I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide för lokalt lager

Registrera och skicka in lokala flöden

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Det här är steg 5c i introduktionsguiden för lokala lager.

I den här artikeln får du veta hur du skickar in produktinformation till Google via Merchant Center-kontot.

Om du vill skicka produktdata via API kan du läsa mer om Google Content API.

Steg 1: Registrera flöden

Första gången du skickar ett flöde till Merchant Center måste du registrera det. Du behöver bara utföra registreringsprocessen en gång per flöde. Följ de här stegen för att registrera ett flöde. Läs mer om att skicka in data via API.

Det finns två typer av lokala flöden:

Flöde Typ Funktion
Produkter Primärt Vi får en lista över de varor du säljer i butiken med attribut som beskriver dem. Det här flödet kan innehålla annan information. Det beror på om varan endast är tillgänglig i butik eller om den finns både i butik och online.
Lokalt produktlager Tillägg Visar hur många av dina produkter som är till salu, i vilka av dina butiker de finns och till vilket pris.
Produktflödet måste vara registrerat som ett primärt flöde.

Steg 2: Ladda upp flöden

När du har registrerat flödet kan du ladda upp data till Merchant Center. Vi rekommenderar att du skapar ett uppladdningsschema, så att din data skickas automatiskt. Läs mer om tillgängliga uppladdningsmetoder.

Viktigt! Om du skickar in en fil som bara innehåller rubriker till det lokala produktflödet eller lagerflödet för lokala produkter (om du laddar upp ett tomt flöde utan produkt- eller butiksinformation) visas inga lokala varor.

Uppladdningsfrekvens

Alla dataflöden för annonser för lokala butikslager ska laddas upp så ofta som möjligt, så att alla uppgifter är uppdaterade och stämmer. Vi rekommenderar minst följande frekvens för varje flöde:

Flöde

Rekommenderad lägsta uppladdningsfrekvens

Produkter

Minst en gång per dag. Observera att datan upphör att gälla efter 30 dagar.

Lokalt produktlager

Minst en gång om dagen. Kan skickas flera gånger per dag för att uppdatera enskilda lagersegment. Om du vill kunna skicka ditt lagerflöde för lokala produkter flera gånger om dagen kontaktar du vårt supportteam med det här formuläret. Data för lokalt lager för en butik upphör efter 14 dagar efter den senaste uppdateringen av ett attribut för den aktuella butiken.

Tips! Kontrollera datamappningen mellan olika flöden och se till att allt fungerar som det ska.

Du bör också uppdatera butiksinformationen i företagsprofilerna när en ny butik öppnar, en befintlig butik stänger, ändrar sina öppettider eller när någon annan viktig information ändras.