document of pdf.
  • Gebruik een mobiele landingspagina voor mobiele apparaten en tablets. Vermijd ontwerpelementen die mogelijk niet correct werken op mobiele apparaten, zoals Flash, Silverlight of ActiveX.
  • Laat mensen de terugknop gebruiken om terug te keren naar uw advertentie. Zorg ervoor dat gebruikers op de terugknop in hun browser kunnen klikken om terug te keren naar de pagina waar ze op uw advertentie hebben geklikt.
  • Link alleen naar het domein van uw Merchant Center-account. Leid mensen niet om naar websites buiten het domein dat u heeft geclaimd in uw Merchant Center-account.

Best practices

• Selecteer vooraf de juiste productvariant in de URL van uw landingspagina. Als uw product varianten heeft (bijvoorbeeld kleur, maat, patroon, materiaal of andere aanpassingen), moet u de variant die overeenkomt met de productgegevens standaard op uw landingspagina tonen.
  • Voeg productinformatie toe aan statische HTML (HTTP-reactie). Neem waar mogelijk productinformatie, met name prijs en beschikbaarheid, op in de HTTP-reactie. Hierdoor hoeven we geen informatie op te halen om de webpagina weer te geven en wordt uw server minder belast. U kunt uw productgegevens regelmatig updaten met de opgeslagen bronnen op uw server. Zo verbetert u de kwaliteit van de gebruikerservaring en de prestaties van uw producten.
  • Gebruik gestructureerde gegevens van schema.org om de prijs, beschikbaarheid en unieke product-ID's aan te geven, zoals het GTIN, merk en MPN. Als u met gestructureerde gegevensopmaak werkt, kan ons systeem actuele informatie rechtstreeks van uw website ophalen. Ook als uw website gebruikmaakt van gestructureerde gegevens, gelden de vereisten voor de prijs, beschikbaarheid, valuta en staat. Meer informatie over gestructureerde gegevensopmaak
  • Stel automatische artikelupdates in om niet-overeenkomende prijs- en beschikbaarheidsgegevens te voorkomen. Automatische artikelupdates gebruiken gestructureerde gegevens om u te helpen nauwkeurige content in uw Shopping-advertenties te leveren zodat uw producten goedgekeurd blijven.
  • Gebruik het kenmerk mobiele link [mobile_link] samen met het kenmerk link [link] om afzonderlijke landingspagina's voor mobiele apparaten te gebruiken. Meer informatie over het kenmerk mobiele link [mobile_link]
  • Volg verkeer van uw Shopping-advertenties met het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] en Google Ads-trackingtemplates. Gebruik de parameters {ifmobile:value} en {ifnotmobile:value} om onderscheid te maken tussen landingspagina's die wel en niet geschikt zijn voor mobiele apparaten of om onderscheid te maken tussen tracking van mobiele en niet-mobiele advertenties. Meer informatie over hoe u tracking instelt met ValueTrack-parameters
  • Gebruik zo min mogelijk omleidingen. Omleidingen leiden tot meer tijd tussen het moment dat iemand op uw advertentie klikt en het moment dat uw landingspagina is geladen. Lange laadtijden kunnen storend zijn en ervoor zorgen dat Google geen informatie van uw website kan ophalen.

Aanvullende richtlijnen

Lees voor de onderstaande producttypen elke sectie door en volg de richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw landingspagina's de beste aankoopervaring voor uw klanten opleveren. In uw Merchant Center-account krijgt u een melding als er problemen of afkeuringen zijn.

Producten die in bulk worden verkocht

• Geef op uw landingspagina de totaalprijs op voor het minimale aantal artikelen dat moet worden gekocht of de prijs per eenheid en de minimale hoeveelheid. De minimale hoeveelheid vermenigvuldigd met de eenheidsprijs moet overeenkomen met de prijs die u in uw productgegevens heeft ingediend.

Softwareabonnementen

• Toon elke variant van een abonnement op een aparte landingspagina. Als uw software bijvoorbeeld 3 versies heeft (basis, premium en zakelijk), moet elke versie een eigen landingspagina hebben.
  • Geef de prijs voor de hele duur van het softwareabonnement (minimaal één jaar) duidelijk weer en selecteer deze vooraf.
  • Vermeld duidelijk in uw voorwaarden voor verlenging en annulering:
    • of het product na een vaste termijn afloopt of dat het automatisch wordt verlengd;
    • wat de annuleringsmogelijkheden zijn;
    • onder welke omstandigheden de automatische verlenging plaatsvindt aan het einde van de duur van het vooruitbetaalde abonnement.

Meer informatie over vereisten en best practices voor adverteren met softwareabonnementen

Mobiele telefoons of tablets

• Selecteer telefoonvarianten vooraf met URL-parameters. Wanneer op dezelfde landingspagina meerdere telefoonvarianten kunnen worden geselecteerd, kunt u de URL's zo instellen dat de juiste landingspagina wordt getoond aan klanten. Varianten zijn bijvoorbeeld kleuropties, geheugen en prijsmodellen. Opmerking: URL-parameters zijn niet vereist, maar ze zijn nuttig als u gebruikers naar de juiste pagina wilt leiden.
  • Gebruik de juiste gestructureerde gegevens als u varianten toont. Met gestructureerde gegevens voor varianten kunt u ervoor zorgen dat uw landingspagina correct wordt gecrawld.
Opmerking: Gestructureerde gegevens zijn niet vereist, maar maken het wel makkelijker om productgegevens actueel te houden.

Meer informatie over vereisten en best practices voor adverteren met mobiele telefoons