Lokal produktdataspecifikation

Använd den här specifikationen för att formatera din produktinformation för att visa lokala produkter på Google. Skicka in din produktdata i rätt format. Det gör att du kan skapa framgångsrika annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser.

Produktinformationen du skickar in med attributen nedan utgör grunden för dina annonser och lokala gratisannonser. Se till att allt du skickar in håller den kvalitet som du vill presentera för kunderna.

I den här artikeln finns en lista med alla attribut du kan ange i produktflödet om du vill använda annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser.

Primära flöden

Om du vill använda ett befintligt primärt flöde som inte har aktiverats för annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser behöver du aktivera det lokala tillägget och välja dina destinationer. Så här aktiverar du lokala destinationer:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter.
  3. Klicka på Flöden.
  4. Välj det primära flödet du vill ändra.
  5. Lägg till annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser som destination för alla länder och språk i det här flödet
Obs! Om du skickar in separata primära flöden för onlineerbjudanden (Shopping-annonser och gratis produktannonser) och lokala erbjudanden, bör du se till att du inte skickar in samma produkter i båda flödena.

Google rekommenderar att du skickar in alla produkter i ett enda flöde för både annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser. För nyskapade flöden kan alla tillämpliga flödesdestinationer väljas när flödet skapas. Läs mer om hur du skapar ett primärt flöde. För befintliga flöden kan du använda primära flödesinställningar för att välja annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser som ytterligare destinationer. Om du behöver utesluta produkter från Shopping-annonser eller annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser kan du använda attributet uteslutna destinationer [excluded_destination]. Läs mer om uteslutna destinationer

Om du har ett äldre produktflöde som skapades före den 3 oktober 2019 gäller inte det här för dig och du kan fortsätta att skicka in erbjudanden i separata flöden.

Skicka in ett primärt flöde

Filtyp: Du kan antingen använda en textfil med avgränsning (rekommenderas), XML eller API.

Registrera ett nytt flöde: Följ de vanliga stegen för att registrera ett nytt flöde.

Obs! Det kan ta upp till två dagar innan produkterna visas efter att du har skickat in dem.

Viktigt! Vissa attribut i produktdataspecifikationen innehåller mellanslag och understreck. Följ anvisningarna för din filtyp nedan för att vara säker på att du skickar attribut med rätt tecken och mellanslag:

Sammanfattning av attributkrav

Attribut Krav för inskickande

beskrivning [description]

id [id]

bildlänk [image_link]

titel [title]

Obligatoriskt för alla produkter du säljer i butiker.

GTIN [gtin]

Obligatoriskt för alla nya produkter som tilldelats GTIN-nummer av tillverkaren.

Valfritt (rekommenderas starkt) för alla andra produkter.

varumärke [brand]

Obligatoriskt för alla nya produkter (förutom filmer, böcker och skivbolagsinspelningar).

Valfritt för alla andra produkter.

skick [condition]

Obligatoriskt om produkten är begagnad eller restaurerad.

Valfritt för nya produkter.

energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class]

lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class]

högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class]

Obligatoriskt om dina produkter riktar sig till någon av EU:s medlemsstater, Förenade kungariket eller Schweiz.

Valfritt om dina produkter inte riktar sig till någon av EU:s medlemsstater, Förenade kungariket eller Schweiz.

uteslutna destinationer [excluded_destination]

Rekommenderas om du använder ett enda primärt flöde för att skicka in produktdata för både onlineerbjudanden och lokala erbjudanden.

Använd det här attributet för att utesluta produkter som inte säljs i butiker från att visas i dina annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser.

GTIN [gtin]

artikelnummer [mpn]

varumärke [brand]

Valfri

Om du använder ett äldre lokalt produktflöde för att skicka in produktdata för lokala erbjudanden kan du använda dessa attribut för att matcha de produkter du säljer både online och i butik i produktflödet och det lokala produktflödet. Du kan välja mellan två alternativ:

Om du använder några unika produktkoder för matchning måste du lägga till skick [condition] i det här flödet.

pris [price]

försäljningspris [sale_price]

giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date]

Mått för enhetspris [unit_pricing_measure]

Basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure]

Valfritt. Pris [price], försäljningspris [sale_price] och giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] måste skickas på butiksnivå i ditt lagerflöde för lokala produkter.

Obligatorisk. Mått för enhetspris [unit_pricing_measure] och basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] är obligatoriska när lokala lagar eller föreskrifter kräver det.

Priset måste anges i det lokala produktflödet om du implementerar funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).

pickup_method [hämtningsmetod]

pickup_SLA [hämtningsavtal]

länk för hämtning i butik [pickup_link_template]

mobillänk för hämtning i butik [mobile_pickup_link_template]

Vill du tillåta att kunder köper produkter online och hämtar dem i butik måste du lägga till de här fyra attributen.

Hämtningsmetod [pickup_method] och hämtningsavtal [pickup_SLA] kan även skickas på butiksnivå i ditt lagerflöde för lokala produkter.

Länk för hämtning i butik [pickup_link_template] och mobillänk för hämtning i butik [mobile_pickup_link_template] kan endast läggas till i ditt primära flöde.

Läs mer om hämtning i dag, hämtning senare för annonser för lokala butikslager och hämtning senare för Shopping-annonser.

länk [link]

link_template [länkmall]

mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template]

ads-omdirigering [ads_redirect]

Valfritt om du vill delta i ett lokalt skyltfönster hos säljaren.

Länk [link] krävs för lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).

Länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] krävs för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig).

Mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template] och ads-omdirigering [ads_redirect] är valfria.

Viktigt! (endast för XML) Om du uppdaterar ditt Merchant Center-flöde i XML för något av attributen som visas nedan måste du lägga till namnområdesdeklarationen för Google Merchant Center. Annars kanske ditt flöde inte behandlas korrekt.

Obligatoriska identifieringsattribut

De här attributen ger grundläggande information om dina produkter och är obligatoriska för alla varor:

id [id] – En varuidentifierare

Id:t för varje vara måste vara unikt för alla butiker och får inte återanvändas mellan olika flöden av samma typ för samma land på samma språk.

Användning: Obligatoriskt för alla varor i flödet.

Typ Sträng
Text-/tabbavgränsat exempel 421486
XML-exempel <g:id>421486</g:id>

Obs!

• Inledande och avslutande blanksteg och radbrytningar (0x0D) tas bort.
  • Varje sekvens med radbrytning (0x0D) och blankstegstecken (Unicode-tecken med blankstegsegenskap) ersätts med ett enda blanksteg (0x20).
  • Endast giltiga unicode-tecken får användas, vilket utesluter följande tecken:
    • kontrolltecken (förutom radbrytning 0x0D)
    • funktionstecken
    • tecken i privata områden
    • surrogatpar
    • ej tilldelade kodpunkter (särskilt kodpunkter som är större än 0x10FFFF)
  • När en vara väl har skickats in får dess id inte ändras när du uppdaterar dataflödet eller senare användas för en annan produkt.
  • Om du använder id för Shopping-kampanjer rekommenderar vi att du bara använder små bokstäver eller tecken som inte är skiftlägeskänsliga.
titel [title] – Varans titel

Namnet på varan. Google rekommenderar att du tar med egenskaper (som färg eller varumärke) i titeln så att det blir lättare att skilja varan från andra produkter. Om det finns en matchning kan Google använda onlinevaran eller data från Google Catalog.

Användning: Obligatoriskt för alla varor i flödet.

Typ Text (sträng), under 70 tecken
Text-/tabbavgränsat exempel Netgear ReadyNAS Duo
XML-exempel <g:title>Netgear ReadyNAS Duo</g:title>

Obs!

• Följ våra riktlinjer för annonstext noga. Inkludera till exempel inte reklamtext såsom ”Fri frakt” och använd inte versaler.
  • För produktvarianter måste du ta med varianternas gemensamma titel. Om ”Pikétröja för män” till exempel finns i rött och blått kan du använda någon av följande titlar:
    • Pikétröja för män (kan användas för båda varianterna)
    • Pikétröja för män: röd (för den röda tröjan)
    • Pikétröja för män: blå (för den blå tröjan)
beskrivning [description] – Beskrivning av varan

Inkludera endast information som är relevant för produkten. Beskriv de mest relevanta attributen, till exempel storlek, material, avsedd åldersgrupp, särdrag eller andra tekniska specifikationer. Du bör också ange information om produktens visuella attribut (till exempel form, mönster, struktur och design) eftersom vi kan använda den för att hitta din produkt.

Vi rekommenderar att du skickar ca 500 till 1 000 tecken, men du kan skicka in upp till 5 000 tecken. Beskrivningarna bör följa gängse grammatiska regler och avslutas med ett skiljetecken.

Användning: Obligatoriskt för alla varor i flödet.

Typ Text
Teckenbegränsning 5 000
Text (TSV) Mörkröda, extra stora lakan tillverkade av 100 % vävd polyester med en trådtäthet på 300. Setet innehåller ett dra-på-lakan, ett underlakan och två standardörngott. Maskintvättbara; extra djupa formsydda hörn.
XML (flöden) <description>Mörkröda, extra stora lakan tillverkade av 100 % vävd polyester med en trådtäthet på 300. Setet innehåller ett dra-på-lakan, ett underlakan och två standardörngott. Maskintvättbara; extra djupa formsydda hörn.</description>

Obs!

• Var noga med att följa Googles riktlinjer för annonstext. Du får till exempel inte inkludera kampanjtext som ”fri frakt”, du får inte använda versaler och du får heller inte inkludera en beskrivning av ditt varumärke eller företag.
  • Beskrivningar får inte heller innehålla följande information:
    • länkar till din butik eller andra webbplatser
    • fakturerings-, betalnings- eller försäljningsinformation
    • hänvisningar till interna kategoriseringssystem, till exempel: Leksaker och spel > Leksaker > Dockor
    • jämförelser med produkter från andra tillverkare, till exempel ”ännu bättre/snabbare/större än X”
    • information om andra produkter, tillbehör eller liknande varor.
bildlänk [image_link] – Webbadress till en bild på varan

Det här är webbadressen till produktens huvudbild, som är den första bilden kunderna ser på produktsidorna.

Om du har flera olika bilder på produkten skickar du in huvudbilden med det här attributet och tar med alla andra bilder under attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Bildstorlek:

• Skicka in den största produktbilden du har. Den ska vara i fullstorlek och ha så hög upplösning som möjligt, men filstorleken får inte vara mer än 16 MB.
  • Rekommenderad bildstorlek är minst 800 × 800 pixlar.
  • För kläder måste bilderna vara minst 250 × 250 pixlar och inte mer än 64 megapixlar. För alla andra produkter måste bilderna vara minst 100 × 100 pixlar och inte större än 64 megapixlar.
  • Ändra inte storleken på bilderna och skicka inte miniatyrer. Vi rekommenderar att produkten använder mellan 75–90 % av den fullständiga bilden.

Användning: Obligatoriskt för alla varor i flödet.

Typ Webbadress (måste börja med http:// eller https://)
Teckenbegränsning 2 000
Text (TSV) http://www.example.com/image1.jpg
XML (flöden) <g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg
</g:image_link>

Genom att uppfylla kraven och rekommendationerna nedan kan du förbättra kundernas shoppingupplevelse.

Krav:

• Om du inte har en bild på varan kan du inte skicka in den.
  • Följande typer av bilder är inte heller tillåtna:
    • Platshållare eller felaktiga produktbilder
    • Allmänna bilder, grafik eller illustrationer som inte visar den faktiska produkten, med undantag för produkter i kategorierna 'Metallprodukter' (632) och 'Fordon och delar' (888) där grafik och/eller illustrationer av produkten tillåts.
    • Enfärgsbilder som bara består av en kvadrat i en färg, förutom för produkter i kategorierna 'Fordonsfärg' (3812), 'Hobbyfärg, bläck och lasyr' (505378), och 'Målarvaror' (503740).
    • Bilder som innehåller reklamelement (till exempel uppmaningar som ”köp”, tjänsterelaterad information som förlängd garanti, fri frakt, prisinformation, reklamadjektiv som ”bäst, billig”, skick eller kompatibilitet som ny, tvådelad, anpassningsbar) eller namn och/eller logotyper för säljare, oavsett om de ovan nämnda elementen är överlagrade över produkten. Det gäller även vattenmärken med reklamelement eller namn och/eller logotyper för säljare.
    • Bilder med innehåll som blockerar (till exempel vattenstämplar, varumärken och/eller logotyper) som överlagrar produkten som säljs.
    • Bilder som innehåller ramar.
    • Bilder på ett paket som inte visar hela paketet.
    • Bilder på multipack som inte visar en enstaka enhet av produkten.
    • Målsidor utan bild eller med platshållarbilder som inte visar den faktiska produkten är inte heller tillåtna.
  • Se till att bilden du visar för varje vara matchar värdena som anges med attributen färg [color], mönster [pattern] och material [material], annars kanske varan inte blir godkänd.

Rekommendationer:

• Om du inte har bilder så att du kan skicka in dina varor som varianter kan du ange produktvarianterna som en enda vara med flera värden för variantattributen och skicka in den bild du har.
  • Bilden måste ge en korrekt bild av produkten och bör inte ha någon eller endast minimal produktstaging.
  • För varianter som baseras på färg måste varje enskild variant som du skickar in ha en bild som visar produkten i en enda färg.
  • Huvudbilden ska ha en enfärgad vit, grå eller ljus bakgrund.
  • Produktens huvudbild bör innehålla en huvudsaklig och/eller tydlig bild av produkten som säljs. Ytterligare bilder på produkten från andra vinklar (annat än vinkeln i huvudbilden) skickas in under attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Formatering:

• Följande bildformat stöds: icke-animerad GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) och TIFF (.tif/.tiff). Filnamnstilläggen för dessa bilder bör motsvara respektive format.
  • De URL-protokoll som accepteras är http och https. Alla symboler i bildadressen måste ersättas med URL-kodade enheter (till exempel komma = %2C).
  • Google rekommenderar att du skickar stabila webbadresser för dina bilder och endast uppdaterar webbadressen om den faktiska bilden av produkten har ändrats. Det är särskilt viktigt om du använder ett nätverk för innehållsleverans som värd för bilder, och det garanterar att Google kan genomsöka dina bilder på rätt sätt.

Beskärning:

Vi kanske automatiskt beskär din bild så att fokus är på själva produkten. Kontakta oss om du vill välja bort den här funktionen.

skick [condition] – Varans skick eller tillstånd

Google tillåter marknadsföring av begagnade produkter av hög kvalitet. Google tillåter även marknadsföring av restaurerade produkter så länge de följer lokala lagar och förordningar och våra policyer.

Det finns bara tre giltiga värden:

• ny [new]: produkten är helt ny och har aldrig använts. Produkten ligger i oöppnad originalförpackning.
  • restaurerad [refurbished]: produkten har reparerats av ett proffs, är i skick ”som ny” och har garanti. Förpackningen kan vara originalförpackning eller inte. Det här kallas ibland för ”återtillverkad”.
  • begagnad [used]: använd det här värdet om ny eller restaurerad inte passar. Om produkten till exempel är använd, är en påfylld bläckpatron eller om originalförpackningen är öppnad eller saknas.

Användning: Obligatoriskt om produkten är begagnad eller restaurerad. Valfritt för nya produkter.

Typ Det finns bara tre giltiga värden:
  • ny [new]
  • restaurerad [refurbished]
  • begagnad [used]
Text (TSV)

begagnad

XML <g:condition>begagnad</g:condition>

Obs! Om du använder de engelska attributnamnen måste även attributvärdena vara på engelska.

GTIN [gtin] – Varans GTIN (Global Trade Item Number)

Använd attributet GTIN om du vill skicka GTIN-nummer (Global Trade Item Number) i något av följande format:

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12): 12-siffrigt nummer. 8-siffriga UPC-E-koder bör konverteras till 12-siffriga koder.
  • EAN (i Europa/GTIN-13): 13-siffrigt nummer.
  • JAN (i Japan/GTIN-13): 8- eller 13-siffrigt nummer.
  • ISBN (för böcker): 10- eller 13-siffrigt nummer. Om du har båda anger du bara det 13-siffriga numret. ISBN-10 är ett gammalt format som bör konverteras till ISBN-13.
  • ITF-14 (för flerpack/GTIN-14): 14-siffrigt nummer.
Användning Obligatoriskt för alla nya produkter som tilldelats GTIN-nummer av tillverkaren
Typ 8-, 12-, 13- eller 14-siffrigt nummer (UPC, EAN, JAN eller ISBN)
Teckenbegränsning 50
Text/tabbavgränsat 3234567890126
XML (flöden) <g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Obs!

• Vi godkänner bara giltiga GTIN-nummer enligt definitionen i den officiella GS1-valideringsguiden. Där anges följande krav:
    • Kontrollsiffran finns med och är korrekt.
    • GTIN-numret är inte begränsat (GS1-prefixintervallen 02, 04, 2).
    • GTIN-numret är inte en kupong (GS1-prefixintervallen 98–99).
varumärke [brand] – Varans varumärke

Användning: Obligatoriskt för alla nya produkter (förutom filmer, böcker och skivbolagsinspelningar). Valfritt för alla andra produkter.

Typ Text
Teckenbegränsning 70
Text (TSV) Acme
XML (flöden) <g:brand>Acme</g:brand>

Obs! Ange inte ditt butiksnamn som varumärke om du inte tillverkar produkten.

Obligatoriska attribut för energieffektivitetsklass (endast EU)

Attributen energienergieffektivitetsklass [energy_efficiency_class], lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class] och högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class] är valfria, men du kan behöva skicka in informationen i enlighet med lokala lagar eller föreskrifter. Om dina produkter till exempel riktar sig till någon av EU:s medlemsstater, Förenade kungariket eller Schweiz kontrollerar du de juridiska kraven för det i genomförandelagarna enligt EU-direktiv 2017/1369 samt alla andra gällande lokala lagar.

Energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class], lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class], högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class]

Med det här attributet kan du ange önskade värden för energieffektivitetsklass för din produkt.

Användning: Vi rekommenderar att du skickar in attributen energieffektivitetsklass, lägsta energieffektivitetsklass och högsta energieffektivitetsklass för tillämpliga produkter. Du kan behöva göra det för följande typer av produkter:

Kylskåp Ugnar
Frysar Varmvattenberedare
Tvättmaskiner Varmvattenbehållare
Torktumlare Luftkonditionerare
Kombinerad tvättmaskin och torktumlare Elektriska lampor
Vinförvaringsprodukter Armaturer
Diskmaskiner Tv-apparater
Typ

Godkända värden:

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
Text (TSV)

A+

XML-exempel <g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Viktigt!

Rekommenderade uteslutningsattribut

Obs! Följande attribut rekommenderas om du använder ett enda primärt flöde för att skicka in produktdata för både onlineerbjudanden och lokala erbjudanden som visas i annonser och gratis produktannonser.

Du kan använda attributet uteslutna destinationer [excluded_destination] för att utesluta produkter som inte är kvalificerade för en viss destination. Använd det för att kontrollera på vilka platser ditt innehåll kan visas. Till exempel kan du använda attributet om du vill att en produkt ska visas i en Shopping-annonskampanj men inte i lokala erbjudanden.

Användning: Rekommenderas om du vill förhindra att en produkt visas i vissa typer av annonser och produktinformation.

Värden som stöds:

Obs! Vissa av namnen på produktdestinationer har uppdaterats. Du kan tidigare ha skickat in följande värden som destinationer för dina produkter: Shopping Actions [Shopping Actions], Googles plattformar [Surfaces across Google], Googles lokala plattformar [Local surfaces across Google]. Dessa värden godkänns fortfarande, men vi rekommenderar att du uppdaterar dina produkter med de nya värdena för dessa destinationer: Köp på Google-annons [Buy_on_Google_listings], gratisannonser [free_listings] och lokala gratisannonser [free_local_listings].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Värden som stöds Shopping_ads, Buy_on_Google_listings, Display_ads, Local_inventory_ads, Free_listings, Free_local_listings
Upprepat fält Ja
Filformat Exempelvärde
Textflöden displayannonser [display_ads]
XML-flöden <g:excluded_destination>displayannonser [Display_ads]</g:excluded_destination>

Upprepade fält

Text

Om du vill utesluta flera destinationer behöver du ange attributet flera gånger, en gång för varje destination (rekommenderas). Exempel:

Produktdata för en ortopedisk hundsäng
Attribut Värde
titel [title] XXL ortopedisk hundsäng
undantagen destination [excluded_destination] displayannonser [display_ads]
undantagen destination [excluded_destination] Shopping-annonser [shopping_ads]
undantagen destination [excluded_destination] Köp på Google-annonser [buy_on_Google_listings]

Du kan också avgränsa varje destination med ett komma (,):

Display_ads, Shopping_ads, Buy_on_Google_listings

XML

Om du vill utesluta flera destinationer för ett XML-flöde anger du ett separat attribut för varje undantagen destination:

<g:excluded_destination>displayannonser [Display_ads]</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Shopping-annonser [Shopping_ads]</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Buy_on Google_Listings</g:excluded_destination>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Matcha attribut om du använder ett äldre lokalt produktflöde (valfritt)

Obs! Följande gäller endast om du använder ett äldre lokalt produktflöde.
matchnings-id [webitemid] – Matcha id:n online och lokalt

Om du inte kan matcha id-attributet [id] i det lokala produktflödet med id:t i produktflödet kan du använda matchnings-id för att matcha. I så fall anger du olika värden för id men samma värde för matchnings-id och id. Det ska alltid matcha id för eventuell motsvarande variant i produktflödet.

Eftersom matchnings-id bara används för matchning kan flera varor ha samma matchnings-id om de mappar till samma vara i produktflödet.

Användning: Rekommenderas för alla varor med olika id/SKU för onlineprodukter och lokala produkter.

Typ Text (sträng)
Text (TSV) WB1011
XML-exempel <g:webitemid>WB1011</g:webitemid>

Obs!

• Inledande och avslutande blanksteg och radbrytningar (0x0D) tas bort.
  • Varje sekvens med radbrytning (0x0D) och blankstegstecken (Unicode-tecken med blankstegsegenskap) ersätts med ett enda blanksteg (0x20).
  • Endast giltiga Unicode-tecken får användas, med undantag för följande tecken:
    • kontrolltecken (förutom radbrytning 0x0D)
    • funktionstecken
    • tecken i privata områden
    • surrogatpar
    • ej tilldelade kodpunkter (särskilt kodpunkter som är större än 0x10FFFF)
  • När en vara väl har skickats in får dess matchnings-id [webitemid] inte ändras när du uppdaterar dataflödet eller senare användas för en annan produkt.
GTIN [gtin] – Varans GTIN (Global Trade Item Number)

I det här attributet anger du dina produkters GTIN (Global Trade Item Numbers).

Användning: Om du säljer varorna både i butik och online och inte kan använda attributet id [id] för matchning ska du använda antingen matchnings-id [webitemid] eller unika produktkoder som matchande attribut.

Om du använder unika produktkoder för matchning måste du lägga till condition [skick] i flödet.

Typ Text (sträng)
Text (TSV) 0606449056822
XML-exempel <g:gtin>0606449056822</g:gtin>
artikelnummer [mpn] – Varans artikelnummer (MPN, Manufacturer Part Number)

Den här koden används av tillverkaren för att identifiera produkten. I synnerhet kombinationen av varumärke och MPN specificerar en produkt.

Användning: Om du säljer varorna både i butik och online och inte kan använda attributet id [id] för matchning ska du använda antingen matchnings-id [webitemid] eller unika produktkoder som matchande attribut.

Om du använder unika produktkoder för matchning måste du lägga till condition [skick] i flödet.

Typ Text (sträng)
Text (TSV) RND2150
XML-exempel <g:mpn>RND2150</g:mpn>
varumärke [brand] – Varans varumärke

Användning: Om du säljer produkterna både i butik och online och inte kan använda attributet id [id] för matchning ska du använda antingen matchnings-id [webitemid] eller unika produktkoder som matchande attribut.

Om du använder unika produktkoder för matchning måste du lägga till condition [skick] i flödet.

Typ Text (sträng)
Text (TSV) Netgear
XML-exempel <g:brand>Netgear</g:brand>

Klädprodukter

Klädprodukter kräver flera ytterligare attribut i det primära flödet.

varugrupp-id [item_group_id] – Gemensam identifierare för alla varianter av samma produkt

Alla varor som är varianter av samma produkt måste ha samma värde för varugrupp-id. Om du har en överordnad SKU som är gemensam för alla varianter av en produkt kan du ange det som värde för varugrupp-id.

Användning: Obligatoriskt för Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Tyskland, Japan och USA för alla varor med varianter som använder dessa detaljerade produktattribut: färg [color], storlek [size], mönster [pattern], material [material], åldersgrupp [age group], kön [gender], storlekstyp [size type] och storlekssystem [size system]. Rekommenderas för alla övriga länder.

Typ Alfanumerisk kod
Teckenbegränsning 50
Text (TSV) AB12345
XML (flöden) <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Viktigt!

• Attributet varugrupp-id [item_group_id] skiljer sig från attributet id [id]. Ett varugrupp-id har gemensamma värden för en variantgrupp, medan attributet id ska ha unika värden för en variantgrupp och för alla andra varor.
  • Värdena som anges för varugrupp-id ska vara unika för produkterna och endast delas av varor som är varianter av samma produkt.
  • Om du anger ett varugrupp-id söker vi automatiskt efter variantattribut. Om en vara använder varugrupp-id ser du till att varan har minst ett detaljerat produktattribut.
färg [color] – Varans färg

Det här attributet definierar den dominerande färgen för en vara. När en enskild artikel har flera färger kan du skicka upp till två ytterligare värden som accentfärger:

• Kombinera färgerna med / efter hur framträdande de är (den dominerande färgen först, därefter högst två accentfärger). Till exempel bör en svart sko med gröna detaljer ha färgvärdet svart/grön. I fråga om hårda varor i butiken, till exempel smycken eller träaccessoarer där ytskikt eller material är jämförbar med färg, kan ytskikts- eller materialnamnet lämnas i attributet färg [color] (exempelvis mahogny, rostfritt stål eller roséguld).
  • Om du använder XML måste du ange / med #47;

Användning: Obligatoriskt för alla produkter i en varugrupp där den enda skillnaden är färgen och för alla klädvaror i flöden riktade mot Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Tyskland, Japan och USA. Rekommenderas för alla produkter där färgen är ett viktigt, särskiljande attribut.

Typ Text
Teckenbegränsning 100
Text (TSV) Svart
XML (flöden) <g:color>Black</g:color>

Undvik följande:

• Färgvärden som innehåller siffror (t.ex. 0 2 4 6 8)
  • Färgvärden som innehåller icke-alfanumeriska tecken (till exempel #fff000).
  • Enstaka bokstavsfärgvärden (till exempel G) på latinska språk. Enstaka bokstavsfärgvärden med kinesiska, japanska och koreanska tecken (till exempel 红) godkänns.
  • Färgvärden som hänvisar till produkten eller produktbilden (till exempel ”se bild”).
  • Beskrivande värden som är ogiltiga färgnamn (till exempel flerfärgad, olika, variation, se bild, inte tillämpligt).
  • Långa färgvärden som överstiger 40 tecken.
  • Långa färgvärden som består av flera andra färger (till exempel RödRosaBlå). I stället:
    • Om du vill ange flera färger för en enskild vara (inte produktvarianter) anger du en primär färg samt eventuellt högst två sekundära färger, avgränsade med /. Ersätt till exempel RedPinkBlue med Red/Pink/Blue.
    • Om du vill ange flera färger för flera likartade varor (produktvarianter) skickar du in varorna som separata produkter, men med samma varugrupp-id och olika färgvärden.

Kommentar om ogiltiga inskickade varor:

• Om du skickar ett färgvärde som bryter mot de syntaktiska reglerna ovan, kan Google avvisa artikeln helt när du skickar in flödet.
  • Google kontrollerar regelbundet riktigheten i de attribut du skickar, inklusive färg. Om de angivna värdena visar sig vara felaktiga kan Google ta bort alla dina artiklar från Shopping-fliken.

Viktigt!

• Varuvarianter med olika färger eller färgkombinationer måste skickas in som separata varor, tillsammans med varugrupp-id.
  • Använd konsekventa namn på färgerna, både för olika varianter av samma produkt och mellan olika produkter inom samma kategori.
  • De värden du anger kanske visas för kunderna. Därför är det viktigt att du väljer värden de förstår.
storlek [size] – varans storlek

Det här attributet anger en produkts storlek. För varor inom kategorin Kläder och accessoarer går det även att skicka in attributen storlekstyp [size_type] och storlekssystem[size_system] om du vill ge mer storleksinformation.

• Ange bara ett attribut per vara. Om du anger flera storleksattribut för samma vara används bara det första. De övriga storleksattributen ignoreras och du får ett varningsmeddelande.

Användning: Obligatoriskt för alla produkter i en varugrupp som varierar efter storlek. Krävs för alla klädvaror i produktkategorierna Kläder och accessoarer > Kläder och Kläder och accessoarer > Skor i produktdata som är riktade mot Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Tyskland, Japan och USA. Rekommenderas för alla produkter där storleken är ett viktigt, särskiljande attribut.

Typ Text

Om du riktar in dig på USA kan du referera till listan med godkända värden (gäller bara USA)

För alla andra länder gäller exempelstorlekar.
Teckenbegränsning 100
Text (TSV) XL
XML (flöden) <g:size>XL</g:size>

Obs!

• Varuvarianter med olika storlekar eller storlekskombinationer måste skickas in som separata varor, tillsammans med värdet varugrupp-id. Läs mer om hur du skickar in klädprodukter.
  • Om storlekarna innehåller flera mått, går det att förenkla till ett nytt värde (t.ex. 16/34 lång för 16-tums kragstorlek, 34-tums ärmlängd och lång passform).
  • Använd konsekventa storleksvärden, både för olika varianter av samma produkt och mellan olika produkter inom samma kategori. Använd exempelvis S, M och L för t-shirts i olika storlekar, inte S, Medium och Lrg.
  • Du kan använda samma bild för storleksvarianter om specifika bilder inte är tillgängliga, men vi rekommenderar att attributet länk [link] leder till en sida som innehåller all information om varianten.
  • De värden du anger kanske visas för kunderna. Därför är det viktigt att du väljer värden de förstår.
  • Det går att ge ytterligare storleksinformation i textsträngen. Du kan till exempel ange ”3,5 barn” eller ”3,5 småbarn”.
  • Om varan har en storlek som passar alla, eller de flesta, kan du använda uttrycket ”en storlek”, ”OS”, ”en storlek passar alla”, ”OSFA”, ”en storlek passar de flesta” eller ”OSFM” i det här attributet.

Exempel på storleksvärden

Storleksvärden kan vara svåra att ange för olika typer av klädprodukter. Du måste inte tillhandahålla dessa exakta värden, men det kan vara till hjälp om du vill standardisera klädprodukternas storleksvärden. Det går även att använda attributen storlekstyp [size_type] och storlekssystem [size_system] om du vill ge mer information om produktstorlekarna.

Toppar, ytterkläder och klänningar

XXS, XS, S, M, L, XL, 1XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
00, 0, 02, 04, 06, 08, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Nederdelar

XXS, XS, S, M, L, XL, 1XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
00, 0, 02, 04, 06, 08, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34
23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44
För byxor: 24x30, 24x32, 24x34

Plus, små storlekar, stor, lång, innersömmar osv.

• När en vara tillhör en viss storleksgrupp, som plus, små storlekar, mammakläder eller stor och lång, använder du attributet storlekstyp [size_type].
  • När en vara inkluderar innersöm, överväg att använda det här storleksformatet: 30 kort, 30 normal, 30 lång.

Skor

• För USA: 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5, 8, 8.5, 9, 9.5, 10, 10.5, 11, 11.5, 12, 12.5, 13, 13.5, 14, 14.5, 15, 15.5, 16.
  • För Europa: 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45.
Obs! När en sko finns i olika breddstorlekar, rekommenderas indikationen: 9.5 M, 8 W, 12 N.
kön [gender] – Kön för varan

Användning: Obligatoriskt för alla produkter i en varugrupp som varierar efter kön och alla klädvaror i flöden som är riktade till Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Japan, Tyskland och USA. Rekommenderas för alla produkter där kön är ett viktigt, särskiljande attribut.

Format Det finns bara tre giltiga värden:
  • male (herr)
  • female (dam)
  • unisex (unisex)
Text (TSV) herr
XML (flöden) <g:gender>herr</g:gender>

Viktigt

• Om du använder de engelska attributnamnen måste även attributvärdena vara på engelska.
  • Det här attributet rekommenderas snarare än krävs för underkategorierna pins, slipsklämmor, armband, skoskydd, skosnören, sporrar och klockarmband i Kläder och accessoarer.
åldersgrupp [age_group] – Varans inriktade åldersgrupp

Använd attributet åldersgrupp till att ange varans demografi.

Användning: Obligatoriskt för alla produkter i en varugrupp som varierar efter åldersgrupp och alla klädvaror i flöden som är riktade mot Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Japan, Tyskland och USA. Rekommenderas för alla produkter för vilka åldersgrupp är ett viktigt, särskiljande attribut.

Format Det finns bara fem giltiga värden:
  • nyfödd [newborn]
  • spädbarn [infant]
  • småbarn [toddler]
  • barn [kids]
  • vuxen [adult]
Text (TSV) vuxen
XML (flöden) <g:age_group>adult</g:age_group>

Obs!

• Målgruppen för varje värde definieras enligt följande:
    • nyfödd [newborn]: upp till tre månader gammal. Storlekar för nyfödda identifieras ofta av åldersgruppen månad (0–3) och/eller värdet 'nyfödd' [newborn].
    • baby [infant]: mellan 3–12 månader gammal. Spädbarnsstorlekar identifieras ofta av åldersgruppen månad (3–12).
    • småbarn [toddler]: mellan 1–5 år gammal. Småbarnsstorlekar identifieras ofta av åldersgruppen månad (12–24) eller år (1–5).
    • barn [kids]: mellan 5–13 år gammal. Alla storlekar i den här åldersgruppen tillverkas för att passa barn i den här åldersgruppen.
    • vuxen [adult]: vanligtvis tonåringar eller äldre. Alla storlekar i den här åldersgruppen tillverkas för att passa en tonåring eller vuxen i den här åldersgruppen.
  • Om du använder de engelska attributnamnen måste även attributvärdena vara på engelska.
  • Det här attributet rekommenderas snarare än krävs för underkategorierna pins, slipsklämmor, armband, skoskydd, skosnören, sporrar och klockarmband i Kläder och accessoarer.
  • Om det inte tydligt framgår att en vara endast är för barn bör den definieras som vuxen [adult], eftersom endast ett värde får anges per vara.

Prisattribut (valfritt)

Det finns även valfria attribut som du kan skicka in om de gäller för dig.

pris [price] – Nationellt standardpris på varan

Om produktpriset är konsekvent för alla butiker använder du det här attributet för att ange standardpris. Skicka in det här priset om produktpriset är konsekvent för alla butiker eller om du använder funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).

Om du anger några butiksspecifika priser i lagerflödet för lokala produkter åsidosätts det här attributvärdet.

Om du implementerar funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande) måste prisattributen anges och stämma överens med priset på målsidan.

Obs! Google visar valutan för landet som butiken ligger i. Om valutan har angivits på varunivå ska du se till att den uppfyller ISO 4217-standarden.

Användning: Rekommenderas för alla varor.

Typ Pris (flytande)
Text (TSV) 299.99 USD
XML-exempel <g:price>299.99</g:price>
försäljningspris [sale_price] – Det annonserade nedsatta priset för varan

Använd det här attributet om du vill skicka in det annonserade försäljningspriset för varan.

Google rekommenderar att du skickar in attributet giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] för alla varor med försäljningspriser, eftersom det är det som avgör när försäljningspriset börjar gälla. Om du inte skickar in giltighetsdatum för försäljningspris gäller varans försäljningspris så länge det finns i flödet.

Användning: Rekommenderas för varor med nedsatt pris.

Typ Antal
Text (TSV) 249.99
XML-exempel <g:sale_price>249.99</g:sale_price>
giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] – Datumintervall när en vara har nedsatt pris

Används tillsammans med attributet försäljningspris [sale_price]. Det här attributet anger de datum då försäljningspriset gäller. Läs mer om definitioner av försäljningspris.

Obs! Tidszon är valfritt. Om du vill lägga till en tidszon tar du med + eller – antalet timmar och minuter före eller efter UTC-tid (till exempel: -08.00 för PST). Om det inte finns någon tidszon använder Google tidszonen UTC. Observera också att vi anger tid i 24-timmarsformat.
Typ Start- och slutdatum avgränsade med snedstreck (/). Startdatum i formatet (ÅÅÅÅ-MM-DD), följt av bokstaven ”T” (den tid på dygnet när försäljningspriset börjar gälla), följt av tidszonen för försäljningspriset, som anges enligt definitionen i den internationella standarden ISO 8601. Slutdatumet måste ha samma format. Om tidszonen inte anges används UTC.

Text (TSV)

UTC-exempel: 2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00
PST-exempel: 2021-07-19T09:00:00-08:00/2021-07-26T21:00:00-08:00
XML <g:sale_price_effective_date>2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00</g:sale_price_effective_date>

mått för enhetspris [unit_pricing_measure] – definierar mängd och mått för produkten.

Använd attributet mått för enhetspris [unit_pricing_measure] för att definiera mängd och mått för produkten. Det här värdet ger kunder en förståelse av den exakta kostnaden per enhet för produkten.

Användning: Valfritt för varje produkt, förutom när det krävs enligt lokala lagar eller föreskrifter.

Typ Positivt tal plus enhet
Text (TSV) 1.5 kg
XML-exempel <g:unit_pricing_measure>1.5 kg</g:unit_pricing_measure>

basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] – inkludera enheten för enhetspriset.

Produktens basmått för prissättning (t.ex. innebär 100 ml att priset baseras på 100 ml-enheter). Om du använder mått för enhetspris [unit_pricing_measure] kan du använda basmått för enhetspris för att inkludera enheten för enhetspriset. För att göra enhetspriserna mer jämförbara för alla annonser och lokala gratisannonser på en sida kan din visa ett annat basmått än det du anger här.
Användning: Valfritt förutom när det krävs enligt lokala lagar eller föreskrifter.
Typ Heltal + enhet
Text (TSV) 100 g
XML-exempel <g:unit_pricing_base_measure>100g</g:unit_pricing_base_measure>

Attribut för hämtning i butik (valfritt)

Du kan lyfta fram alternativet hämtning i butik genom att lägga till följande tre attribut i flödet. Lägg till dessa attribut i det primära flödet för varor som har värdet true i alla butiker (en kund kan till exempel hämta sin nya tv i valfri butik i landet).

hämtningsmetod [pickup_method] – Alternativ för hämtning i butik

Ange om hämtning i butik är tillgängligt för det här erbjudandet och om hämtningsalternativet ska visas som köp, reservera, butiksleverans eller erbjuds inte.

• köp [buy]: hela transaktionen sker online.
  • reservera [reserve]: varan reserveras online och transaktionen sker i butik.
  • butiksleverans [ship_to_store]: varan köps online och skickas till en lokal butik där kunden kan hämta den.
  • erbjuds inte [not_supported]: varan är inte tillgänglig för hämtning i butik.
Typ Text (sträng). Måste vara ett av de angivna värdena ovan.
Text (TSV) köp
XML-exempel <g:pickup_method>köp</g:pickup_method>
hämtningsavtal [pickup_SLA] – Tidsplan för varuhämtning i butik

Ange det beräknade datumet en beställning kan hämtas, i förhållande till när den gjordes.

• Samma dag [same_day]: anger att varan är tillgänglig för hämtning samma dag som beställningen görs, beroende på eventuella stopptider.
  • Nästa dag [next_day]: anger att varan är tillgänglig för hämtning dagen efter att beställningen gjorts.
  • 2 dagar [2-day]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om två dagar.
  • 3 dagar [3-day]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om tre dagar.
  • 4 dagar [4-day]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om fyra dagar.
  • 5 dagar [5-day]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om fem dagar.
  • 6 dagar [6-day]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om sex dagar.
  • 7 dagar [7-day]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om sju dagar.
  • Flera veckor [multi-week]: anger att varan skickas till en butik där kunden kan hämta varan om mer än en vecka.
Typ Text (sträng). Måste vara ett av de angivna värdena ovan.
Text (TSV) same_day
XML-exempel <g:pickup_sla>samma dag</g:pickup_sla>
länk för hämtning i butik [pickup_link_template]

När ditt konto har aktiverats för funktionen hämtning i butik och en kund klickar på en annons för ditt lokala butikslager skickas kunden till en målsida på din webbplats för produkten. Konfigurera målsidans webbadress med attributet länk för hämtning i butik.

Viktigt!

• Inkludera ValueTrack-parametern butikskod [store_code] om du använder funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig). Hur webbadressen är uppbyggd varierar mellan webbplatser. Butikskoder kan vara webbadressparametrar eller ingå i webbadressen.
  • Verifiera och gör anspråk på din webbadress och se till att den webbadress som finns registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i attributet länk för hämtning i butik [pickup_link_template]. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen får du veta här hur du löser problemet.
Typ Webbadress. (Måste börja med http:// eller https://.)
Text (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML-exempel <g:pickup_link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:pickup_link_template>
mobillänk för hämtning i butik – [mobile_pickup_link_template]

När kunder klickar på knappen för hämtning i butik, och hämtning i butik är aktiverat för ditt konto, skickas de till en viss målsida för produkten på din webbplats.

Med attributet mobillänk för hämtning i butik kan du inkludera en webbadress till en mobiloptimerad version av målsidan. Den mobila versionen visas för kunder på mobila enheter, till exempel telefoner eller surfplattor.

Viktigt!

Typ Webbadress. (Måste börja med http:// eller https://.)
Text (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML <g:mobile_pickup_link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:mobile_pickup_link_template>

Attribut för lokalt skyltfönster hos säljaren (valfritt)

Om du vill använda funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren lägger du till attributen ads-omdirigering [ads_redirect] och länk till lokalt skyltfönster hos säljaren[link_template] i det primära flödet. Du kan också lägga till det valfria attributet mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template]. Kunden ser då ett lokalt skyltfönster hos säljaren som är optimerat för mobila enheter och som spårar klick på mobila enheter.

länk [link]

Om ditt konto har aktiverats för lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande) och kunder klickar på din annons eller särskilda gratisannons skickas de till en målsida på din webbplats för produkten. Konfigurera målsidans webbadress med attributet länk [link].

Viktigt!

• Använd ditt verifierade domännamn.
  • Börja med http ellerhttps.
  • Använd en kodad webbadress som uppfyller kraven i RFC 2396 eller RFC 1738. Ett komma anges till exempel med koden ”%2C”.
  • Länka inte till en mellansidesannons såvida det inte krävs enligt lagen.
Typ Webbadress. (Måste börja med http:// eller https://.)
Text (TSV) http://mikemart.com/123
XML <g:link>http://mikemart.com/123</g:link>
länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template]

Om ditt konto har aktiverats för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) och kunder klickar på din annons eller gratisannons skickas de till en målsida på din webbplats för produkten. Konfigurera målsidans webbadress med attributet länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template].

Viktigt!

• Ange ValueTrack-parametern butikskod [store_code]. Hur webbadressen är uppbyggd varierar mellan webbplatser. Butikskoder kan vara webbadressparametrar eller ingå i webbadressen.
  • Verifiera och gör anspråk på din webbadress och se till att den webbadress som finns registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i länkmallen. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen får du veta här hur du löser problemet.
  • Ange bara spårningsparametrar för webbadress i ads-omdirigering [ads_redirect].
Typ Webbadress. (Måste börja med http:// eller https://.)
Text (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:link_template>

mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template]

Om ditt konto har aktiverats för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) och kunder klickar på din annons eller gratisannons skickas de till en målsida på din webbplats för produkten.

Med attributet mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template] kan du inkludera en webbadress till en mobiloptimerad version av målsidan. Den mobila versionen visas för kunder på mobila enheter, till exempel telefoner eller surfplattor.

Viktigt!

• Ange ValueTrack-parametern butikskod [store_code]. Hur webbadressen är uppbyggd varierar mellan webbplatser. Butikskoder kan vara webbadressparametrar eller ingå i webbadressen.
  • Verifiera och gör anspråk på din webbadress och se till att den webbadress som finns registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i attributet länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template]. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen får du veta här hur du löser problemet.
  • Ange bara spårningsparametrar för webbadress i ads-omdirigering [ads_redirect].
Typ Webbadress. (Måste börja med http:// eller https://.)
Text (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:mobile_link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:mobile_link_template>

ads-omdirigering [ads_redirect]

När kunder klickar på din annons, om du har aktiverat funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren för kontot, skickas de till en målsida för produkten på din webbplats.

Använd ads_omdirigering om du vill ställa in en webbadress med spårningsparametrar. De kan hjälpa dig att bättre förstå trafiken till målsidan.

Viktigt!

• Ange ValueTrack-parametern butikskod [store_code]. Hur webbadressen är uppbyggd varierar mellan webbplatser. Butikskoder kan vara webbadressparametrar eller ingå i webbadressen.
  • Verifiera och gör anspråk på din webbadress och se till att den webbadress som finns registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i länkmallen. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen får du veta här hur du löser problemet.
  • När du har ställt in det här attributet hänvisas kunder som klickar på din annons till adressen i attributet ads-omdirigering [ads_redirect] i stället för den du har ställt in i attributen länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] eller mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template].
Typ Webbadress. (Måste börja med http:// eller https://.)
Text (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:ads_redirect>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:ads_redirect>

Ytterligare attribut (valfritt)

Skicka ytterligare information om dina produkter i ditt primära flöde om du vill ha mer detaljerade annonser eller produktinformation. Alla tillgängliga attribut finns i produktdataspecifikationen.