Begynnerveiledning

Slik kommer du i gang med Shopping-kampanjer og Google Ads-kontoen din

Shopping-annonser er annonser som inneholder detaljert produktinformasjon, for eksempel produktbilde, pris og selgernavn, og de bruker dataattributter fra produktinformasjonen du sender inn i datafeeden din i Merchant Center. Vi viser annonsene dine til folk som allerede er på utkikk etter produkttypene du markedsfører. Dermed øker sannsynligheten for at disse personene handler hos nettopp deg. Du kan tilpasse annonseinnholdet ditt, angi et budsjett og priser du føler deg komfortabel med, og enkelt følge med på annonseresultatene via avanserte rapporterings- og resultatverktøy.

For at produktene dine skal kunne vises til brukere, må du opprette kampanjer for Shopping-annonsene dine i Google Ads. Med Shopping-kampanjer kan du administrere og optimalisere Shopping-annonser for å markedsføre produktene dine på nettet. Videre kan du bruke Shopping-kampanjer til å organisere produktlageret ditt i Google Merchant Center på en enkel og fleksibel måte, slik at du enkelt kan opprette tilpassede kampanjer. Du kan deretter bruke effektive verktøy for rapportering og referansemåling for å overvåke og optimalisere kampanjeresultatene dine.

Produktdataene dine er avgjørende for hvordan du oppretter og administrerer Shopping-kampanjene dine. Ved å gjøre alle produktdataene dine tilgjengelige kan du med Shopping-kampanjer enkelt bla gjennom og organisere produktbeholdningen din og ta veloverveide beslutninger om annonseringsstrategien din. Shopping-kampanjer bruker produktgrupper til å velge hvilke produkter du vil by på i en bestemt kampanje. Du kan dele inn beholdningen din tilpassede produktgrupper etter de produktattributtene du ønsker (kategori, produkttype, merke, tilstand, vare-ID, tilpassede etiketter) – og med det detaljnivået du ønsker. Produktene i produktgruppene du ikke deler inn i undergrupper, blir værende i «Alt annet»-produktgruppen. Deretter angir du bud for de enkelte produktgruppene i henhold til kampanjemålene du har satt deg.

Det er veldig enkelt for selgere å opprette en grunnleggende Shopping-kampanje direkte fra Merchant Center med bare noen få trinn. Du kan enten opprette en ny Google Ads-konto eller bruke en eksisterende konto, og så oppgir du grunnleggende kampanjeinformasjon, for eksempel bud og budsjett. Denne kampanjen plasserer alle produktene dine i «Alt annet»-produktgruppen. Så snart du har opprettet kampanjen i Merchant Center, kan du bruke de salgssentrerte verktøyene i Google Ads til å administrere kampanjen din og dele produktene dine videre inn i undergrupper. Finn ut mer om hvordan Shopping-kampanjer fungerer.

Merk: Hvis du har aktivert annonser for varer i butikk, inneholder Shopping-kampanjene dine som standard en lokal kampanje. Finn ut mer om bruk av Shopping-kampanjer for å markedsføre varer i butikk.

Innstillinger og kontotilknytning for Google Ads

Du trenger en Google Ads-konto som er tilknyttet Merchant Center-kontoen din for å kunne konfigurere Shopping-kampanjen din. Dette gjør det mulig å bruke produktdataene du sender inn via Merchant Center-kontoen din, i Shopping-kampanjen. Velg mellom følgende fremgangsmåter:

• A. Opprett en ny Google Ads-konto.
  • B. Bruk den eksisterende Google Ads-kontoen du har administratortilgang til.
  • C. Bruk en annen Google Ads-konto som er tilknyttet Merchant Center-kontoen din.
  • D. Knytt enda en Google Ads-konto til Merchant Center-kontoen din.

Finn ut mer om Google Ads-kontotilgang.

A. Opprett en ny Google Ads-konto

Hvis du ikke har en Google Ads-konto, ser du alternativet «Opprett konto» i Google Ads-fanen i Merchant Center. Klikk på denne knappen for å starte prosessen med å opprette Google Ads-kontoen og Shopping-kampanjen din.

Du må oppgi følgende informasjon for å opprette den nye kontoen din:

• Tidssone: Definerer tidssonen som rapporteringen din er basert på.
  • Valuta: Valutaen du bruker for å legge inn bud og angi budsjetter.

Begge disse innstillingene er forhåndsutfylt basert på den geografiske posisjonen din, men du kan velge fritt blant alternativene i rullegardinmenyene. Vær oppmerksom på at du ikke kan endre disse innstillingene senere.

B. Bruk en eksisterende Google Ads-konto du har administratortilgang til

Hvis du allerede har administratortilgang til en Google Ads-konto som er oppført under samme påloggings-ID som Merchant Center-kontoen din, kan du bruke denne Google Ads-kontoen til å konfigurere Shopping-kampanjen din. Klikk på «Opprett Shopping-kampanje» for å starte prosessen.

Merknad: Du må ha administratortilgang til Google Ads-kontoen du vil bruke til å opprette en Shopping kampanje fra Merchant Center. Hvis du har godtatt en invitasjon til disse tilgangsnivåene for en Google Ads-konto, men du ikke har fått tilgang ennå, må du kontakte Google Ads-kontoadministratoren din. Finn ut mer om Google Ads-kontotilgang.

C. Bruk en annen Google Ads-konto som er tilknyttet Merchant Center-kontoen din

Det kan finnes en eller flere Google Ads-kontoer eid av andre brukere (for eksempel kolleger fra organisasjonen din) som er tilknyttet fra Merchant Center-kontoen din. Selv om du ikke har tilgang til disse Google Ads-kontoene, kan du velge den bestemte kontoen du vil bruke for Shopping-kampanjen din, fra listen og kontakte eieren av den aktuelle kontoen. Eieren av kontoen kan enten gi deg tilgang til Google Ads-kontoen eller logge på Merchant Center selv for å konfigurere en Shopping-kampanje.

Du kan også endre tilknytningsstatusen for en av disse Google Ads-kontoene ved å velge ett av disse alternativene:

• Hvis du velger «Aktiver», kan en tilknyttet Google Ads-konto få tilgang til Merchant Center-kontoen din.
  • Hvis du velger «Deaktiver», deaktiveres tilknytningen mellom denne Google Ads-kontoen og Merchant Center-kontoen din.
  • Hvis du velger «Fjern», fjernes tilknytningen mellom en Google Ads-konto og Merchant Center-kontoen din permanent.

D. Knytt enda en Google Ads-konto til Merchant Center-kontoen din

Hvis det er en Google Ads-konto du vil knytte til Merchant Center-kontoen din for å opprette Shopping-kampanjen din (for eksempel for et reklamebyrå som administrerer annonsekampanjene dine), kan du klikke på «Tilknytt en annen konto», oppgi kunde-ID-en for Google Ads for denne kontoen og lagre. Eieren av den tilknyttede Google Ads-kontoen kan da logge seg på Google Ads og konfigurere kampanjer direkte i Google Ads.