I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ta bort produkter från ditt konto

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Alla produkter upphör att gälla i ditt Merchant Center-konto 30 dagar efter den senaste uppdateringen. Du kan uppdatera produkter genom att skicka in flödet på nytt eller schemalägga regelbundna flödesuppladdningar. Google kontrollerar dessutom regelbundet din webbplats och uppdaterar dina produkter automatiskt om produktdata kan valideras, till exempel genom att genomsöka schema.org-strukturerad data på produktens målsidor.

Du kan ta bort produktdata eller specifika produkter när som helst.

Obs! När du har tagit bort produkten från Merchant Center kan det ta 24–48 timmar innan produkten tas bort från annonser och gratisannonser.

Ta bort varan från flödet: Om du uppdaterar dina produkter med ett flöde tar du bort produkterna från flödesfilen och skickar in flödet igen.

Använd attributet sista giltighetsdatum [expiration_date]: Lägg till sista giltighetsdatum för alla varor som du vill ta bort på ett visst datum. Läs mer om attributet sista giltighetsdatum [expiration_date].

Ta bort varor från sidan Alla produkter: Du kan ta bort enskilda produkter på sidan Alla produkter i Merchant Center.

1. I Merchant Center väljer du Produkter > Alla produkter på fliken till vänster.
  2. Markera rutorna bredvid produkterna du vill ta bort.
  3. Välj ikonen Ta bort markerade objekt Delete högst upp i listan. Det går inte att hämta produkterna när du har tagit bort dem.
  4. (Valfritt) Om du vill ta bort produkterna permanent raderar du dem från flödet före nästa uppladdning. Om produkterna inte tas bort från flödet läggs de till i Merchant Center igen vid nästa uppladdning.