Følg dine produkters effektivitet

Du kan spore trafik i afsnittet om effektivitetsrapportering på din Merchant Center-konto. Denne rapportering er tilgængelig for programmerne Shopping-annoncer, Googles platforme og Shopping Actions. Du kan se mere detaljerede oplysninger om dine produkters effektivitet i Shopping-annoncer ved hjælp af de funktioner, der er tilgængelige på din Google Ads-konto.

Hvis du vil spore klik ved hjælp af omdirigeringer på tværs af domæner, skal du være opmærksom på, at dette kun kan gøres for programmet Shopping-annoncer ved hjælp af Google Ads-sporingsskabeloner.

Hvis du vil spore klik ved hjælp af et webanalyseværktøj fra tredjepart eller et værktøj, der tilhører Google (f.eks. Google Analytics), kan du gøre det ved at implementere sporingskonfigurationen på dit website eller i din app. Klik fra forskellige Merchant Center-programmer vises derefter automatisk i de værktøjer. Det kan være en god idé at tjekke, om fordelingen mellem Google Ads-trafik og ubetalt trafik rapporteres korrekt.

Muligheder for sporing

Mulighed 1: Brug Google Ads til sporing af klik

Trafik fra Googles platforme vises som "ubetalt trafik fra Google", hvor kilden vises som "google" og mediet som "organisk" i Google Analytics, hvis attributterne link [link] og mobile_link [mobillink] angives i feeds.
Få flere oplysninger om trafikkilder i Google Analytics

Det anbefales, at du bekræfter rapporteringsdataene i dit analyseværktøj med Merchant Center-effektivitetsrapporteringen.

Mulighed 2: Brug separate webadresser i Merchant Center-feeds ved hjælp af attributterne ads_redirect [ads_omdirigering], link [link], mobile_link [mobillink] og canonical_link [kanonisk_link]

• Brug attributten ads_redirect [ads_omdirigering] i dine produktdata til webadresser for landingssider, der er beregnet til Shopping-annoncer. Bemærk! Denne attribut tilsidesætter attributterne link [link] og mobile_link [mobillink] for Shopping-annoncetrafik. Du kan bruge ValueTrack-parameteren {ifmobile} i denne attribut til at angive specifikke landingssider for mobilannoncer. Dette kan konfigureres som supplement til Google Ads-sporingsskabeloner og automatisk tagging.

Eksempel: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc”

• Brug attributten link [link] eller mobile_link [mobillink] til webadresser for landingssider, der er beregnet til ubetalt trafik (f.eks. trafik fra Googles platforme og Googles lokale platforme). Hvis du vil tilføje sporingsparametre, anbefaler vi, at du bruger separate sporingsparametre til annoncer og ikke-betalte fortegnelser.

Eksempel: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free”

• Hvis du bruger sporingsparametre i attributterne link [link] eller mobile_link [mobillink], anbefaler vi, at du bruger attributten canonical_link [kanonisk link] til at angive en kanonisk webadresse. Brug attributten canonical_link [kanonisk_link] for at sikre, at produkter er tilknyttet den korrekte webadresse i Google Søgning-indekset. Webadressen i denne attribut vises ikke til brugerne, men den forbedrer Googles forståelse af produktet.