I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Tillhandahålla data av hög kvalitet

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Klicka här om du letar efter information om hur du tillhandahåller data av hög kvalitet i Merchant Center Next.

Om du vill göra människor intresserade av dina produkter och hjälpa dem att fatta välgrundade köpbeslut är det viktigt att du visar korrekt produktdata av hög kvalitet. Du kan ge dina kunder en smidig shoppingupplevelse genom att se till att dina Shopping-annonser och gratis produktannonser och din webbplats visar samma information om dina produkter.

På den här sidan

Tillhandahålla korrekt och fullständig data

Många har ett specifikt mål i sikte när de tittar på produkter i Shopping-annonser eller produktannonser. För att vi ska kunna visa de mest relevanta produkterna för rätt kunder måste Shopping-annonser och produktannonser vara aktuella och innehålla korrekt information om dina produkter.

Uppge korrekt och fullständig information genom att skicka in alla nödvändiga attribut som anges under Produktdataspecifikation för dina produkter. Ange också så många rekommenderade attribut som möjligt. Om du tillhandahåller alla relevanta attribut för en produkt är chansen större att den visas vid de mest relevanta sökfrågorna.

Alla dina produkter och all information måste uppfylla kraven i policyerna för Shopping-annonser. Vi kan stänga av produkter som inte uppfyller dessa standarder och krav.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Tillhandahålla aktuell data

En person som besöker din webbplats via en av dina Shopping-annonser eller produktannonser förväntar sig att pris- och tillgänglighetsinformationen på din webbplats är samma som i annonserna. Om en produkt till exempel anges som ”i lager” i dina annonser förväntar sig kunden att hen kan köpa produkten och blir antagligen besviken om den i själva verket inte är tillgänglig. Därför kontrollerar vi regelbundet din webbplats för att se till att uppgifterna som du tillhandahåller matchar informationen på din webbplats. Om informationen skiljer sig åt kanske vi avvisar dina produkter.

Här är några tips på hur du kan tillhandahålla aktuell data:

• Skapa ditt flöde direkt efter att du har uppdaterat din databas med den senaste informationen om till exempel pris och tillgänglighet.
  • Skicka in din Merchant Center-produktdata samtidigt som du uppdaterar din webbplats. Om du till exempel uppdaterar webbplatsen kl. 2.30 varje morgon bör du skicka in flödet vid samma tid. Vi uppdaterar oftast informationen om dina befintliga produkter inom några minuter (se översikten i Merchant Center om du vill ha mer information). Om din webbplats består av flera delar som uppdateras separat bör du skapa ett flöde för varje del och skicka in dem vid lämplig tidpunkt.
  • Aktivera automatiska varuuppdateringar. Med den här funktionen extraheras den senaste produktinformationen från din webbplats. Detta minskar risken för att dina produkter avvisas eller att kontot stängs av på grund av att pris- och tillgänglighetsinformationen inte överensstämmer. Tänk på att detta lämpar sig bäst för en liten del av ditt lager och inte ersätter behovet av aktuell och korrekt Merchant Center-produktdata.
  • Om du använder en tredjepartsleverantör för ditt flöde bör du bearbeta flödet och ladda upp det så snart som möjligt så att flödet motsvarar ändringar som har gjorts på webbplatsen.
  • Samordna schemalagda hämtningar med webbplatsuppdateringar. Om du har ställt in ditt Merchant Center-konto för schemalagda hämtningar bör du kontrollera att hämtningen sker samtidigt som eventuella regelbundna uppdateringar av webbplatsen.
  • Använd Content API för Shopping (avancerat) för att skicka den senaste pris- och tillgänglighetsinformationen till Google. Med Content API kan du uppdatera enskilda produkter och uppdatera din data för Shopping-annonser och produktannonser i princip omedelbart. Detta sker så fort produktinformationen ändras i ditt eget system. Läs mer om Content API för Shopping

Tillhandahålla data som går att verifiera

Här följer några metodtips som du kan använda när du strukturerar din webbplats för att påskynda verifieringen av din produktdata och minska risken för att dina produkter avvisas eller att kontot stängs av.

• Tillhandahåll viktig produktinformation direkt i HTTP-svaret: Du kan skicka pris- och tillgänglighetsinformation direkt i HTTP-svaret för snabbare dataverifiering. Detta minskar också trafiken till dina servrar under verifieringen.
  • Använd uppmärkning av strukturerad data för att ange rätt pris och tillgänglighet: Se till att uppmärkningen av strukturerad data visar priset som konsumenten betalar, framför allt om det är ett nedsatt pris. Läs mer om uppmärkning av strukturerad data för Merchant Center
  • Visa endast slutpriset på produktsidan: Om dina priser behöver visas dynamiskt ska du inte visa priser på produktsidan förrän slutpriset har lästs in. Om andra priser visas först på produktsidan kan de tolkas som de korrekta priserna. Du kan använda granskningsverktyget för webbadresser för att kontrollera att produktsidan ser ut som planerat för verifiering av Shopping-annonser och gratis produktannonser.