I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Spåra produktresultat

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Du kan spåra trafik i avsnittet resultatrapporter i Merchant Center-kontot. Rapporterna är tillgängliga för Shopping-annonser och gratisannonser. Om du vill få en mer detaljerad bild av produkternas resultat i Shopping-annonser kan du använda funktionerna i ditt Google Ads-konto.

Om du vill spåra klick med omdirigeringar över flera domäner ska du tänka på att det endast kan göras för Shopping-annonser och gratisannonser med hjälp av spårningsmallar i Google Ads.

Om du vill spåra klick med ett webbanalysverktyg som är privatägt eller från tredje part (till exempel Google Analytics) kan du ställa in spårning på din webbplats eller app. Klick från produkterna i ditt Merchant Center-konto visas sedan automatiskt i de här verktygen. Du kan kontrollera att fördelningen mellan Google Ads-trafik och trafik från gratisannonser rapporteras korrekt.

Alternativ för spårning

Alternativ 1: Använd Google Ads för att spåra betalda klick och Merchant Center för obetalda klick (rekommenderas)

Ställ in koden för konverteringsspårning på rätt sätt på din webbplats eller app och ange länk [link] och mobillänk [mobile_link] i dina flöden i Merchant Center. Vi rekommenderar att du verifierar rapportdata från analysverktygen med resultatrapporter i Merchant Center.

Alternativ 2: Använd separata webbadresser i Merchant Center-flöden med attributen ads-omdirigering, länk, mobillänk och kanonisk länk

• Använd attributet ads-omdirigering [ads_redirect] i din produktdata för målsidesadresser som är avsedda för Shopping-annonser. Tänk på att det här attributet åsidosätter attributen länk [link] och mobillänk [mobile_link] för Shopping-annonstrafik. Du kan använda ValueTrack-parametern {ifmobile} i det här attributet när du vill ange specifika målsidor för mobilannonser. Du kan ställa in det här utöver spårningsmallar och automatisk taggning i Google Ads.

Exempel: ”https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc”

• Använd attributen länk [link] eller mobillänk [mobile_link] för målsidesadresser som är avsedda för obetald trafik (till exempel trafik från gratisannonser och lokala gratisannonser). Om du vill lägga till spårningsparametrar rekommenderar vi att du använder separata spårningsparametrar för annonser och gratisannonser.

Exempel: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free”

• Om du använder spårningsparametrar i attributen länk [link] eller mobillänk [mobile_link] rekommenderar vi att du använder attributet Google Sök-index [canonical_link] för att se till att produkterna är kopplade till rätt webbadress i Google Sök-index. Webbadressen i det här attributet visas inte för kunderna men förbättrar Googles förståelse av produkten.