In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Deelnamecriteria en beleidsregels

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel vindt u meer informatie over waar de promotiefunctie beschikbaar is, over deelnamecriteria en het programmabeleid.

Gebruik promoties om te benadrukken wat het voordeel van uw winkel is wanneer kopers besluiten waar ze een aankoop doen. Kopers kunnen kennis nemen van uw online promoties op verschillende Google-services voor Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen, waaronder Google Zoeken, het tabblad Shopping en Chrome. Promoties kunnen ook worden toegepast op wereldwijde aanbiedingen en op aanbiedingen met regionale beschikbaarheid en prijzen (alleen beschikbaar in de VS).

Beschikbaarheid

Promoties zijn beschikbaar voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen in de volgende landen: Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Japan, Korea, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Promoties worden automatisch aangezet voor alle in aanmerking komende accounts. Als de kaart Promoties (op de pagina Programma's beheren) in Merchant Center niet aanstaat, vult u het interesseformulier in om een inschrijvingsverzoek in te dienen.

Opmerking: U heeft een Google Merchant Center-account met een actieve productfeed nodig om het formulier in te vullen. Meer informatie over hoe u uw accounts configureert

Deelnamecriteria

Als u promoties wilt gebruiken, moeten deze aan de volgende criteria voldoen:

• De promotie kan bij het betalen of op het moment van aankoop worden ingewisseld
  • De promotie verloopt binnen 6 maanden (183 dagen) vanaf de datum waarop de promotie begint
  • De promotie voldoet aan het promotiebeleid en de redactionele vereisten

U moet ook promotietypen maken die geschikt zijn voor iedereen die winkelt op Google.

Promotietypen die zijn toegestaan

U kunt de volgende promotietypen gebruiken:

Promotie Type Aanvullende informatie

Kortingen

€ korting of % korting De kortingen moeten minstens € 5 of 5% zijn
x% korting, maximale korting € y N.v.t.
€ x korting bij € 50+, € y korting bij € 100 of € z korting bij € 150 Het gebruik van kortingsniveaus is toegestaan
x% tot y% korting Minimum kortingen (zoals het minimaal bespaarde bedrag of percentage) moeten worden vermeld
2 voor de prijs van 1 of koop er 1 en krijg de 2e met x% korting N.v.t.
€ x cashback of € x geld terug Moet worden getoond bij de winkelwagen of bij het betalen
Gratis geschenken Gratis artikel Het cadeau moet duidelijk worden beschreven en het artikel mag geen sample of testartikel zijn
Cadeaukaart ter waarde van € x bij aankoop De titel moet duidelijk de waarde van de cadeaukaart bevatten en de cadeaukaart moet uit uw eigen winkel komen
Verzendkosten Geen verzendkosten

Moet een geldige inwisselcode hebben

Uitzondering: Geen inwisselcode nodig in combinatie met een andere toegestane promotie (bijvoorbeeld gratis verzending + 10% korting).

Promotietypen die niet zijn toegestaan

U kunt de volgende promotietypen niet gebruiken:

Promotie Type Aanvullende informatie

Vage kortingen

Tot y% korting of 'bespaar tot x' De minimum korting moet worden vermeld
x% cashback of beloningspunten terug

Cashbacks in procenten en beloningspunten zijn niet toegestaan.

Uitzondering: Indien gecombineerd met een toegestane promotie

Met te veel beperkingen Alle promoties zijn beperkt tot een deel van de kopers (bijvoorbeeld korting op militairen, verjaardagen, PayPal-gebruikers en andere producten). N.v.t.
Anders Kortingen mogen nog niet in de prijs zijn verwerkt op de productlandingspagina N.v.t.
Kortingen voor verzending zonder inwisselcode en niet gecombineerd met een toegestane promotie N.v.t.
Promoties die langer dan 6 maanden duren N.v.t.
Opmerking: Er geldt geen limiet meer voor het aantal lopende promoties. De eerdere limiet van 500 is verwijderd.

Beleid

Het beleid van Google bevat belangrijke richtlijnen voor verkopers die deelnemen aan promoties. Lees de redactionele vereisten en het beleid om te weten wat er van u wordt verwacht. Google keurt promoties af die niet aan deze vereisten en beleidsregels voldoen.