Onboardingguide

Registrera dig för Google Merchant Center

Google Merchant Center hjälper miljontals människor att upptäcka, utforska och köpa dina produkter. Med alla funktioner och djupgående rapporteringsverktyg får du tillgång till olika sätt att visa rätt produkter för rätt kunder.

Innan du börjar

Du behöver ett Google-konto (som Gmail) för att registrera dig i Merchant Center. Om du inte redan har ett Google-konto kan du besöka accounts.google.com och klicka på Skapa konto.

När du är redo att sätta i gång besöker du Merchant Center och loggar in med ditt Google-konto.

Du behöver inte slutföra den inledande processen på en gång.Dina framsteg sparas automatiskt och du kan återvända vid ett senare tillfälle för att avsluta den.

ÖPPNA MERCHANT CENTER

Kom igång

Steg 1: Ange din företagsinformation

Berätta för oss om ditt företag.

Din företagsinformation tillämpas på de olika funktioner och verktyg som du använder i Merchant Center. Du behöver bara ange informationen en gång och du kan alltid redigera den senare.

• Lägg till platsen där företaget är registrerat som Företagsadress.
    • Tidszonen för Merchant Center fylls i automatiskt baserat på det land du väljer under Företagsadress. När du har skapat ett konto kan du ändra tidszonen i kontoinställningarna.
  • Företagsnamnet kan vara ditt företags namn, din webbplats eller ditt butiksnamn.
    • Namnet du anger som företagsnamn blir ditt Merchant Center-kontonamn, och kommer att visas för användare på Google.Mer information finns i våra policyer för företagsnamn.
Tips: Om du ändrar tidszon ändras beräkningen och rapporteringen av dina resultatvärden. Om du ändrar tidszon påverkas inte data som lagts till innan ändringen.

Steg 2: Välj var dina kunder ska betala

Berätta vilken typ av kassa du vill ha.

Välj de kassaalternativ som gäller för ditt företag. Du kan välja mer än ett och ändra dem senare i Merchant Center-kontot.

På din webbplats

Kunderna ser din produktannons på Google och går till din webbplats för att handla.

På Google

Kunderna ser din produktannons på Google och handlar utan att lämna Google. De kan fortfarande betala på din webbplats även om det går att betala på Google för dina produktannonser.

I din lokala butik

Kunderna ser din produktannons på Google och besöker din lokala butik för att handla.

Läs mer om kassaalternativen i Merchant Center

Steg 3: Välj plattformar från tredje part

Berätta vilka verktyg du använder.

Du kan använda dig av en extern plattform om du vill visa, marknadsföra eller sälja dina produkter på Google. Om du länkar kontot kopplas ditt Merchant Center-konto till ett konto som du hanterar på en extern plattform. På så sätt kan vi erbjuda bättre tjänster till dig och den länkade plattformen. Kom ihåg att du kan lägga till fler verktyg och integreringar när som helst.

Läs mer om att länka till en extern plattform

Steg 4: Välj e-postinställningar

Berätta hur vi kan nå dig.

Välj att få e-postmeddelanden om uppdateringar, med tips och rekommenderade metoder, eller inbjudningar till att testa nya funktioner. Du kan när som helst välja bort dessa e-postmeddelanden.Läs mer om e-postinställningar

När du har läst och godkänt användarvillkoren är du redo för nästa steg: att välja dina Merchant Center-funktioner.