Onboardingguide

Registrera dig för Google Merchant Center

Med Google Merchant Center kan miljontals kunder upptäcka, utforska och köpa dina produkter. Du får också tillgång till olika sätt att visa rätt produkter för rätt kunder.

Innan du börjar

Du behöver ett Google-konto (som Gmail) för att registrera dig i Merchant Center. Om du inte redan har ett Google-konto kan du besöka accounts.google.com och klicka på Skapa konto.

När du är redo att sätta i gång besöker du Merchant Center och loggar in med ditt Google-konto.

ÖPPNA MERCHANT CENTER

Kom igång

Fyll i din företagsinformation

Steg 1: Ange din företagsinformation

Börja med att svara på några frågor om ditt företag. Din företagsinformation används i hela Merchant Center. Du behöver bara ange informationen en gång. Lägg till det land där företaget är registrerat som Företagsadress

• Lägg till det land där företaget är registrerat som Företagsadress. Tidszonen för Merchant Center fylls i automatiskt baserat på det land du väljer under Företagsadress. När du har skapat ett konto kan du ändra tidszonen i kontoinställningarna.
  • Företagsnamnet kan vara ditt företags namn, din webbplats eller ditt butiksnamn. Tänk på att namnet du anger som företagsnamn blir ditt Merchant Center-kontonamn, och kommer att visas för användare på Google.
Tips: Om du ändrar tidszon ändras beräkningen och rapporteringen av dina resultatvärden. Om du ändrar tidszon påverkas inte data som lagts till innan ändringen.

Steg 2: Välj var du vill att dina kunder ska betala

Nu väljer du de kassaalternativ som gäller för ditt företag. Du kan ändra valet senare i Merchant Center-kontot.

• På din webbplats: Kunderna ser din produktinformation på Google och besöker din webbplats för att köpa.
  • På Google: Kunderna ser din produktinformation på Google och köper utan att lämna Google. Kunderna kan fortfarande betala på din webbplats även om det går att betala på Google för dina produktannonser.
  • I din lokala butik: Kunderna ser din produktinformation på Google och besöker din lokala butik för att köpa. Om du behöver mer information innan du väljer kassaalternativ kan du klicka här.

Steg 3: Välj hanteringsplattformar

Ange vilka verktyg du använder. Om du länkar ditt konto till en extern plattform länkas Merchant Center-kontot till den externa plattformen. På så sätt kan vi erbjuda dig bättre tjänster och förenkla konfigureringen av ditt Merchant Center-konto. Du kan lägga till fler verktyg och integreringar när som helst. Läs mer om att länka till en extern plattform

Steg 4: Välj e-postinställningar

Välj att få e-postmeddelanden om uppdateringar med tips och rekommenderade metoder eller Inbjudningar för att testa nya funktioner. Du kan när som helst välja bort e-postmeddelanden.Läs mer om e-postinställningar

När du har läst och godkänt användarvillkoren är ditt konto klart.