I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Felsöka API-fel via API-diagnostik

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om hur du felsöker API-fel med API-diagnostik i Merchant Center Next.

Animerad GIF som visar hur man öppnar API-diagnostik i Merchant Center

På fliken API-diagnostik i Merchant Center visas status för eventuella Content API for Shopping-förfrågningar.

På fliken API-diagnostik kan du

• visa alla slutförda och misslyckade API-förfrågningar under en viss period
  • fastställa antalet slutförda och misslyckade förfrågningar per API-tjänst och -metod
  • se exempel på misslyckade förfrågningar.
I den här artikeln kan du läsa om hur du kommer åt fliken API-diagnostik för att diagnostisera fel med dina API-förfrågningar. När du har åtgärdat felen kan du skicka API-förfrågningarna på nytt.

Granska API-begäranden

Det finns två huvuddelar på fliken API-diagnostik:
  • Ett tidslinjediagram som visar antalet slutförda och misslyckade API-förfrågningar under en viss tidsperiod.
  • En tabell som visar det totala antalet API-begäranden och antalet misslyckade API-begäranden inom totalsumman.
Obs! Tidsstämplarna i diagrammet baseras på den tidszon som har angetts i kontoinställningarna.
Så här granskar du API-begäranden:
  1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj sedan Content API under Inställningar.
  3. Välj tidsperiod i rullgardinsmenyn för datumintervall.
  4. Använd filtermenyn ovanför tabellen för att ange API-förfrågan (till exempel beställningar med metoden cancellineitem) du vill granska. Både tabellen och tidslinjen uppdateras för att visa den specifika API-förfrågan.

Visa misslyckade API-förfrågningar

När resultaten för valt datumintervall visas i översiktstabellen kan du gå igenom tjänsterna och metoderna, och snabbt fastställa orsakerna till alla misslyckade API-förfrågningar. Som standard visas alla fel i fallande ordning för varje tjänst, men du kan ändra sorteringsordning genom att välja en kolumnrubrik.

Så här visar du misslyckade förfrågningar:

1. Klicka på värdet för en misslyckad begäran för en viss metod i kolumnen Antal misslyckade API-anrop. Då visas mer information om felen och motsvarande kodavsnitt.
  2. Visa felet i exemplet exempelkod. Använd ovanstående felmeddelanden som riktlinjer för att rätta till dina API-förfrågningar.