Opret din Shopping-kampagne

Når du enten har oprettet en ny Google Ads-konto eller valgt en linket Google Ads-konto, hvor du har adgangsniveauet Standard eller Administrativ, og som du vil bruge til dine Shopping-kampagner, er du klar til at vælge indstillinger for din Shopping-kampagne:

• Et kampagnenavn, der kan ændres på et senere tidspunkt
  • Det land, hvor du sælger produkterne i din kampagne Denne indstilling definerer, hvilke produkter fra din Merchant Center-beholdning der annonceres med i denne kampagne. Den filtrerer produkterne baseret på det målgruppeland, der er tilknyttet produkterne.
  • En maksimal budpris pr. klik. Et bud er en grænse for, hvor meget du vil betale for et klik på dine annoncer. Du kan når som helst ændre dit bud på din Google Ads-konto, efter at du har oprettet kampagnen. I afsnittet nedenfor kan du få mere at vide om, hvordan du vælger en budstrategi.
  • Et dagligt budget. Et budget er en grænse for, hvor meget du i gennemsnit vil betale for dine annoncer for en bestemt kampagne pr. dag. Du kan når som helst ændre dette på din Google Ads-konto, efter at du har oprettet kampagnen. I afsnittet nedenfor kan du få mere at vide om, hvordan du vælger en budstrategi.

Når du har oprettet din kampagne, kan du når som helst ændre dit bud og dit budget på din Google Ads-konto, så det bedst passer til dine behov og dine mål for trafik.

Fastlæggelse af bud og budget

Fastlæg din pris pr. klik (CPC, cost-per-click)

Dit CPC-bud eller maks. CPC er det maksimale beløb, du vil betale, når nogen klikker på dine annoncer.

Tænk på reklametavler: Annoncører betaler for plads på reklametavlen ud fra, hvor mange mennesker der måske ser deres annonce, når de kører forbi, uanset om de pågældende personer rent faktisk lægger mærke til annoncen eller ej. Internetannoncer er anderledes: De besøgende klikker på din annonce, når de vil vide mere. Når de klikker, så ved du, at de har set din annonce og kunne lide det, de så.

Med CPC-budgivning skal du kun betale efter klik, og kun når en person klikker. Hvis 100 personer ser din annonce, og tre klikker på den, så betaler du for de tre klik, ikke for de 97 visninger.

Der er ikke noget anbefalet budbeløb, der fungerer bedst for alle. Det rette maks. CPC-bud afhænger af prisen på dine produkter, den type kampagne, du kører, og din fortjeneste. Der er to grundlæggende trin til strategisk budgivning:

1. Find ud af, hvor meget dine produkter koster, i forhold til hvor meget indtjening de giver.
  2. Juster dine bud for at optimere dit investeringsafkast.

Få flere oplysninger om at vælge et budbeløb, der fungerer for dig, i Hjælp til Google Ads.

Bestem dit daglige budget

Hvis du har prøvet at planlægge en ferie, kender du vigtigheden af at finde en grænse for, hvor mange penge du kan bruge, så der stadig er plads til det uventede. På samme måde kan du angive et dagligt budget for dine kampagner, men du kan ændre det når som helst.

Du bestemmer selv dit daglige budget. Vælg et dagligt budget ud fra dine annonceringsmål og det generelle beløb, du har det godt med at bruge hver dag.

Hvis du arbejder med et månedligt annonceringsbudget, finder du dit daglige budget ved at dividere dit månedlige budget med 30,4, som er det gennemsnitlige antal dage i en måned.

Tip! Start i det små. Hvis du ikke har brugt annoncer før, kan du prøve et dagligt budget på mellem 65 DKK og 330 DKK. Kontrollér din konto, kort efter at du har lagt et nyt budget, for at se, hvor effektive dine kampagner har været.

Få flere oplysninger om, hvordan daglige budgetter fungerer og om at angive et budget for din kampagne, i Google Ads Hjælp.

Indtast dine faktureringsoplysninger

Det tredje og sidste trin i oprettelsen af din Shopping-kampagne er at indtaste dine faktureringsoplysninger på din Google Ads-konto. Du skal angive disse oplysninger, for at din kampagne kan køre:

• Hvis du oprettede din Google Ads-konto fra Merchant Center, kommer du til din Google Ads-konto, hvor du skal angive dine faktureringsoplysninger, efter at du har valgt "Gå til Google Ads for at indtaste faktureringsoplysninger". Der er forskellige måder at betale for Google Ads på afhængigt af din valuta og det land, som din virksomhed er registreret i. Du kan se de muligheder, du har, ved at bruge søgefunktionen til valg af betalingsmuligheder. Når du har fuldført trinene for at tilføje dine faktureringsoplysninger, bliver din Shopping-kampagne oprettet, og du kommer tilbage til sektionen Google Ads på din Merchant Center-konto.
  • Hvis du bruger en eksisterende Google Ads-konto, som du har adgangen Standard eller Administrativ til, kan du følge linket for at gå til siden Faktureringsindstillinger på din Google Ads-konto for at bekræfte dine oplysninger.

For visse kontis vedkommende vil dine annoncer være klar til at blive vist på Google, umiddelbart efter at du har angivet dine faktureringsoplysninger. For andre konti kan der gå op til en uge, før annoncerne begynder at blive vist, da nogle former for betaling kræver tid til bekræftelse og behandling. Du kan se oplysningerne om tiden til bekræftelse og behandling på din Google Ads-konto. Der er også andre ting, der kan påvirke, hvornår kørslen af din annoncekampagne starter, f.eks. godkendelsesprocessen.

Du kan finde oplysninger om indsendelse af dine faktureringsoplysninger for en Google Ads-konto i Hjælp til Google Ads.

Administrer din Shopping-kampagne

Når du har oprettet din Shopping-kampagne og angivet dine faktureringsoplysninger på din Google Ads-konto, kan du administrere og redigere din kampagne fra Google Ads.

Du kan finde flere oplysninger om at overvåge og optimere din Shopping-kampagne på din Google Ads-konto.