Rangeringer av selgere

Rangeringer av selgere i Shopping-annonser kan være basert på én eller flere av følgende kilder:

• Google Kundeanmeldelser: Et gratis program der det samles inn vurderinger etter kjøp på vegne av selgere.
  • Samlede resultatberegninger fra shoppingundersøkelser foretatt av Google.
  • Vurderinger fra Google Forbrukerundersøkelser – en plattform for markedsundersøkelser der vi samler inn data for bestemte domener og bedrifter.
  • Shopping-anmeldelser for domenet for butikken din (innbefattet anmeldelser fra ulike tredjepartskilder).

Vi endrer ikke eksisterende anmeldelser. Vi informerer brukere om anmeldelser fra nettsteder for selgerrangeringer. Vi formidler konsekvente rangeringer ved å skalere rangeringene på nytt og filtrere bort anmeldelser vi mener er tvilsomme eller på annet vis lite troverdige.

Rangeringene av butikken din kan vises automatisk uten at du må gjøre noe. Vi kommer til å forbedre og finstemme rangeringene etter hvert som vi videreutvikler dette programmet. Vi ser for oss at antallet butikker som er vurdert på Google, kommer til å øke etter hvert som vi oppdaterer denne funksjonen.

Hvis butikken din ikke har fått noen anmeldelser ennå, kan du kontakte en av disse tjenestene:

Tjeneste Tilgjengelige land Beskrivelse

Algerie, Argentina, Australia, Østerrike, Bahamas, Bahrain, Belgia, Belize, Bhutan, Brasil, Burkina Faso, Kamerun, Canada, Tsjad, Chile, Kina, Colombia, Costa Rica, Elfenbenskysten, Tsjekkia, Danmark, Den dominikanske republikk, Ecuador, Egypt, El Salvador, Fiji, Frankrike, Gabon, Tyskland, Guatemala, Guyana, Honduras, Hong Kong, India, Indonesia, Irland, Israel, Italia, Jamaica, Japan, Jordan, Kuwait, Libya, Liechtenstein, Luxembourg, Malaysia, Maldivene, Mali, Mexico, Marokko, Namibia, Nederland, New Zealand, Norge, Oman, Palestina, Panama, Papua Ny Guinea, Paraguay, Filippinene, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Russland, Saudi Arabia, Singapore, Sør Afrika, Sør-Korea, Spania, Nicaragua, Sverige, Sveits, Taiwan, Thailand, Timor-Leste, Tunisia, Tyrkia, Ukraina, De forente arabiske emirater, Storbritannia, USA, Uruguay, Venezuela, Vietnam

Et gratis program der det samles inn vurderinger etter kjøp på vegne av selgere.

Finn ut hvordan du registrerer deg for Google Kundeanmeldelser-programmet, her.

Evaluering fra Google
og/eller andre evalueringspartnere
Tyskland, Frankrike, Storbritannia og USA. I disse programmene måles og analyseres kvaliteten på kjøpsopplevelsen hos forskjellige forhandlere på nettet.

Google samler inn data om utvalgte selgere og kjøpsopplevelsen de tilbyr.

Anmeldelsespartnere Se nettstedet for hver partner Google samarbeider med alle vurderingspartnerne som er vist her. Ta kontakt med den partneren du ønsker å samarbeide direkte med.

Beregningen av selgerrangeringer

Vi vil at rangeringene våre av selgere skal gi en nøyaktig fremstilling av kvaliteten på en annonsør i et gitt land. Som nevnt ovenfor kan vi bruke en rekke kilder for å få til dette.

Feilsøking av butikkrangeringer

Nedenfor har vi beskrevet noen vanlige problemer du kan støte på i forbindelse med rangering av selgere.

Uriktig rangeringer

Hvis du har sett rangeringer du mener ikke er riktige, kan du løse dette problemet ved å kontakte nettstedet som er vert for disse rangeringene. Du kan ikke svare på enkeltstående selgeranmeldelser gjennom Merchant Center. Hvis du vil svare på en selgeranmeldelse, går du til nettstedet for rangering av selgere og svarer på den der. På nåværende tidspunkt viser vi ikke selgeres svar på selgeranmeldelser.

Hvis du mener at selgerrangeringer fra en annen butikk vises sammen med produktene dine, må du forsikre deg om at butikknavnet ditt og det registrerte domenet i Merchant Center-kontoen er forskjellige fra disse opplysningene om den andre butikken på tredjepartsnettstedene for rangeringer av selgere. Hvis denne informasjonen samsvarer og du ikke kan endre den, kan du kontakte oss, så skal vi undersøke dette videre.

Selgerrangeringene mine vises ikke

Anmeldelser legges ikke til i sanntid, så det kan gå litt tid fra du mottar en ny anmeldelse, til den tas med i rangeringen din. Det samme gjelder dersom en anmeldelse fjernes fra et nettsted for rangering av selgere. Hvis du oppdager at anmeldelsene dine ikke vises lenger, må du sørge for at butikknavnet og det registrerte domenet samsvarer i Google Merchant Center-kontoen din og på tredjepartsnettstedene for rangering av selgere. Du kan oppdatere butikknavnet og nettadressen i Merchant Center. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer kontoen din.

Bedriften din må ha fått minst 100 unike selgeranmeldelser de siste tolv månedene i et gitt land for at vurderinger skal vises i dette landet. Vi kan imidlertid vise rangeringer for selgere med færre enn 100 anmeldelser hvis vi har tilstrekkelige data fra andre kilder til å fastsette en nøyaktig rangering.

Slik sjekker du om du har fått en selgervurdering

For å finne ut om du har fått en selgerangering for et bestemt land, erstatter du «{yourwebsite}» med nettadressen til hjemmesiden din i følgende nettadresse:

Når siden er lastet inn, kan du se informasjon om butikken din og selgerrangeringen den har fått. Informasjon om selgerrangering er bare tilgjengelig hvis nettstedet ditt oppfyller minstegrensene for selgervurderinger. Du kan bruke landsvelgeren til å se denne informasjonen per land. Hvis nettsteddomenet ditt varierer fra land til land, gjentar du fremgangsmåten ovenfor for hver variant.

Merk: Hvis Google ikke har informasjon om butikken din, eller hvis butikken ikke oppfyller minstegrensene for selgervurderinger, er det ikke sikkert at det lastes inn en side med selgervurderinger for startsiden din. En ugyldig nettadresseverdi eller feil startside kan også forhindre at en side med selgervurderinger lastes inn.